Solar geo-engineering skjer ikke eller skader planeten; fly contrails er dannet av vanndamp, ikke kjemikalier??Mao faktasjekkerne benekter at det skjer?

KRAV”Den forsettlige nedtoningen av direkte sollys av flydispergerte partikler, en form for global oppvarmingsreduksjon kjent som” Solar Radiation Management “, har og forårsaker katastrofal skade på planetens livsstøttesystemer.KJENNELSE 

KILDE: Dane Wigington , Geoengineering Watch , 10. mars 2021   DETALJERFeil : Luftfartøy produserer contrails når vanndamp fra stråleeksos kondenserer i store høyder. Forskere er enige om at det ikke er noe bevis på eller solenergiingeniør.
NØKKEL TA BORT

Solar beskriver hypotetiske strategier for å bekjempe global oppvarming ved å reflektere sollys vekk fra jorden. Det er ingen vitenskapelige bevis for at solenergiingeniør skjer eller har katastrofale effekter på planeten eller menneskers helse. Det er heller ikke noe vitenskapelig bevis for flychemtrails. I stedet produserer fly contrails når vanndamp fra stråleeksos blander seg med atmosfæren og kondenserer i store høyder.

ANMELDELSE

KRAV: “Globale klimatekniske operasjoner er en realitet. Atmosfærisk partikkeltesting utført av GeoengineeringWatch.org har nå bevist at de langvarige, spredte jetflystiene, så ofte synlige i vår himmel, ikke bare er kondens som vi offisielt har blitt fortalt. .. Den forsettlige nedtoningen av direkte sollys av flyspredte partikler, en form for reduksjon av den globale oppvarmingen kjent som “Solar Radiation Management”, har og forårsaker katastrofal skade på planetens livsstøttesystemer. Det svært giftige nedfallet fra den pågående geoingeniøroperasjonen også påføre ikke-kvantifiserbar skade på menneskers helse. “

ANMELDELSE

Påstandene om at klimateknikk skjer og forårsaker katastrofale skader på planetens livsstøttesystemer ble publisert i en YouTube- video av Dane Wigington fra Geoengineering Watch. Videoen mottok mer enn 155 000 visninger, per 24. mars 2021. Disse påstandene ble også gjentatt i en artikkel publisert av Health Impact News.

Videoen hevder feilaktig at klimateknikk skjer og at jetflystier ikke er kondens, men spredte partikler som demper direkte sollys for å dempe effekten av global oppvarming. Krav som disse blir ofte referert til som “chemtrails”. I motsetning til disse påstandene er atmosfæriske kjemikere og geokjemister enige om at det ikke er noe vitenskapelig bevis for “chemtrails”, “skjult geoingeniør” eller et hemmelig storskala atmosfærisk program for å dempe klimaendringene [1] .

Flymotorer produserer kondensstier , eller kontrailer, når varme, fuktige eksos blander seg med atmosfæren i en høyde på 8 – 13 km. Nærmere bestemt kondenserer vanndamp fra stråleutslippene og kan fryse i høye høyder, der det er lavere damptrykk og temperatur enn eksosen. Som beskrevet i en Scientific American-artikkel , “danner denne blandingsprosessen en sky som er veldig lik den den varme pusten din gir på en kald dag”.

En studie fra 2018 gir ytterligere detaljer om prosessen med dannelse av kontrail, “Avhengig av omgivende atmosfæriske forhold, kan kontrailer være kortvarige eller langvarige. Langlivede contrails er de som er igjen i minst 10 minutter – definert av Verdens meteorologiske organisasjon som Cirrus homogenitus – og er den eneste menneskeskapte typen isskyer. [2] Som Doug MacMartin bemerker nedenfor, er contrails i det vesentlige kunstige cirrusskyer , som er sprø, hårlignende skyer som finnes i høye høyder.

Videoen hevder også at Solar Radiation Management (SRM) “har og forårsaker katastrofal skade på planetens livsstøttesystemer”. SRM, eller solenergiingeniør, beskriver hypotetiske strategier for å bekjempe global oppvarming ved å reflektere sollys vekk fra jorden. “Mulige metoder inkluderer å redusere varmefangende skyer, sende en gigantisk solskjerm opp i bane eller slippe aerosoler inn i stratosfæren,” ifølge en Carbon Brief-artikkel .

Mens noen studier antyder at SRM kan påvirke biologisk mangfold negativt, noe som senere påvirker menneskers helse, finner andre at noen av risikoen ved solenergiingeniør kan minimeres [3,4] . For tiden er samtaler om SRM-strategier, eller albedo-modifikasjon, rent teoretiske. “Vi er sikre på at det for øyeblikket ikke er noe aktivt program for faktisk å teste eller implementere albedo-modifikasjon utendørs,” skrev David Keath . Derfor er ikke videoens påstander om at SRM skjer og forårsaker katastrofal skade.

VITENSKAPERS TILBAKEMELDING

Douglas MacMartin , Senior Research Associate, Cornell University:
Alle disse påstandene er ren fantasi. Den alternative hypotesen til deres antatte konspirasjon (som vil kreve samarbeid fra hundretusenvis av mennesker i hvert eneste land på planeten) er den ganske hverdagslige troen på at skyer er laget av vann, og siden jetdrivstoff er hydrokarbon, brenner det vanndamp samt sky-kondenseringskjerne, og produserer dermed kontrails; i utgangspunktet en kunstig cirrus.

SRM for avbøting av global oppvarming vil innebære å sette ting som sulfat (som ikke vil forlate stier) mye høyere i atmosfæren enn noen nåværende fly kan fly. Hvis det ble gjort, ville det være trivielt påviselig fra satellittobservasjoner. Vi vet også med 100% at (a) flykontrollene de ser ikke er geoteknisk, og (b) ingen driver med geoteknikk.

REFERANSER:

 Chemtrails  Geoengineering  Solar Radiation Management

Publisert den: 25. mars 2021 | Redaktør: Nikki Forrester

Climate Feedback er en non-partisan, ideell organisasjon dedikert til vitenskapelig utdanning. Våre anmeldelser er crowdsourced direkte fra et fellesskap av forskere med relevant ekspertise. Vi prøver å forklare om og hvorfor informasjon stemmer overens med vitenskapen og å hjelpe leserne å vite hvilke nyheter de skal stole på.
Ta kontakt hvis du har noen kommentarer eller mener det er et viktig krav eller en artikkel som må gjennomgås.

ifcn-fact-checkers-code-of-prinsipper-signatar

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.