“Kontrollerer været”? : grensene for Haarps konspirasjonsteori.

Publisert på: 11.05.2021 – 17.15

Skogbrann, flom, orkan… For noen er alle naturkatastrofene som har utspilt seg denne sommeren knyttet til det samme: et hemmelig våpen fra det amerikanske militæret for å kontrollere klimaet kalt Haarp. En konspirasjonsteori utforsket av “Info eller Intox”. © Les Observateurs de France 24

Gjennom:Thaïs ChaigneÅ følge2 min

Skogbranner, flom, orkaner… For noen vil naturkatastrofene som fant sted sommeren 2021 være knyttet til det samme: et hemmelig våpen fra den amerikanske hæren for å kontrollere klimaet kalt “Haarp”. Analyse av denne konspirasjonsteorien. 

Fra dødelige flom i Kina til gigantiske skogbranner i Tyrkia: alle naturkatastrofene sommeren 2021 har blitt knyttet til Haarp på sosiale nettverk. Spesielt på  TikTok  og på  Twitter refererer disse fem bokstavene til et påstått skjult våpen fra den amerikanske regjeringen som er i stand til å kontrollere været.

Oversvømmelser i Tyskland. Jeg kan aldri huske noe lignende om sommeren i hele mitt liv. Er det bare meg? Eller er det værkrigføring med HAARP? pic.twitter.com/7D0u6bjRLq– Deplorable Richie (@ DeplorableRich5) 

17. juli 2021

Faktisk er Haarp-prosjektet , for “High frequency active auroral research program”, et observatorium basert i Alaska som studerer den øvre atmosfæren, takket være radiosendere som tillater å varme opp små deler av luften som ligger like over stedet. Men vitenskapen bak denne mekanismen er komplisert å forstå og genererer derfor mange fantasier, forklarer vitenskapsforfatteren Mick West, en spesialist i konspirasjonsteorier om klimamanipulasjon: “For å avkrefte Haarps konspirasjonsteori, må du forklare nøyaktig hvordan den fungerer. Forklar at det bare er en radiosender på et spesifikt sted i Alaska, og at det bare kan påvirke en liten del av luften over den, forklar at strømmen som brukes av denne radiosenderen er veldig lav, sammenlignet med hva det ville ta for å oppnå de meteorologiske transformasjonene som tilskrives det. Det ville kreve kraften til en atombombe for å gjøre noe meningsfullt med atmosfæren.” 

Tilhengere av denne teorien mener likevel at Haarp-installasjoner er skjult over hele verden. Mange bilder er derfor avledet for å få tro på eksistensen av dette skjulte våpenet, som vi fortalte deg i denne artikkelen om elektriske installasjoner ødelagt i 2017 i Brasil, men presentert som Haarp-antenner på nettverkene. 

Teamene som jobber på Haarp er klar over ryktene og teoriene som sirkulerer om prosjektet. De prøver å svare på så mange spørsmål som mulig om arbeidet deres, spesielt i deres FAQ-seksjon , hvor du for eksempel kan finne spørsmålet: “Skaper Haarp ‘chemtrails’?”. De åpner til og med dørene til stedet i Alaska en gang i året for å vise at arbeidet deres ikke har noe av det skjulte militære våpenet som noen tror de kan få øye på.  

Tanken om at vi kan ta kontroll over været er imidlertid ikke helt absurd. USA,  Kina og til og med Russland har vurdert saken i lang tid. Foreløpig tillater vitenskapen hovedsakelig å lage regn eller spre tåke i liten skala. 

Men “geo-engineering” , det vil si ideen om å modifisere klimaet i mye større skala, er en vei som blir stadig mer studert  : for eksempel ved å sprøyte partikler på himmelen for å blokkere lyset.solen og dermed kjempe mot globale oppvarming, eller ved å endre banen til orkaner, uten særlig overbevisende resultater i dag. 

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.