Dette opptaket av jetdrevne Coyote-droner som utsletter andre droner er utrolig

Coyote leker seg ikke når det kommer til å sprenge andre droner i biter. Eksplosjonene alene gjør videoen verdt å se. 

AV BRETT TINGLEY 7. JANUAR 2022

Raytheon la ut utrolige nye opptak i dag av Block 2+ Coyote-droner som engasjerer en rekke ubemannede luftfartøyer i en rett og slett imponerende udatert demonstrasjon. Videoen viser 4×4 M-ATV- baserte og faste palletiserte utskytningssystemer som skyter Coyotes, som deretter spektakulært beseirer en rekke fastvingede ubemannede kjøretøyer i forskjellige høyder.

https://youtube.com/watch?v=RrRScxnDfrk%3Frel%3D0%26enablejsapi%3D1

Videoen, som er delt på YouTube i dag, viser Raytheon Coyotes som beseirer en rekke fastvingede droner under testing på den amerikanske hærens Yuma Proving Ground i Arizona i fjor. Sprengningsfragmenteringsstridshodene på Coyotes eksploderer med et ringformet eksplosjonsmønster som stråler ut fra deres lengdeakse, og produserer et ganske fyrverkerishow. To av klippene i videotekstene på 1:40 som erklærte demonstrasjonene var en “High Altitude Test” og en “Low Altitude Test.” I følge videoens tittel hevder Raytheon at dette systemet “beviser counter-UAS-effektivitet mot fiendtlige droner.” En annen viser et rent hit-to-kill-engasjement der Coyote treffer dronen uten å eksplodere.

I beskrivelsen som følger med videoen, sier Raytheon at demonstrasjonene fant sted i samarbeid med US Army’s Integrated Fires and Rapid Capabilities Office (IF/RCO) under en «10-dagers sommertestperiode». Selskapet uttalte at Coyotes’ palletiserte utskytersystem sett i opptakene inneholdt en KuRFS presisjonsmålrettingsradar, mens utskyteren sett ombord på en Army M-ATV-basert M-LIDS-utskyter brukte et Ku-720 mobilt sensorradarsystem. Disse brannkontrollsystemene får dronene til å avskjære målene deres. 

Den palletiserte versjonen sett i opptakene vil kunne transporteres og utplasseres i forreste operasjonsområder eller til og med ombord på store bakkekjøretøyer eller overflatefartøyer, noe som gjør det mulig for et bredt utvalg av plattformer å ha sitt eget luftvern med kort rekkevidde .

Coyote er en liten, tube-lansert UAV med et fleksibelt utskytningssystem som kan installeres på en lang rekke plattformer, inkludert ubemannede undervannsfarkoster eller ubemannede overflatefarkoster. Tidligere versjoner av Coyotes var propelldrevne og lignet fastvingede fly med pop-out vinger og tvillinghaler. Disse typene var først og fremst ment for etterretnings-, overvåkings- og rekognoseringsroller. 

Block 2 Coyotes har en mye mer missillignende konfigurasjon og har fire manøvrerbare kontrollflater i haledelene. En rakettmotor gir disse nyere Coyotene deres første skyvekraft, hvoretter en liten jetturbin tar over. Denne spesielle fremdrifts- og kontrollordningen sies å gi Coyote 2s en ” dogfight-type evne ” ifølge Raytheon, noe som gjør den i stand til å engasjere svært manøvrerbare mål. En talsperson for Raytheon fortalte The War Zone at Block 3 Coyotes i mellomtiden har en mer tradisjonell UAV-design med vinger som ligner den originale Coyote Block 1.

https://youtube.com/watch?v=0osofUsbaRc%3Frel%3D0%26enablejsapi%3D1

En eller annen versjon av Coyote ble utplassert til et ikke avslørt sted ombord på Marine Corps’ Ground-Based Air Defense (GBAD) Counter-UAS-system, som er M-ATV-basert, men det er uklart hvor utbredt bruken har vært eller om det bestemt system er fortsatt i bruk. Fra juni 2021 planla hæren å sende sine egne M-LIDS med Raytheon Coyote til et ikke navngitt fremre sted i US Central Commands ansvarsområde .

Dette er spesielt interessant gitt at separate videoopptak dukket opp på nettet tidligere denne uken som viser to “selvmordsdroner” som blir skutt ned når de nærmer seg Ain Al Asad Air Base i Irak, som er vert for amerikanske styrker. Et Centurion Counter-Rocket, Artillery, and Mortar (C-RAM) system, som er bevæpnet med en 20 mm Vulcan-kanon, bringer ned et av de eksplosivladede ubemannede flyene. En ukjent fysisk avskjærer eksploderer nær den andre dronen.

Interceptoren i det videoopptaket, sett i tweeten nedenfor, er synlig i kort tid flyvende i en relativt lav hastighet og med en plan flyprofil som minner veldig om Coyotes driftsmodus, slik den kan ses i Raytheons nylig utgitte opptak. Det eksplosive mønsteret til den ukjente avskjæreren, og nærheten der den detonerer til målet, ligner også noe på det vi nå har sett med hensyn til Coyote Block 2+.

https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?dnt=false&embedId=twitter-widget-0&features=e30%3D&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1478399617385607178&lang=en&origin=https%3A%2F%2Fwww.thedrive.com%2Fthe-war-zone%2F43799%2Fthis-footage-of-jet-powered-coyote-drones-obliterating-other-drones-is-incredible&sessionId=1a3a72efa70372676d4d410f54db209beb9fa521&siteScreenName=thedrive&theme=light&widgetsVersion=86e9194f%3A1641882287124&width=520px

Selv om det ikke har vært noen offisiell uttalelse som antyder at Coyote ble brukt i denne spesielle avlyttingen, har Pentagon ennå ikke offentliggjort noen detaljer om hvilket system som ble brukt i Al Asad-engasjementet. Krigssonen tok kontakt med den USA-ledede koalisjonen som kjemper mot ISIS i Irak og Syria for mer informasjon om denne hendelsen, men har ennå ikke mottatt svar.

Som opptakene som ble utgitt av Raytheon i dag viser, er Coyote en kapabel counter-unmanned aerial system (cUAS) plattform, noe som gjør den godt egnet for den typen engasjementer som er sett denne uken i Irak. I tillegg til cUAS-roller, har forsvarsdepartementet også sett for seg at avskjæringsdronen fungerer som en slentrende ammunisjon eller ” billig kryssermissil .” Coyoten er også i stand til svermeoperasjoner og kan utstyres med ikke-kinetiske cUAS-nyttelaster som de som ble brukt i en demonstrasjon sommeren 2021 på Yuma Proving Ground, også utført med Hærens kontor for indirekte branner og hurtigkapasitet. Det er uklart om opptakene som ble sluppet i dag ble tatt under den samme demonstrasjonen.

Coyote viser seg raskt å være en dyktig plattform, i stand til å utføre en rekke oppdragsroller. Når det gjelder Coyote Block 2+, vil vi sannsynligvis se flere av de små jetdrevne dronene i fremtidige utplasseringer gitt hvor viktige cUAS og kortdistanse luftvernsystemer blir for å opprettholde luftoverlegenhet . 

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.