Egoister og nyttige idioter i kø!! Lange køer klokka 5.

Flere reisende ble stående opp mot to timer i kø.

Volume 90% REISER: Tidlig lørdag morgen var det stor pågang i avgangshallen på Gardermoen. Video: Christian Fjermeros. Reporter: Stian DrakeStian DrakeChristian Fjermeros (Video)Publisert lørdag 26. juni 2021 – 08:13
Sist oppdatert lørdag 26. juni 2021 – 08:51

GARDERMOEN (Dagbladet): Allerede klokka 0500 lørdag morgen begynte køene å hope seg opp i avgangshallen på Oslo lufthavn.

Dagbladets utsendte har store problemer med å finne ut hvor lang køen til skrankene er, og finner verken fram til starten eller slutten på rekka.

– Jeg er litt bekymret for at folk ikke holder avstand. Det er ganske mange som skal ut å reise i dag virker det som.

Delshad Hassad er ute i god tid. Flyet til Tyrkia går ikke før om tre timer, men på grunn av at han må ha en gyldig coronatest, tar han ingen sjanser.

– Jeg vil være sikker på at flyet ikke forsvinner fra meg, sier han til Dagbladet.

TRE TIMER: Delshad Hassan var på Gardermoen tre timer før avreise for å ta en coronatest. Foto: Christian Fjermeros / Dagbladet
TRE TIMER: Delshad Hassan var på Gardermoen tre timer før avreise for å ta en coronatest. Foto: Christian Fjermeros / Dagbladet

Lange køer

Hassad er ikke alene om å være tidlig ute. Flere av passasjerene som Dagbladet har snakket med, sier at de har stått opp mot to timer i kø.

Fra 5. juli opphever UD reiserådet for EØS/Schengen, Storbritannia og de landene på EUs tredjelandsliste Folkehelseinstituttet (FHI) anser som trygge, fortalte regjeringen.

Lørdag var første ordentlige utreisedag etter at de reisereglene ble innført.

Mellom klokka 6.00 og 7.30 lettet det fire fly til populære feriedestinasjoner som Málaga og Alicante.

Hanne Ruth Eikill og Johan Os Stave var på plass i avgangshallen rundt klokka 6. De var ikke veldig overrasket over køene.Slik «slipper» du feriekø

– Vi trodde egentlig at de skulle være lengre, sier Stave.

Paret har tenkt mye på om de skulle reise, da det har vært mye fram og tilbake med reiserestriksjonene fra myndighetene.

– Det er bare ei uke siden vi bestilte turen, men nå går turen til Corsica, sier Eikill.Volume 90% SKUMMEL FERD: Den lille jenta tok seg en tur ut langs kanten av bygget mens moren skal ha stått i dusjen. Video: I Love Tenerife. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen

Fornøyde

Pressesjef i Sas, John Eckhoff, sier til Dagbladet at han opplever at de kom seg godt gjennom morgenrushet.

– Alle våre reisende har kommet med flyene. Et av flyene kunne til og med lette før planlagt.

Han forteller at det er flere flyselskaper som har reiser i morgentimene, og anbefaler sine kunder å registrere seg på nettet før de ankommer Gardermoen.

KØ: Slik så det ut i avgangshallen på Oslo Lufthavn klokka 5 lørdag morgen. Foto: Stian Drake / Dagbladet
KØ: Slik så det ut i avgangshallen på Oslo Lufthavn klokka 5 lørdag morgen. Foto: Stian Drake / Dagbladet

– Vi har mange skranker klare til innsjekk, men om man har registrert seg på nettet, vil det gå enda raskere.

Stor pågang

Kommunikasjonsdirektør i Norwegian, Eline Hyggen Skari, sier til Dagbladet at de har opplevd en stor pågang i antall reisebestillinger etter at regjeringen sist fredag lettet på reiserestriksjonene.

– De mest populære destinasjonene basert på bestillinger er Málaga, Alicante, Split og Nice. Vi har også merket en stor økning i antall bestillinger til våre storbydestinasjoner i denne perioden, sier Skari.

Hun forteller videre at flyselskapet er optimistiske med tanke på regjeringens signaler om videre gjenåpning, og krysser fingrene for at økt vaksinering og arbeidet med et felles europeisk coronapass vil bidra til færre reiserestriksjoner.Volume 90% ADVARSEL: Erna Solberg kommer med klar advarsel til de som tenker seg til syden i ferien. Video: Kjetil Kjær Andersen / Dagbladet.

– Det er tydelig at mange vil ut å reise når de igjen har mulighet til det.

Hun anbefaler samtidig alle som skal ut på tur og reise om å være på flyplassen i god tid.

– Dersom man skal teste seg på Oslo Lufthavn anbefaler teststasjonen vi samarbeider med å møte opp cirka fire timer før avreise.

Tisser og har sex hos naboen

Legg igjen en kommentar