Reprise 17 aug 2019. MOD for å utvikle banebrytende laser- og radiofrekvensvåpen

Jan Erik Winås

  · 

eg la denne ut på nytt for at folket skal skjønne at også har disse våpnene og at de er ibruk i nordområdet der har en stor sjømilitærøvelse. Den største hittil her nord.J

Nyhetssak

MOD for å utvikle banebrytende laser- og radiofrekvensvåpen

utvikler nyskapende - og radiofrekvensvåpen som har potensial til å revolusjonere slagmarken.

Publisert 9. juli 2019

Fra:Forsvarsdepartementet , forsvarsvitenskap og teknologilaboratorium og Rt Hon Penny Mordaunt MP

📷
Datagenerert bilde som illustrerer bruken av DEW på en type 26 fregatt. Kroneopphavsrett.

De avanserte våpensystemene, kjent som (DEW), drives utelukkende med strøm og fungerer uten ammunisjon.

Systemene kan være drevet av en bils motor eller en generator, noe som reduserer driftskostnadene betydelig og gir enestående fleksibilitet i frontlinjen.

I en forhåndsinformasjonsmelding (PIN) som ble publisert denne uken, kunngjorde MOD at den søker å utvikle tre nye DEW-demonstranter for å utforske teknologiens potensiale og fremskynde introduksjonen til slagmarken.

Laservåpensystemene distribuerer høye energi lysstråler for å målrette og ødelegge fiendens droner og missiler. Radiofrekvensvåpen er designet for å forstyrre og deaktivere fiendens datamaskiner og elektronikk.

Forsvarssekretær Penny Mordaunt sa:

Laser- og radiofrekvensteknologier har potensial til å revolusjonere slagmarken ved å tilby kraftige og kostnadseffektive våpensystemer til våre væpnede styrker.

Denne betydelige investeringen demonstrerer vår forpliktelse til å sikre at våre væpnede styrker opererer i forkant av militær .

Datagenerert bilde som illustrerer bruken av DEW på et Wildcat-helikopter. Kroneopphavsrett.📷

De nye systemene forventes å bli prøvd i 2023 på Royal Navy-skip og hærkjøretøyer, men når de er utviklet, kunne begge teknologiene drives av alle tre tjenester. vil bruke disse øvelsene for å få en bedre forståelse av DEW, teste systemene til sitt ytterste og vurdere hvordan de kan integreres med eksisterende .

MOD har som mål å investere opptil £ 130 millioner i denne pakken med Directed Energy Weapons, inkludert bygging av demonstrantene, opprettelsen av et nytt Joint Program Office og rekruttering av personell som administrerer programmet.

Disse demonstrantene er en del av MODs “Novel Weapons Program” som er ansvarlig for utprøvingen og implementeringen av innovative våpensystemer for å sikre at Storbritannia forblir verdensledende innen militær teknologi. De forventes å nå frontlinjen innen ti år.

MOD har allerede planer for innledende forsøk med laservåpensystemer, med Dragonfire-demonstranten på oppdrag fra Forsvarets vitenskap og teknologilaboratorium som skal testes senere i år.

Dragonfire representerer en verdens først innen -teknologi, og kombinerer flere laserstråler for å produsere et våpensystem som er kraftigere enn forgjengerne og er motstandsdyktig mot de mest utfordrende miljøforholdene.

MOD har også over 30 års erfaring innen Radio Frequency DEW, hvor Storbritannia har blitt verdensledende innen utvikling av nye kraftproduksjonsteknologier og et globalt knutepunkt for ytelsestesting og evaluering av disse systemene.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.