GMO Mygg Blir Frigitt I Florida Keys

16. April 2021

av Cassie B.

Coronavirus er ikke den eneste faren Floridians vil måtte kjempe med i vår, da bioteknologifirmaet Oxitec har kunngjort at det vil slippe genetisk modifiserte mygg i Florida Keys .

gmo mygg blir frigitt i florida nøkler

Disse myggene har blitt genetisk endret på en måte som får dem til å overføre ”selvbegrensende” gener til avkom.

Når de modifiserte mannlige myggene hekker med ville kvinnelige mygg, vil kvinner av den nye generasjonen ikke kunne overleve i voksen alder, noe som har den effekten at den totale befolkningen av mygg reduseres.

Ideen bak dette prosjektet er å bekjempe myggbårne som denguefeber og Zika , som i stor grad overføres av Aedes aegypti-mygg.

Det er imidlertid verdt å merke seg at de fleste av de 7.300 tilfellene av denguefeber rapportert i USA fra 2010 til 2020 hadde blitt kontrakt i Karibia og Asia, ikke Florida.

Floridas innfødte mygg vokser motstandsdyktig mot vanlige former for kontroll, for eksempel insektmiddel, og Oxitecs GM-mygg er en av de mest kontroversielle metodene som utforskes.

Firmaet har prøvd å få frigitt GM-mygg eksperimentelt i nøklene siden 2011, men de har møtt motstand fra både lokalbefolkningen og forskere.

Effekten Av GM Mygg På Menneskers Helse Og Miljøet Er Ukjent

Kritikere i det vitenskapelige samfunnet er bekymret for hvordan disse GM-myggene kan påvirke menneskers helse så vel som miljøet.

Mange ber om klare bevis for at et slikt tiltak er nødvendig og er virkelig trygt; selskapet har holdt nøkkeldata om myggen deres faktisk demper overføringen av sykdommen privat.

En stor bekymring er det faktum at de avles slik at hunnene er avhengige av antibiotikumet tetracyklin for å overleve.

I teorien klekkes mygg i vann og vil derfor ikke bli utsatt for antibiotika, noe som reduserer befolkningen.

Imidlertid brukes tetracyklin i Florida for å forhindre bakteriell sykdom i sitruslunder og andre landbruksapplikasjoner, samt å behandle bakterier i kloakkanlegg. Dette betyr at Oxitec kvinnelige mygg virkelig kunne overleve.

Selskapet, hevder kritikere, har ikke engang testet noe stående vann i frigjøringsområdet for tilstedeværelse av tetracyklin.

Det er også ukjent hva av genetisk modifiserte mannlige mygggener i naturen kan bety for andre livsformer, for eksempel insekter, pattedyr og fugler som lever av myggene, hvorav mange er truet.

Myggen er allerede sluppet ut på prøvebasis i Brasil, og tidligere versjoner av insektene ble løslatt på Caymanøyene og andre steder.

Landet hevder at de er “vennlige” fordi bare menn som ikke biter mennesker eller overfører sykdommer, vil bli løslatt.

Key West City-kommisjonen motsatte seg å frigjøre planer i 2012, mens innbyggerne i Key Haven, hvor myggene skulle være løslatt, avviste planen i en ikke-bindende folkeavstemning i 2016.

Imidlertid stemte innbyggerne i det omkringliggende fylket for løslatelsen. Avgjørelsen var da i hendene på Florida Keys Mosquito Control District, der tjenestemenn godkjente en rettssak som skal holdes i et annet område av Keys.

Noen innbyggere har sagt at hvis løslatelsen beveger seg mot, planlegger de å blande seg inn.

Oxitec sa at deres planlagte utgivelse ble forsinket da jurisdiksjonen over prosjektet ble flyttet fra FDA til EPA.

EPA har imidlertid nå gitt dem grønt lys, og deres OX5034-mygg vil være de første GM-myggene som er godkjent for utgivelse i USA.

Alt i alt vil 750 millioner genetisk modifiserte mygg bli sluppet ut i Florida Keys mellom 2021 og 2022, noe som setter mennesker i området så vel som det lokale dyrelivet i utallige risikoer.

Selskapet har også fått føderal godkjenning for løslatelse i Harris County, Texas, selv om statlig og lokal godkjenning ennå ikke er gitt.Den Føderale Regjeringen Fanget Å Kjøpe “Fersk” Kjøtt Av Aborterte Babyer Som Kunne Ha Overlevd Som PreemierForrige InnleggHvor Er Dr. Fauci Som En Annen Korona-Myte Dør?Neste Innlegg

Relaterte Artikler

Vatikanet vert for fauci, Chelsea Clinton, Pfizer CEO, Big Tech Oligarchs på 'Health' Conference

BIG PHARMABIG TECHCLINTONHELSEVESENVATIKANET

Vatikanet Som Vert For Fauci, Chelsea Clinton, Pfizer-Sjef, Big Tech Oligarchs På ‘Health' Conference

HAFHAF17. April 2021

florida gov.  desantis sier låsing har vært en "stor, stor feil"

KORONAVIRUSNYHETER

Regjeringen I Florida DeSantis Sier At Lockdowns Har Vært Et ‘Stort, Stort Feil'

HAFHAF17. April 2021

albert bourla tredje dose

KORONAVIRUSNYHETERVAKSINER

Pfizers Administrerende Direktør Sier Tredje Covid Vaksinedose Som Trolig Er Nødvendig Innen 12 Måneder

HAFHAF16. April 2021

føderale myndigheter regnet med å kjøpe "ferskt" kjøtt av aborterte babyer som kunne ha overlevd som preemier

NYHETERPLANLAGT FORELDRE

Den Føderale Regjeringen Fanget Å Kjøpe “Fersk” Kjøtt Av Aborterte Babyer Som Kunne Ha Overlevd Som Preemier

HAFHAF16. April 2021

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.