Navy’s Rush for å teste mikrobølgevåpen bundet til anti-skip ballistiske missil frykt

Sjøforsvaret ønsker mikrobølgesystemer med høy kraft for å hjelpe skip med å bevare andre våpen, spesielt de som er i stand til å dunke ballistiske missiler.AVJOSEPH TREVITHICK|PUBLISERT 29. MARS 2024 17:11 EDT

HAVNYHETER OG FUNKSJONER

En navalisert versjon av Epirus 'Leonidas høykraft mikrobølgeovn rettet energivåpen, et system som har blitt foreslått for den amerikanske marinen tidligere.
En navalisert versjon av Epirus ' Leonidas mikrobølger med høy effekt rettet energivåpen, et system som har blitt foreslått for den amerikanske marinen tidligere. Epirus

DEL

186

JOSEPH TREVITHICKSe Artikler Fra Joseph Trevithick

FranticGoat

U.S. Navy håper å ha en prototype mikrobølgeovn rettet energivåpen klar for ombordtesting innen utgangen av 2026. Tjenesten ser våpen av denne typen som kritiske ekstra defensive alternativer som vil hjelpe krigsskipene å holde avanserte overflate-til-luft-raketter i reserve for de kanskje er bedre optimalisert for, inkludert anti-skip ballistiske missiler. Opplevelsen av amerikanske krigsskip skyte ned Houthi-missiler og droner det siste halvåret har rammet hjemme bekymringer om magasindybden til marinens overflateflåter, problemer Krigssonen tidligere utforsket i detalj i en funksjon du kan finne her.

Detaljer om marinens nåværende høyeffekt mikrobølgeovn (HPM) ombordforsvarsplaner er inkludert i budsjettet forespørsel for regnskapsåret 2025, som tjenesten rullet ut tidligere denne måneden. USNI News var den første som rapporterte om aspekter ved marinens HPM-planer fra det nye budsjettforslaget.

Sjøforsvaret har arbeidet mot et prototype HPM-våpensystem spesielt for denne rollen gjennom et program kalt REDCAT siden minst 2023. Tjenestens siste budsjettforslag sier at planen nå er å gi nytt navn til den utviklingsinnsatsen METEOR, av grunner som ikke er helt klare og som vi kommer tilbake til senere. REDCAT og METEOR ser begge ut til å være akronymer, men betydningene deres er ukjente.

HPM-våpen er generelt designet for å generere utbrudd av mikrobølgeenergi som er i stand til å forstyrre eller ødelegge elektronikken i et målsystem. I maritim sammenheng HPM-systemer, slik de er forstått nå, passer best å gi nærforsvar mot missiler, droner, og små båter.

Video miniatyrbilde

En viktig fordel med HPM-systemer, som finnes i andre former, sammenlignet med mye mer ofte diskutert laserstyrte energivåpen er førstnevnte evne til å produsere veldig forskjellige graderte effekter. Dette betyr at et enkelt HPM-våpen potensielt kan tilby en rekke funksjoner, inkludert fastkjøringslignende funksjonalitet og mer ødeleggende effekter. Den bredere strålen som noen HPM-systemer kan avgi, gir dem også forskjellige fordeler sammenlignet med lasere når det gjelder deres evne til å engasjere flere mål langt raskere. I visse tilfeller kan dette gjøre dem bedre egnet til å takle dronesvermer.

HPM okkuperer også bare den ene enden av et bredere spekter av mikrobølgerettede energivåpen. Det amerikanske militæret har til og med felt mikrobølgesystemer med lavere kraft tidligere på en begrenset ( og kontroversielt ) basis som ikke-dødelige publikumskontroll eiendeler.

Uansett spesifikk type og design, rettede energivåpen er attraktive på grunn av deres lave kostnader per skudd og manglende behov for noen form for fysisk omlasting sammenlignet med tradisjonelle våpensystemer som involverer våpen eller missiler. Et HPM- eller laservåpensystem har teoretisk ubegrenset magasindybde, i det minste i fysisk forstand, selv om det kan være begrensninger for hvor raskt de kan slippe ut på nytt og hvor lenge over en gitt periode. Reduksjoner i rekkevidde og generell effektivitet på grunn av atmosfærisk og meteorologisk interferens er en annen faktor. For HPM-våpen kan elektromagnetiske skjerming mottiltak være et problem, men dette vil tilføre trusselsystemet vekt og kompleksitet. For lasere kan til og med reflekterende belegg potensielt påvirke effekten av dem under visse omstendigheter. Som sådan,disse systemene utnyttes best som en del av et flerlagsforsvar.

Med alt dette i bakhodet sier marinen at “METEOR HPM våpenutvikling vil gi kapasitet med lave kostnader per skudd, dypt magasin, taktisk betydelig rekkevidde, kortvarig engasjement for flermålstilnærming, dobbelt bedrag og nederlagsevne, “i henhold til tjenestens budsjettforespørsel for regnskapsåret 2025. “Målet med METEOR er å demonstrere [a] taktisk signifikant, ikke-kinetisk, High Power Microwave (HPM) nyttelastintegrasjon på Naval- for å beseire, spore, engasjere og vurdere operasjonelle trusler mens du vurderer integrerte sensorer og våpenkontrollalternativer.”

The sections of the US Navy's 2025 Fiscal Year budget proposal discussing the METEOR program are seen above and below. <em>USN</em>
<em>USN</em>
<em>USN</em>

Sjøforsvaret søker drøyt $ 9 millioner for METEOR i regnskapsåret 2025. Dette er en nedgang fra $ 13,5 millioner tjenesten ba om å støtte den forrige REDCAT-innsatsen i regnskapsåret 2024.

Sjøforsvarets budsjettdokumenter sier at dette delvis er “på grunn av en stor porsjon [sic] av [REDCAT] maskinvarebygging [som] er fullført og beveger seg inn i testfasen.” Et av METEORs hovedmål nå er å “overføre tidligere REDCAT-maskinvare til parallelle aktiviteter for å gi en prototype for ombordvåpen for integrasjon i FY26, samt en testbed for fortsatt teknologimodning og evaluering, “legger disse dokumentene til. Landbasert testing av systemet forventes også å skje først.

METEOR ser også ut til å ha blitt inkludert i en egen del av marinens forrige budsjettforespørsel for regnskapsåret 2024 for programmer som gjennomføres som en del av Pentagon Rapid Defense Experimentation Reserve (RDER) initiativ. Hvorvidt marinen søker ytterligere finansiering for denne HPM-utviklingsinnsatsen gjennom den delen av budsjettet i regnskapsåret 2025, er uklart. Tjenestens siste budsjettforslag inneholder ikke spesifikke detaljer om programmene i den aktuelle posten.

METEOR-oppføringen i marinens foreslåtte budsjett for regnskapsåret 2024 gir interessant tilleggskontekst om marinens ønske om HPM-forsvarsevne.

“For tiden lider Joint Force av mangel på overflødige, spenstige alternativer for hardt drap / mykt drap mot stressende stream-angrepstrusler fra Anti-Ship Ballistic Missiles (ASBM). Problemet er spesielt akutt i USINDOPACOM AOR [U.S. Indo-Pacific Command Area of Responsibility] på grunn av de store geografiske avstandene som er involvert, skipets magasinstørrelse og motstanders handlinger, “forklarer tjenestens budsjettforespørsel for regnskapsåret 2024. “Uten ytterligere alternativer for hardt drap / mykt drap som bevarer magasinets dybde, står amerikanske styrker i AOR uakseptabelt høye risikoer for oppdraget og for styrken. Tilgjengelige eiendeler i AOR er begrenset med et begrenset antall missilbeholdninger. HPM nyttelastfunksjon vil løse dette problemet ved å supplere og bevare skipene [sic] kinetiske forsvarsvåpen.”

Seksjonene om Meteor-programmet som dukket opp i den amerikanske marinens budsjettforespørsel for regnskapsåret 2024. Innsatsen ser ut til å være direkte relatert til programmet som er skissert i tjenestens siste foreslåtte budsjett. < em > USN < / em >

Dette er en tydelig referanse til den kinesiske folkefrigjøringshærens (PLA) veldig åpne utvikling og feltarbeid av en stadig mer dyktig og mangfoldig matrise av bakkensjø, og luft-lansert anti-skip ballistiske missiler. PLAs innsats er en del av en større strategi for nektelse av tilgang / område sterkt fokusert på å nekte U.S.-streik grupperer evnen til å operere i slående avstand fra breddene.

Video miniatyrbilde

Det har vært rapporter om at Russland kan nå utforske utvikling av lignende evner, som den også kunne distribuere i Stillehavsregionen. U.S. Hæren er også nå forfølge ballistiske missiler mot skipet av seg selv.

har også dukket opp som en stor utvikler av anti-skip ballistiske missilfunksjoner og en nøkkelkilde for deres økende , inkludert til ikke-statlige aktører. Iransk-støttede Houthi-militanter i Yemen har nå bli den første som ansetter disse våpnene i sinne og hvordan vist hvor virkelig en trussel de utgjør i løpet av deres pågående anti-skipskampanje i og rundt Rødehavet. Amerikanske myndigheter sier at houthierne brukte ballistiske missiler mot skipet i angrepet som til slutt førte til at Belize-flaggede lasteskipet MV sank Rubymar i februar og det fatale angrepet på det Barbados-flaggede containerskipet Ekte tillit tidligere denne måneden.

En visning av MV < em > True Confidence < / em > i brann etter et Houthi anti-ship ballistisk missilangrep. < em > CENTCOM < / em >

Houthierne har også brukt cruisemissiler mot skip, luftkamikaze droner, og eksplosjonsbelastede, ikke-besatte overflatefartøyer og undervannsbiler ( USV og UUVs ) – de eksakte typer trusler et HPM-våpen ville være mest nyttig mot – for å målrette utenlandske krigsskip og kommersielle fartøyer utenfor de sørlige kystene av den arabiske halvøy. De jemenittiske militantene har også satt i gang komplekse angrep som involverer flere typer missiler og droner.

Alt dette understreker bare marinens uttalte begrunnelse bak Meteor HPM-programmet, selv om disse våpnene ikke først og fremst er ment å brukes mot ballistiske missiltrusler. Når det er sagt, er det en mulighet for at HPM-systemer kan ha en viss begrenset bruk mot ballistiske missiler med lavere nivå.

Uansett har Navy krigsskip spesielt begrensede og kostbare alternativer for å engasjere ballistiske missiltrusler, som gir unike utfordringer for forsvarere som bare eier de svært høye hastighetene de når i den terminale fasen av flyreisen. Avanserte design med ulik grad av manøvrerbarhet kan være enda vanskeligere å spore og avskjære. Roman hypersonic våpen, et annet sett med nye trusler, kombiner disse attributtene for å være enda vanskeligere å beskytte mot.

Et av marinens viktigste våpen for å takle ballistiske, så vel som hypersoniske trusler, mot skipene i dag er varianter av Standard Missile 6 (SM-6). Dette er en meget dyktig flerbruksdesign som også kan brukes mot en rekke andre mål i luften og på overflaten, men en som også er dyr. I overflateangrepsrollen fungerer SM-6 på mange måter som et ballistisk missil. Sjøforsvarets budsjettforespørsel for regnskapsåret 2025 setter enhetsprisen på en SM-6 Block IA, den mest avanserte varianten som for tiden er i produksjon, til $ 4,2 millioner. Hver og en av still-in-development Block IB-versjon, som vil ha forbedret ytelsen og andre evner, forventes å ha en prislapp på rundt $ 8,5 millioner.

Et SM-6-missil i øyeblikket av lanseringen. < em > USN < / em >

En del av marinens Arleigh Burke klasse ødeleggere og tjenestens avtagende antall Ticonderoga klassecruisere er også i stand til som bruker varianter av SM-3. Medlemmene av SM-3-familien er spesielt designet for å avskjære ballistiske missiler med høyere ende, inkludert interkontinentale ballistiske missiler (IBCM), i midtveis del av flyturen utenfor jordas atmosfære. SM-3 Block IIA, den mest avanserte varianten i produksjonen, har en enhetskostnad på rundt $ 28 millioner, ifølge Pentagon budsjettdokumenter.

Et orienteringsglide som viser detaljer om de forskjellige versjonene av SM-3. < em > MDA < / em >

Den nåværende prisen på en enkelt Block IIIC-variant av SM-2, den siste versjonen av marinens nåværende standard skip-lansert medium-range overflate-til-luft missil, er også rundt $ 2,5 millioner. Kortere rekkevidde RIM-162 Evolution Sea Sparrow Missiles (ESSM), som hver koster rundt $ 1,5 millioner, er en annen viktig komponent i tjenestens eksisterende arsenal av luft- og rakettforsvar.

Marineskip kan bare frakte så mange av disse missilene på en gang i deres Vertical Launch Systems (VLS), og for tiden har tjenesten ingen operativ kapasitet til å laste inn VLS-celler til sjøs. Dette har lenge vakt bekymring for hvor raskt enkeltskip kan tømme magasinene sine i en stor konflikt, som Krigssonen utforsket i detalj i vår nylige funksjon.

Bare i operasjoner mot houthierne mellom oktober og februar avfyrte marinens krigsskip minst 100 standardserie missiler. Utgiftene til disse og andre våpen har bare fortsatt siden den gang. Tjenesten kan forvente å se enda større mengder innkommende trusler, inkludert mer dyktige ballistiske missiler mot skipet, i enhver potensiell high-end kamp mot i Stillehavet.

“Vi er en lærende organisasjon. Og slik at vi bruker forsvarsbegrepene i dybden, er det ikke alltid et dyrt SM-2-missil som blir skutt på et UAS [ukrudd luftsystem], “Marine Adm. Christopher Grady, nestleder i de felles stabssjefene, sagt på en pressekonferanse om det foreslåtte regnskapsåret for 2025 tidligere denne måneden. “Vi har lært hvordan vi bruker andre systemer og har raskt tilpasset dette forsvarsbegrepet i dybden. Og det er det som gir meg stor tillit til at vi kan opprettholde det så lenge det tar å endre beregningen der borte.”

Sjøforsvarets holdning til den anti-skipets ballistiske missiltrusselen har spesifikt endret seg dramatisk de siste årene. I 2021 ble nå pensjonert Navy Vice Admiral Jeffrey Trussler, den gang nestleder for sjøoperasjoner for informasjonskrigføring, sa “Jeg håper de [kineserne] bare fortsetter å helle penger i den typen ting,” noe som indikerer at tjenesten følte den gangen den hadde tilstrekkelige mottiltak og / eller taktikker, teknikker, og prosedyrer på plass for å forsvare seg mot dem. Denne vurderingen har tydelig endret seg siden den gang.

Når operative Meteor HPM-våpen kan begynne å bli integrert i marineskip gjenstår å se. Tjenesten kan også søke å felt systemer, selv på begrenset basis, før 2026 gjennom andre programmer. I februar Naval Sea Systems (NAVSEA) sette ut en veldig bred samtale for potensielle motdrone-evner som kan legges til skipene innen 12 måneder etter en kontraktstildeling.

Som allerede nevnt er HPM-systemer ikke nye og en rekke potensielt levedyktige design eksisterer allerede i forskjellige utviklingsstadier innen det amerikanske militæret og kommersiell sektor. Privatfirmaet Epirus har tidligere vist et konsept for en ombordversjon av Leonidas HPM-system, sett øverst i denne historien, som utnytter eksisterende komponenter i Mk 15 Phalanx Close-in Weapon System (CIWS) som finnes på mange krigsskip fra marinen. BAE Systems har presentert et HPM-våpenkonsept for bruk i det maritime domenet i fortiden også.

Air Force Research Laboratory's containeriserte Tactical High-Power Operational Responder (THOR) -system er et av en rekke mikrobølgerstyrte energivåpen som er kjent for å være under utvikling nå. < em > USAF < / em >

Sjøforsvaret har allerede vært felt forskjellige nivåer av laserstyrte energivåpen på et begrenset antall krigsskip og er i prosess for å utvikle ytterligere design som kan distribueres på et bredere grunnlag.

Uansett hva, marinen ser tydelig HPM-våpen som en sentral del av fremtidige lagdelte forsvarsordninger for sine krigsskip for å sikre at de kan maksimere sine overordnede forsvarsevner for å beskytte mot en rekke trusler, inkludert ballistiske missiler mot skipet.

Kontakt forfatteren: joe@twz.com

stripe

ANTI-SHIP BALLISTIC MISSILESREGISSERT ENERGIDRONERHØYDREVNE MIKROBØLGERNAVAL AMMUNISJONNAVIESU.S. NAVYBunker Talk: La oss snakke om alle tingene vi gjorde og ikke dekket denne uken

Avatar2gos avatarAvatar2go2dGlad for at alle de 3 utenlandske bistandspakkene ( , Israel, Taiwan ) gikk uten endring. Det beviser at senatforslaget også ville ha vedtatt, som de fleste trodde. Så i stedet har vi drept 60 dager på denne regningen alene, og 165 dager hvis du inkluderer bevilgninger og høyttalerkamper. Galskap.Topp Kommentar

Topp Kommentar

38Russlands historiske ubåt redningsskip ser uskadet ut etter å ha gjort krav på streik

Tempestzzzz sin avatarTempestzzzz1hJeg antar at de ikke slo den. En ting jeg lærte om eldre amerikanske marinefartøyer som ble truffet i begynnelsen av andre verdenskrig (7 til 25 år gammel) er at den oljebaserte malingen (og oppbyggingen av maling) er en virkelig brann fare. Derfor mye flising av maling i interiøret (hva annet må et mannskap gjøre til sjøs?) Dette fartøyet er jeg sikker på at har flere tiår med bygd opp maling, og det vil brenne. Så ikke den fete svarte røyken jeg ventet.Uki vil prøve igjen.Topp Kommentar

Topp Kommentar

1Russian Strike Topples Kharkiv TV Tower

Chayton marshalls avatarChayton Marshall2hKH-59 kan ledes enten med eller optisk guidet, så det er fornuftig at de vil bruke til operasjoner der presisjon er nøkkelen. Området betyr også at de kunne ha avfyrt det trygt i uten trussel om luftforsvar. Bare Patriot PAC-2 kunne drepe utskytningsflyet ( Su-34/30 ) på disse områdene ( 200-300 KM ). Årsaken bak å sprenge tårnet virker imidlertid mer smålig enn operasjonelt motivert.Topp Kommentar

Topp Kommentar

3Bunker Talk: La oss snakke om alle tingene vi gjorde og ikke dekket denne uken

Aerodynmic4heds avatarAerodynmic4hed14. aprilJeg hadde en skremmende nesten glipp på motorveien i dag med hele familien i bilen. Kommer tilbake fra å feire jubileum for min kones tante og onkel, ingen alkohol involvert, men mye veldig bra hjemmelaget koreansk mat. Vi kjørte i regnet på I-80, barna sov i bilstoler i ryggen. Jeg er i den andre banen fra høyre, går med flyt av trafikk, god plass mellom meg og bilen foran meg. Jeg ser rundt alle speilene mine, kanskje for en annen total, når jeg bringer øynene frem igjen, blir bilen foran meg nesten stoppet. Jeg traff bremsene mine, kjente bilens hydrofly, skjønte at vi kommer til å smelle inn i bilen foran oss. Instinkt sparket inn, jeg slapp bremsen, og heldigvis hadde jeg akkurat sjekket speilene mine, så jeg visste at jeg var klar til høyre,og jeg kuttet raskt over i høyre bane og klarte å gjenoppta trygt. Det var en veldig nær glipp. Jeg vet ikke hvorfor trafikken stoppet i banen min fordi den ikke ble stoppet i noen annen bane. Jeg er super glad for at jeg hadde en 4-hjulsdrevet Subaru, for så snart jeg slapp bremsene, fikk bilen trekkraft og jeg klarte å komme inn i høyre bane under kontroll. En av de skumleste nesten savnene jeg har hatt i bilen på lenge. Jeg er bare takknemlig for at høyre bane var åpen, og at vi unngikk et forferdelig resultat. Kan ha litt bourbon for å lene meg tilbake og reflektere over lykken min i dag. Vær trygg der ute, tar ikke lang tid før situasjonen på veien endres drastisk.m super glad for at jeg hadde en 4-hjulsdrevet Subaru fordi så snart jeg slapp bremsene fikk bilen trekkraft og jeg klarte å komme inn i høyre bane under kontroll. En av de skumleste nesten savnene jeg har hatt i bilen på lenge. Jeg er bare takknemlig for at høyre bane var åpen, og at vi unngikk et forferdelig resultat. Kan ha litt bourbon for å lene meg tilbake og reflektere over lykken min i dag. Vær trygg der ute, tar ikke lang tid før situasjonen på veien endres drastisk.m super glad for at jeg hadde en 4-hjulsdrevet Subaru fordi så snart jeg slapp bremsene fikk bilen trekkraft og jeg klarte å komme inn i høyre bane under kontroll. En av de skumleste nesten savnene jeg har hatt i bilen på lenge. Jeg er bare takknemlig for at høyre bane var åpen, og at vi unngikk et forferdelig resultat. Kan ha litt bourbon for å lene meg tilbake og reflektere over lykken min i dag. Vær trygg der ute, tar ikke lang tid før situasjonen på veien endres drastisk.Vær trygg der ute, tar ikke lang tid før situasjonen på veien endres drastisk.Vær trygg der ute, tar ikke lang tid før situasjonen på veien endres drastisk.Topp Kommentar

Topp Kommentar

34Stor skade på russisk flybase på Krim etter ukrainsk angrep

Ak_79s avatarAK_792dSom en tilfeldig FYI, hvis en base har angrep helos eller den har jagerfly eller begge deler, har den også en løsrivelse av Mi-8 CSAR fugler. De er ikke alltid oppført som “innbyggere”, men de er alltid til stede under kampoperasjoner. For en base på størrelse med og viktigheten av Dzhankoi, er det i det minste en skvadron med Gucci CSAR Mi-8s i det nabolaget. Sannsynligvis en annen skvadrons verdi av transportfugler som gjør VIP og faktisk arbeid.Topp Kommentar

Topp Kommentar

22Russian Tu-22M3 Backfire Shot Down With S-200 Missile: Ukraines Spy Chief

Jmho74s avatarJMHO743d

“But our military aid to Ukraine is also revitalizing our defense industrial base, creating hot production lines for the weapons we need to deter potential adversaries and creating manufacturing jobs in the United States. That's because 90 percent of the $68 billion in military and related assistance Congress has thus far approved is not going to Ukraine but is being spent in the United States, according to an analysis by Mark Cancian of the Center for Strategic and International Studies.” https://archive.ph/tiBxu

Top Comment

Top Comment

36

Situation : Russian Air Defense Systems Struck In Crimea

Avatar2gos avatarAvatar2go4d

Matt Gaetz has indicated the Freedom Caucus may back down on the upcoming Ukraine aid vote.He said with another Republican leaving the House on Friday, giving them only a single vote margin, an attempt to vacate Johnson could result in Jeffries becoming Speaker.Also moderate Republicans are threatening to sign the discharge petition for the Senate aid bill, if Ukraine aid doesn't pass.So it's kind of a perfect storm in support of Ukraine. Well overdue.

Top Comment

Top Comment

39

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.