Militær flyaktivitet over N Europa 09.08 2021.

Oppdrag
AC-130J Ghostriders hovedoppdrag er nær luftstøtte, luftforbud og væpnet rekognosering. Nære luftstøtteoppdrag inkluderer tropper i kontakt, konvoi -eskorte og luftforsvar. Luftinterdisjonsoppdrag utføres mot forhåndsplanlagte mål eller muligheter og inkluderer streikekoordinering og rekognoserings- og overvåkingssett. AC-130J gir bakkestyrker en ekspedisjonsplattform med direkte ild som er vedvarende, ideelt egnet for byoperasjoner og leverer presis lavavkastning ammunisjon mot bakkemål.

Funksjoner
AC-130J er et svært modifisert C-130J-fly som inneholder mange avanserte funksjoner. Den inneholder en avansert to-pilot flystasjon med fullt integrert digital avionikk. Flyet er i stand til ekstremt nøyaktig navigasjon på grunn av de fullt integrerte navigasjonssystemene med doble treghetsnavigasjonssystemer og globalt posisjoneringssystem. Luftforsvarssystemer og værværarar er også integrert. Flyet er i stand til luftpåfylling med installasjonssystemet Universal Air Refueling Receptacle Slipway.

I tillegg er AC-130J modifisert med Precision Strike-pakken, som inkluderer en oppgavehåndteringskonsoll, robust kommunikasjonspakke, to elektro-optiske/infrarøde sensorer, avansert brannkontrollutstyr, presisjonsstyrt ammunisjonsleveringskapasitet, samt 30mm trening og 105 mm våpen. Oppdragsstyringssystemet smelter sammen sensor, kommunikasjon, miljø, kamprekkefølge og trusselinformasjon til et felles operasjonsbilde.

Bakgrunn
AC-130J er femte generasjons kanonskip som erstatter den aldrende flåten til AC-130U/W kanonskip. AC-130 gunships har en omfattende kamphistorie som dateres tilbake til Vietnam, hvor gunships ødela mer enn 10.000 lastebiler og ble kreditert med mange livreddende, nære luftstøtteoppdrag. I løpet av de siste fire tiårene har AC-130s konstant distribuert til hotspots over hele verden for å støtte spesialoperasjoner og konvensjonelle styrker. I Sør -Amerika, Afrika, Europa og i hele Midtøsten har geværskip betydelig bidratt til misjons suksess.

AC-130J-flyet fikk offisielt navnet Ghostrider i mai 2012. Det første AC-130J-flyet fullførte utviklingstest og evaluering i juni 2015. Første operasjonelle kapasitet ble nådd i 2017; full driftskapasitet er prognostisert for FY25. Den første AC-130J-skvadronen, den 73. spesialoperasjonskvadronen, ble aktivert på Hurlburt Field, Florida, 23. februar 2018. Den siste AC-130J-leveransen er planlagt for regnskapsåret 2024.

Generelle egenskaper
Primærfunksjon: Lukk luftstøtte og luft interdiction med tilhørende sikkerhetsoppdrag
Entreprenør: Lockheed Martin
kraftverk: Fire Rolls-Royce AE 2100D3 Turboprops
Thrust: 4700 aksel hestekrefter per motor
Hastighet: 362 knop
Tak: 28.000 fot
Maksimal startvekt: 164.000 lbs
Rekkevidde: 3000 miles; begrenset av mannskapets dag med luftpåfylling
Vingespenn: 39,7 meter (132 fot 7 tommer)
Lengde: 29,3 meter ( 29 fot )
Høyde: 11,9 meter (
mannskap ): Mannskap: To piloter, en offensiv for kampsystemer, ett våpen systemoperatør, en sensoroperatør og fire spesialoppdragsflyvere
Bevæpning: Precision Strike-pakke med 30 mm og 105 mm kanoner og Standoff Precision Guided Munitions (dvs. GBU-39 Small Diameter Bomb, GBU-69 Small Glide Munition, AGM-114 Hellfire missile and AGM- 176 Griffin -missil)
Dato distribuert: juli 2019
Enhetskostnad: $ 165 millioner
Beholdning: Aktiv plikt, 37 av FY24

Legg igjen en kommentar