Luftforsvaret har dirigert energivåpen; nå kommer den harde delen…Reprise 6 des 2019 skrevet 25 juni 2016.

Av: Phillip Swarts 25. juni 2016

I løpet av de siste 20 årene har militæret og dets partnere i industrien funnet ut hvordan man kan bygge og andre rettede . Enhetene har endret seg fra ofte farlige kjemiske lasere til mer pålitelige faststofflasere. Kraften har vokst fra dusinvis av watt til flere titalls .

Nå kommer den harde delen, sa luftforsvarets ledere torsdag i , DC, på det andre årlige toppmøtet for Directed Energy. Det gjenstår mange betydelige hinder.

Konferansen, som ble arrangert av forsvarsentreprenør Booz Allen Hamilton og Center for Strategic and Budgetary Assessment, en tenketank i Washington, samlet de beste og de lyseste sinnene for å diskutere fremskritt på rettet energi.

Topp messing klør for å få muligheten inn i feltet. Rettede energivåpen kan stenge fiendens kjøretøy eller kommunikasjonsnettverk, ødelegge innkommende missiler eller bli brukt til en rekke andre formål.

Men å faktisk få en utplassert er en utfordring. Da Luftforsvaret først utviklet et rettet energivåpen på begynnelsen av 2000-tallet, var det så stort at det tok opp en hel modifisert Boeing 747. Marinens testversjon, installert ombord på den amfibiske transportbrygga Ponce, anslås å veie mer enn det som kunne løftes av det gjennomsnittlige flyet.

I tillegg må teknologien gjennomgå vanlig testing, analyse, budsjettering, innkjøp, driftsbegrep, planlegging, godkjenning og opplæring før den noen gang kan ta fart.

“Du må ha en trillebår full av papir før du får en trillebår full av penger,” spøkte generalløys Bradley Heithold, sjef for Air Force Special Operations Command. “Vel, vi er opptatt med å fylle trillebåren full av papir.”

Heithold sa at flyvåpenet trenger evnen til å stille og raskt sabotere fiendens systemer uten å heve alarm – et alternativ som de stille og usynlige laserne gir.

Registrer deg i Air Force Times Daily News Roundup
Ikke gå glipp av de beste flyvåpenshistoriene som ble levert hver ettermiddag

Abonnere

“Jeg er en fast tro på at det er på tide at vi tar rettet energi i form av høyteknologiske lasere og flytter den inn på slagmarken på et AC-130-våpenskip,” sa Heithold. “Det neste våpenet er et rettet energivåpen.”

Det gjenstår fortsatt mange pragmatiske utfordringer for rettede energivåpen til å bli virkelighet. Heithold sa at noen av de største problemene er størrelsen og vekten på en potensiell laser før den kan installeres på et fly.

“Du får 5.000 pund og du får den pallposisjonen. Design den slik at den passer i det området,” sa han til konferansen og bevegde seg til et område foran vingene på en C-130.

Oberst William William vil også gjerne ha en laser, men for et annet oppdragssett enn Heithold. Som sjef for det første flyvåpenet er det hans jobb å holde himmelen over Amerika trygg. Det kan innebære å bruke en laser for å slå ned et innkommende missil.

Men å bruke en laser for å treffe et missil betyr at du sørger for at laseren ikke forårsaker sikkerhetsskader.

Men vi har en ekstra vurdering, og dette er ganske viktig for oss: Vi må sørge for at vi ikke treffer andre mennesker, sa Etter. “Fordi i hjemlandet har vi sivile flyruter, vi har små fly, du kan rekke til og med opp til en . … Vi må være helt presise.”

Etter vil også ha en laser som er liten nok til å montere på et fly, siden en rettet energiutstyrt F-22 eller F-35 raskt kunne reise til hvilken del av nasjonen som ble truet av innkommende missiler.

Regissert energi kan også fylle ut et voksende gap i rakettforsvaret, evnen til å treffe raske mål, sa han.

“Vi har foreløpig ikke noe som kommer til å skyte ned et hypersonisk kjøretøy,” sa Etter og refererte til som kan kjøre i hastighet på Mach 5.

Men – som Heitholds trillebår med papirarbeid – trenger styrt energi i form av gjeldende regler og forskrifter.

“Politikken har ikke holdt følge med trusselen,” sa Etter. “Politikken er faktisk vanskeligere enn den faktiske teknologien. Jeg trenger engasjementsregler. Skyt vi ned en [liten drone], skyter vi ned et fly?”

Det er noe militære ledere og lovgivere har prøvd å begynne å ta opp.

I henhold til lov om nasjonalt forsvarsgodkjenning som nå diskuteres i kongressen, bestemmer senatet en proposisjon som vil tillate rettet energiteknologi å bruke raske anskaffelseskanaler for raskere å utøve kapasiteten. I mellomtiden har huset innført lovgivning som ville opprette en “Director of Directed Energy” -stilling i Pentagon.

Begge endringene diskuteres fortsatt, og vil ikke være endelige før NDAA er vedtatt.

Og det kommer til å være en hel rekke andre ting å vurdere også, ikke minst som får flyvere opplært på systemene.

“Det kommer til å ta tillit å bygge opp,” sa generall (ret.) Henry “Trey” Obering til Air Force Times. “Det kommer til å ta bordplater, krigsspill og øvelser.”

Afloat Forward Staging Base (Interim) USS Ponce (ASB (I) 15) gjennomfører en operativ demonstrasjon av Office of Naval Research (ONR) -sponsored () mens den er distribuert til Den arabiske gulfen. (US Navy-foto av John F. Williams / Utgitt)📷

Den amfibiske transportdokken Ponce gjennomfører en operativ demonstrasjon av marinens laservåpensystem mens den er distribuert til Den arabiske gulfen. Luftforsvarets ledere håper å ta lærdom fra Ponce-eksperimentet og bruke dem på flybaserte lasere for AC-130 geværskip, og til slutt jagerfly som F-22 og F-35.

Fotokreditt: John F. Williams / Navy

Obering, som nå jobber med rettede energispørsmål for Booz Allen Hamilton, sa at teknologien kommer til å kreve et gradvis kulturskifte innen luftforsvaret og det bredere militæret.

“Du sørger for at [flyvere] forstår og utdannes om hva potensialet og mulighetene er, og at de igjen begynner å forstå hvordan de vil passe inn i taktikken, teknikkene og prosedyrene deres,” sa han.

Det kan være noe så enkelt som å få flyfolk komfortable med det faktum at de skyter et våpen som er usynlig og gir lite lyd.

“Hvis du har en pilot som er vant til å høre brummen fra et luft-til-luft missil når det ser et mål, eller er vant til å føle humpen i flyet når han slipper en bombe, handler samspillet om hva som er våpen gjør kontra det jeg gjør, “sa Obering.

“Da jeg var sjef for Missile Defense Agency og vi flyr med den luftbårne laseren, var mannskapene litt bekymret fordi de ville vite når laseren fyrte av bare fordi de kunne høre vibrasjonen på baksiden av flyet fra generatorene. ,” han fortsatte.

En del av dette vil innebære trening med rettede energivåpen “slik at når piloten går ut, forstår han eller hun hva som er effekten, når er det nyttig,” sa Obering.

Flere forsvarsentreprenører jobber alle med versjoner av rettet energilaser og mikrobølgevåpen. For å få overgangen til militæret til å gå mer smidig, sa Obering at han mener det må være en “modulær, standardisert arkitektur” for systemene for å sikre at de vil fungere sammen. På den måten slipper flyvåpenet å bekymre seg for å forsøke å krysse sammen en fungerende laser fra en rekke deler levert av forskjellige selskaper.

Heithold bemerket i mellomtiden at AC-130-ene hans allerede har grønne målrettslasere, med ikke mye mer kraft enn en laserpeker.

“Jeg kan skremme helvete ut av folk med en grønn bjelke,” sa han til deltakerne på konferansen. “Bare legg det på dem og se dem spre. De vil stoppe det de gjør fordi de vet hva som ligger bak den grønne bjelken. Det jeg vil gjøre er å legge litt mer energi i den grønne bjelken, og jeg gjør ikke vil at de skal se det, og jeg vil ikke at de skal høre hva som skjer.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.