Støre: Forsvar og helse vil kreve de største pengene

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) varsler hardere prioriteringer i norsk økonomi fremover.

For 33 minutter siden

– Det er to områder hvor vi må investere mer: Det er i helse, og i militære kapasiteter, sa Støre da han åpnet Atlanterhavskomiteens sikkerhetskonferanse i mandag morgen.

– På begge områder går prisene dessverre opp. Vi må altså bruke mer penger på noe som er dyrere. Det betyr hardere prioriteringer, sa statsministeren.

– Må være forberedt

Støre viste til at arbeidet med Forsvarets langtidsplan er i gang gjennom samtaler med alle partier i Stortinget.

DETTE INDIVIDET ER IGJEN BIDRAGSYTER TIL Å STARTE EN NY KRIG (LIBYA). VIL DET NORSKE FOLKET VÆRE MED PÅ DETTE? VEL…DE BRYR SEG IKKE. DE HAR NOK MED Å PLEIE EGOISMEN.

Han gjentok at målet er å nå Natos mål om to prosent av BNP til forsvar «innen 2026 eller før».

Støre viste til det nye sikkerhetspolitiske bildet med Russlands krig i , med krisen i Midtøsten og med klimaendringene og ekstremvær.

– Vi må være forberedt både politisk og militært, sa Støre.

– Vi må være klare til å håndtere militære på våre grenser. Det kan være både direkte trusler, og indirekte hybride trusler. I tillegg må vi også klare å håndtere overraskende ekstremvær, sa statsministeren.

Ny langtidsplan

Han fortalte også dette om regjeringens prioriteringer i arbeidet med forsvarsplanen:

– Vår eksisterende forsvarsstruktur må virke bedre, og være relevant. Det vil kreve mer ressurser, og vi trenger mer folk i . Så må vi fylle ammunisjonslagrene, sa Støre.Publisert: 05.02.24 kl. 09:28Oppdatert: 05.02.24 kl. 10:11

Relaterte emner

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap): Ingen har bedt meg gåLederVar dette virkelig nødvendig, Vedum?Kommunikasjonssjef i Ap går av

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.