Regjeringene nærmer seg enighet om pakken med endringer i det internasjonale helseforskriften (2005)

https://www.who.int/news/item/27-04-2024-governments-near-agreement-on-package-of-amendments-to-the-international-health-regulations-(2005)

Historisk trekk gjør verden bedre forberedt på og klar til å svare på fremtidige folkehelsekriser

Genève– -I det åttende møtet i arbeidsgruppen for endringer i det internasjonale helseforskriften (WGIHR), som ble suspendert i går til 16. mai, tok statspartene til IHR et stort skritt mot å bli enige om pakken med endringer som vil bli legges frem for Verdens helseforsamling, som finner sted fra 27. mai–1. juni.

Endringene, foreslått av IHR-statspartene i kjølvannet av -pandemien for å styrke det internasjonale samfunnets evne til å oppdage og svare på pandemiske , vil bli diskutert videre på det gjenopptatte åttende møtet 16.-17. mai med sikte på å sluttføre en omforent pakke som skal legges fram for Verdens helseforsamling i mai for behandling og, hvis avtalt, formell vedtakelse.

“De internasjonale helseforskriftene har vært hjørnesteinen i global helsesikkerhet i flere tiår, men COVID-19-pandemien viste behovet for å styrke dem på noen områder for å gjøre dem egnet til formålet,” sa Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, WHOs generaldirektør. “Land griper denne historiske muligheten til å beskytte fremtidige generasjoner fra virkningen av epidemier og pandemier, med en forpliktelse til rettferdighet og solidaritet.”

KOMMENTAR: !!!

Dette åttende møtet i arbeidsgruppen for endringer i IHR (WGIHR) startet 22. april og ble suspendert i dag. Mens prosessen holdes sammen med forhandlinger om verdens første pandemiavtale for å styrke globalt samarbeid mellom regjeringer for å forberede seg på, forebygge og reagere på pandemier, ble det foreslått i WGIHR8 at to separate resolusjoner om de to prosessene skal sendes til Verdens helseforsamling i mai. Forhandlingene om pandemiavtalen gjenopptas 29. april og fortsetter til 10. mai.

Under det åttende møtet i WGIHR ble det gjort betydelige fremskritt med å fullføre endringspakken ettersom partene nådde enighet på kritiske områder.

WGIHRs medformann Dr Ashley Bloomfield sa: “Arbeidet med å styrke vårt globale forsvar mot folkehelsekriser og -risikoer, gjennom å bli enige om et sterkere sett med internasjonale helseforskrifter, reflekterer både risikoene vår svært sammenkoblede verden står overfor i dag, og anerkjennelsen og beredskapen. av land for å sikre at innbyggerne deres er bedre beskyttet.”

Medformann i WGIHR, Dr Abdullah Assiri, sa at de foreslåtte endringene til IHR er lett implementerbare og anerkjenner viktigheten av rettferdighet for å sikre effektiv global respons.

“Covid-19-pandemien viste verden at med pandemipotensial ikke respekterer nasjonale grenser,” sa Dr Assiri. «Endring av det internasjonale helseforskriften reflekterer det kritiske behovet for å styrke vårt kollektive forsvar mot nåværende og fremtidige folkehelserisikoer, slik at folks helse, og økonomier kan beskyttes bedre, samtidig som vi respekterer og følger prinsippet om nasjonal suverenitet.»

Det åttende møtet i WGHIR vil gjenopptas i en to-dagers siste sesjon 16.-17. mai for å fortsette og avslutte arbeidet til arbeidsgruppen i henhold til mandatet fra helseforsamlingen.

KOMMENTAR: DA ER SPØRSMÅLET HVEM NORSK POLITIKER REISER 16 MAI?

IHR har 196 statsparter, som omfatter alle 194 WHO-medlemsstater pluss Liechtenstein og Den hellige stol. Disse partene har ledet prosessen med å endre IHR. Forskriften er forhandlet frem i henhold til artikkel 21 i WHOs grunnlov. Enhver endring vil tre i kraft for alle statsparter etter en fastsatt periode, bortsett fra de som varsler WHOs generaldirektør om et avslag eller forbehold.

KOMMENTAR. EN GALSKAP GODKJENT AV NORSKE ! DISSE MÅ FJERNES OM SÅ MED MAKT!

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.