Quisling når ikke dette “individet” til knærne!

Advarer: – Svært skadelig

Den norske toppsjefen med klar tale…som i 2017 ble sendt av Erna til sin “venn” i Davos. Da kan man og spørre: Hva hadde “det” med i kofferten sin?

VARSKU: WEF-president Børge Brende holdt søndag tale i Saudi-Arabia. Her fra en tidligere anledning. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet

Anniken Aronsen

Publisert søndag 28. april 2024 – 22:13

https://www.facebook.com/plugins/page.php?href=https://www.facebook.com/borsen.no/&tabs&small_header=true&width=360&height=70&adapt_container_width=true&hide_cover=false&lazy=true&show_facepile=false&appId=

Søndag talte president for Verdens økonomiske forum (WEF), , under stiftelsens konferanse i Saudi-Arabia. Han kom med en klar advarsel om den svært spente situasjonen flere steder i verden.

– Det er så mye uforutsigbarhet, og ting kan lett komme ut av kontroll. Hvis Israel og eskalerte denne konflikten, kunne vi ha sett en oljepris på 150 dollar over natten. Og det ville selvfølgelig vært svært skadelig for den globale økonomien, sa han, ifølge CNBC.Frykter krisevinter for Europa

– Må ta tak

Den tidligere norske utenriksministeren pekte blant annet på at den globale gjelda var på sitt høyeste siden 1820-tallet, og varslet at det var risiko for stagflasjon i flere økonomier.

– Vi må ta tak i den globale gjeldssituasjonen. Vi har ikke sett denne type gjeld siden Napoleonskrigene. Vi nærmer oss 100 prosent av hele verdens brutto nasjonalprodukt i gjeld.

Han kom med en klar oppfordring til regjeringer om å vurdere hvordan de kan redusere gjelda, og ta riktige økonomiske avgjørelser, uten å sende landet inn i økonomisk tilbakegang, såkalt resesjon.

KOMMENTAR: Her snakker vi om å uttale seg på rette tidspkt. WEF og SENTRALBANKEN(norges bank OG DNB går i samme klasse.

Derfor utsettes rentekuttet…selvfølgelig

Volume 90%

DYRTID: I en fersk analyse spår DNB Markets at det første rentekuttet ikke vil komme i september, som først antatt.

KOMMENTAR: Selvfølgelig IKKE. Hvis noen trodde på det så har de sovet i timene!

Veksten avtar

Brende tegnet med andre ord et dystert bilde av verdens økonomiske utsikter, men var ikke bekmørk i sin beskrivelse av den globale veksten.

– I år er den på rundt 3,2 prosent. Det er ikke dårlig, men det er ikke det vi var vant til – veksttrenden pleide i flere tiår å ligge på 4 prosent.

Brendes advarsel kommer i kjølvannet av – og nesten som et ekko av – Det internasjonale pengefondet (IMF) sin ferskeste rapport.Advarer Norge mot euro-grep

«Veksten er lav i et historisk perspektiv, både på grunn av kortsiktige faktorer som fortsatt høye lånekostnader og tilbaketrekking av offentlig , og de langsiktige effektene fra coronapandemien og Russlands invasjon av , lav vekst i produktiviteten og økt fragmentering», heter det i rapporten, som Brende også refererte til.

IMF anslår at den globale veksten om fem år har falt til 3,1 prosent.Avblåser årets rentekutt

KOMMENTAR: Når den globale veksten er på 0 så vil det feires i . Vil DET skje? Aldri i verden!

Mer om

NYHETERBØRGE BRENDEVERDENS ØKONOMISKE FORUMØKONOMI

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.