Kronprinsen besøker USA….World Young Leader (WEF).

Pressemelding | Dato: 14.02.2024

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon reiser på offisielt besøk til vestkysten av USA i tidsrommet 15. til 18. april 2024. Besøket går til San Francisco og Seattle og skal bidra til å forsterke samarbeidet mellom og USA.

USA er en av Norges viktigste allierte og samarbeidspartner for å oppnå bærekraftsmålene og grønn omstilling. Særlig delstatene California og er viktige samarbeidspartnere for norske bedrifter innen energi, grønn transport og ny . De to delstatene er også vertskap for noen av verdens største og mest toneangivende teknologibedrifter, ikke minst innen .

Fra regjeringen følger næringsminister Jan Christian Vestre, digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung og statssekretær Astrid Bergmål fra Energidepartementet. Under besøket deltar også en norsk næringslivsdelegasjon.

Formålet med besøket er å fremme næringssamarbeid innenfor grønn omstilling og digitalisering. I San Francisco står blant annet samarbeid om det grønne skiftet, kunstig intelligens og fremme av norsk teknologi og næringsliv på dagsorden. I Seattle vil hovedtema være grønne havnæringer, ny teknologi og bærekraft. Under besøket vil Kronprinsen møte representanter fra delstatsmyndighetene i California og Washington og besøke teknologiselskaper i Silicon Valley og Seattle, samt UC Berkeley og Universitetet i Washington.

Programmet er under utarbeidelse, og nærmere informasjon vil bli kunngjort senere.

Akkrediteringsfrist: Senest tirsdag 2. april

Merk at tilreisende presse må selv sørge for visum og nødvendig innreisedokumentasjon.

For akkreditering og praktisk informasjon bes pressen om å ta kontakt med UDs besøksseksjon ved Lise Tønnesland Børresen, e-post lise.gertrud.tonnesland.borresen@mfa.no, mobil +47 948 30 910, senest tirsdag 2. april. 

Øvrige pressekontakter

Det kongelige hoff: Guri Varpe, e-post: guri.varpe@slottet.no, mobil: +47 48 15 07 27

Næringsministeren: Sofie Dege Dimmen, e-post: sofie-dege.dimmen@nfd.dep.no, mobil + 47 93 22 20 05

Digitalisering – og forvaltningsminister: Kjersti Bjørgo, e-post: kjersti.bjorgo@dfd.dep.no, mobil: +47 97 16 48 35

Energidepartementet: Stine Grimsrud, e-post: stgr@ed.dep.no, mobil +47 97 19 42 50

Innovasjon Norge: Gaute Gaarder, e-post: gaute.gaarder@innovasjonnorge.no, mobil +47 99 60 76 73

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.