Ekstremnedbør i ørkenstat gir uhyggelig frampek

Værmanipulering har fått mye oppmerksomhet etter det historisk heftige regnværet som lammet Dubai denne uken. Men årsaken er en helt annen, ifølge eksperter.

KOMMENTAR: ENTEN VET DE IKKE HVA DE SNAKKER OM…ELLER DE FÅR IKKE LOV Å FORTELLE SANNHETEN.!!!

Mariel Mellingen

Journalist

Publisert 19.04.2024 00:22

Enorme nedbørsmengder la denne uken flyplassen og veier i Dubai under vann, og innbyggere måtte evakueres fra oversvømte hus. 

142 millimeter regn kom i løpet av tirsdagen, langt mer enn årsgjennomsnittet for ørkenlandet, som er 94,7 millimeter. 

– Det var fryktelig. Det var som en rominvasjon. Himmelen lynte nonstop. Jeg har aldri sett så mye regn før i hele mitt liv, sier britiske Jonathan Richards, som er bosatt i Emiratene, til Reuters. 

Nedbørsrekord – uværet herjer

Det høyst uvanlige regnværet har ført til spekulasjoner rundt årsaken. 

Skysåing

Emiratene ligger i et av de varmeste og tørreste områdene på jordkloden, og må blant annet må avsalte sjøvann for å få nok drikkevann. 

Å drive landbruk i det knusktørre landet er også vanskelig. 

Men det går an å produsere regn. DET HAR DE I USA GJORT SIDEN 1840.

Emiratene har blitt ledende innen værmanipulasjon, og gjør dette hyppig. RIKTIG!!!

«Skysåing» foregår ved at det tilføres partikler i luften, som forandrer de mikrofysiske prosessene i skyen – med mål om å få mer regn. HELT RIKTIG!!!

Flere medier har ifølge NTB sitert anonyme meteorologer i Emiratene på at seks eller sju småfly var i luften for å påvirke skydekket, før det kraftige regnet setter inn. DET ER NOK HELT RIKTIG!!

Kritikk av myndighetene er forbudt i Emiratene, og ingen vil derfor bekrefte dette offentlig.

Emiratenes meteorologiske byrå avviser imidlertid overfor Reuters at det pågikk operasjoner for å påvirke været før stormen. De har manipulert været i mange år???

Luftskvis

Ekstremregnet skyldes trolig et normalt værsystem som har blitt forverret av klimaendringene, sier eksperter til Reuters

Et lavtrykkssystem i den øvre atmosfæren sammen med et lavtrykk på jordoverflaten har ført til et trykk-skvis i luften, ifølge Esraa Alnaqbi, som er senior-meteorolog ved det nasjonale meteorologisenteret i Emiratene. MAKEN TIL TØV!!

Denne luftskvisen har blitt intensivert av kontrasten mellom de høye temperaturene på bakken og de lavere temperaturene lenger opp i luften, noe som førte til kraftig tordenvær. 

Et slikt uvanlig værfenomen er ikke helt uventet i april, ettersom det er en tid på året med svært skiftende vær, ifølge Alnaqbi. Men klimaendringene har trolig også påvirket omfanget av uværet. REN LØGN!!!

Klimaforskere sier at de stigende temperaturene globalt fører til mer ekstremvær, også uvanlig store nedbørsmengder. REN LØGN!!!

– Regn og torden slik vi så i Emiratene nå, blir særlig forsterket av varme, sier Dim Coumou, professor i klima og ekstremvær ved Vrije Universtet Amsterdam. REN LØGN!!!

Han forklarer at konveksjon, altså strømmer som transporterer energi, for eksempel varme, og som er oppdriften i en tordenstorm, blir forsterket når temperaturene stiger. 

– Skyer kommer ikke fra ingenting

Det blir også mer nedbør over hele verden på grunn av global oppvarming, fordi en varmere atmosfære kan holde på mer fuktighet, sier Friederike Otto, foreleser i klimaforskning ved Imperial College London til Reuters. REN LØGN…IGJEN!!

Hun er klar på at værmanipulasjon som skysåing ikke kan ha forårsaket ekstremregnet. WHAT???

– Skysåing kan ikke skape skyer av ingenting, sier hun. KOMMENTAR: HUN VET ALTSÅ IKKE AT SKYSÅING HAR FOREGÅTT SIDEN 1840 TALLET? HELT UTROLIG Å FÅ SEG TIL Å SKRIVE DETTE OFFENTLIG!

Hun forklarer at skysåing påvirker vannet som allerede er i skyen til å kondensere raskere og slippe vannet i ønskede områder. 

– Så du må ha fuktigheten der. Uten det, ville du ikke hatt noen skyer, sier Otto. Makan!

Den globale oppvarmingen har også ført til uvanlig varmt vann i havet rundt Dubai, hvor luften også er varm, påpeker Mark Howden, direktør ved Insitutt for klima, energi og katastrofeløsning ved Australias nasjonale universitet.

– Dette øker både potensielle fordampningshastigheter og atmosfærens kapasitet til å holde på vannet, og tillater større mengder med nedbør som det vi nettopp har sett i Dubai, sier han. 

KOMMENTAR: Dette er jo REN LØGN!

Selv om værmanipulasjon ikke ser ut til å ha forårsaket denne høyst unormale flommen, har uværet gitt myndighetene en pekepinn på hvilke problemer unormale vannmengder kan føre til for et ørkenland uten naturlig eller kunstig drenering.

Gabi Hegerl, klimatolog ved Edinburgh University, sier at ekstrem nedbør, som i Emiratene og Oman, sannsynligvis vil bli verre mange steder på grunn av klimaendringene.

KOMMENTAR. Har ikke denne personen hørt om at det finnes flere “verktøyer” som forårsaker værmanipulasjon??

KONKLUSJON PÅ INNLEGGET: Helt utrolig at ikke denne journalisten har fått med seg det som går på værmanipulering. Skjerp dere TV 2!

Mariel Mellingen

Journalist

Tips ossDel

Til toppen

Publisert 19.04.2024 00:22

Relatert

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.