Faktakontroll: COVID-19 vaksiner er IKKE ‘masseødeleggelsesvåpen’

Faktasjekk

  •   
  •  av: Dana Ford

 Dele kvitring

Faktakontroll: COVID-19 vaksiner er IKKE 'masseødeleggelsesvåpen'

Er COVID-19-vaksiner “masseødeleggelsesvåpen”? Nei, det er ikke sant: Det er ingen offentlige bevis for at vaksinene setter menneskehetens fremtid i fare. Tvert imot, medisinske myndigheter er enige om at vaksinene er et av våre beste håp om å oppheve pandemien. Påstanden er en av flere som ble gjort under en video som resirkulerer avstøtte konspirasjonsteorier om COVID-19 og vaksiner.

Påstandene dukket opp i en video (arkivert her ) som ble lagt ut på Brand New Tube av “Dr. Vernon Coleman” 13. mars 2021. Videoen hadde tittelen “Covid-19 Vaccines Are Weapons of Mass Destruction – and Could Wipe out the Human Race” . ” Mot starten sier Coleman:Vi vet alle at den onde eliten – Agenda 21 og Great Reset-arrangørene – hele tiden har ment å drepe mellom 90% og 95% av verdens befolkning. Dessverre frykter jeg at det sannsynligvis er for sent å redde mange av dem som har fått vaksinen. 

Millioner dømt, og jeg frykter at mange vil dø når de neste gang kommer i kontakt med coronavirus.

Brukere på sosiale medier så denne tittelen, beskrivelsen og miniatyrbildet:

Blant Colemans påstander er at en “ond elite” hadde til hensikt å utslette opptil 95% av verdens befolkning, at vaksinene er genterapi og at de kan drepe flere enn COVID-19.

Uavhengige eksperter har gjentatte ganger motbevist teoriene, som ikke støttes av fagfellevurderte funn av kvalifiserte forskere.

Coleman begynner med referanser til to debunked konspirasjon teorier: “Agenda 21” og “Great Reset.”

Lead Stories har tidligere skrevet om Agenda 21, som er ideen FN har en hemmelig plan for å utslette 95% av verdens befolkning. Se rapporteringen vår her . Selv om det er sant at Agenda 21 eksisterer, fokuserer FN-planen på bærekraftig utvikling. Det er ikke hemmelig, og det krever ikke nær utryddelse av menneskeheten. Du kan se teksten til Agenda 21 her .

Tilsvarende er “Great Reset” en teori som foreslår at den globale eliten konspirerer for å innføre en skjemmende, hemmelig agenda. I et nylig blogginnlegg ga Institute for Strategic Dialogue følgende beskrivelse:

The Great Reset er navnet på et initiativ lansert av World Economic Forum (WEF) i juni 2020 som ba om ‘rettferdigere resultater’ og en revurdering av globale investeringer og offentlige utgifter for å gjenopplive verdens økonomi i lys av den katastrofale økonomiske effekter av pandemien. Konspirasjonsteoretikere mener dette initiativet faktisk er et komplott for å ødelegge kapitalismen og vedta en verdensregjering i dekket av COVID-19.

Det er ingen troverdig bekreftelsefor konspirasjonsteoretikernes tolkning av planen, som blir forklart i detalj her .

Coleman anser tydeligvis Bill Gates for å være en del av den globale eliten, og nevner Microsoft-grunnleggeren ved navn i videoen. Lead Stories har tidligere avslått påstanden om at Gates foreslo å eliminere omtrent 10% til 15% av den globale menneskelige befolkningen ved bruk av vaksiner. Du kan lese vår tidligere historie her . Gates sitat ble tatt ut av sammenheng; han snakket om mulige strategier for å bremse befolkningsveksten for å redusere CO2-utslipp.

På 2 minutter, 10 sekunder i videoen, hevder Coleman at påstanden om at vaksinene for COVID-19 er genterapi. Han sier:

I lengre tid enn jeg liker å tenke på det, har jeg advart om farene ved COVID-19-vaksinene. Jeg vet at de egentlig ikke burde kalles vaksiner … Men hvis jeg kaller dem genterapi, vet ikke menneskene vi prøver å nå, som har blitt fortalt at de er vaksiner, hva jeg Jeg snakker om.

Coleman har kommet med denne påstanden før, og Lead Stories har avkreftet den før. Se vår forrige rapportering her . Vaksinene for COVID-19 endrer ikke en persons gener for å behandle eller kurere sykdom, og det er slik US Food and Drug Administration definerer genterapi. For en relatert debunk snakket Lead Stories med Dr. Douglas Drevets, sjef for smittsomme sykdommer ved Oklahoma University Health Sciences Center. I en e-post datert 3. februar 2021 skrev han:

Vaksinasjon, f.eks. MRNA-vaksinasjon, endrer ikke noen gener / DNA. Den instruerer ganske enkelt immuncellene våre om å gjøre en immunrespons mot en bakterie, eller mot en del eller et produkt av en bakterie (f.eks. Et gift – som for eksempel ved stivkrampe eller difteri).

I videoen hevder Coleman videre, på 7 minutter, 2 sekunder:

Vaksinene var ikke designet for å forhindre infeksjon eller smitte. Vaksinene hindrer ikke folk i å få COVID-19.

Det er ikke sant. I følge US Centers for Disease Control and Prevention (CDC) er alle vaksinene som for øyeblikket er tilgjengelige i USA svært effektive for å forhindre COVID-19. Selvfølgelig betyr det ikke at noen som får vaksinen kunne ikke trekke seg sammen COVID-19 – det er alltid en sjanse – men oddsen reduseres dramatisk med en vaksine, noe som også kan hjelpe deg med å bli alvorlig syk hvis du er smittet med viruset.

CDC anerkjenner COVID-19-vaksinene som et viktig verktøy for å oppheve den globale pandemien. Den anbefaler at folk får vaksinen så snart de er kvalifiserte . Her er mer fra CDC:

Bruk av masker og sosial distansering bidrar til å redusere sjansen for å bli utsatt for viruset eller spre det til andre, men disse tiltakene er ikke nok. Vaksiner vil fungere med immunforsvaret ditt, så det vil være klart til å bekjempe viruset hvis du blir utsatt. Kombinasjonen av å bli vaksinert og følge CDCs anbefalinger for å beskytte deg selv og andre vil gi den beste beskyttelsen mot COVID-19.

Coleman er ikke overbevist. På 3 minutter, 10 sekunder i videoen, sier han:

Jeg tror jeg hadde rett i å foreslå at vaksinene kunne drepe flere enn COVID-19.

Og senere, rundt 8 minutter, 20 sekunder, legger han til:

Dødstallet er skremmende, men de fleste myndighetene fortsetter å insistere på at alt dette er tilfeldigheter.

Faktisk har Lead Stories dekket disse tilfeldighetenefør. Det er statistisk uunngåelig at noen mennesker blir syke og dør etter å ha fått skuddet, av grunner som ikke er helt relatert til kroppens respons på vaksinen. Folk dør hver dag av alt fra hjerteinfarkt til kreft. Vaksinen, administrert til millioner daglig i mars 2021, vil ikke forhindre disse dødsfallene. Håpet med COVID-19-vaksinene er at de vil redusere antall personer som får sykdommen, noe som derved vil begrense spredningen og redusere antall ytterligere sykdommer og dødsfall. Se analysen vår her .

Mellom 14. desember 2020 og 8. mars 2021 ble mer enn 92 millioner doser av en COVID-19-vaksine administrert i USA. Noen mennesker opplevde ingen bivirkninger. Andre hadde milde bivirkninger, som smerte, hevelse og feber, mens et lite antall mennesker opplevde en alvorlig allergisk reaksjon, noe CDC beskriver som ekstremt sjelden . Hittil har CDC, som undersøker dødsrapporter , ” ikke oppdaget mønstre i dødsårsak som ville indikere et sikkerhetsproblem med COVID-19-vaksiner.”

Derimot har mer enn 2,6 millioner mennesker dødd fra COVID-19 over hele verden, inkludert mer enn en halv million i USA, ifølge de siste tallene fra Johns Hopkins University.

Vil du informere andre om nøyaktigheten av denne historien?

https://leadstories.com/hoax-alert/2021/03/fact-check-covid-19-vaccines-are-not-weapons-of-mass-destruction.htmlKlikk på denne lenken for å kopiere den til utklippstavlen

Se hvem som deler det (det kan til og med være vennene dine …) og la lenken ligge i kommentarene .:FacebookTwitter

Lead Stories samarbeider med CoronaVirusFacts / DatosCoronaVirus Alliance, en koalisjon på mer enn 100 faktasjekkere som kjemper mot feilinformasjon knyttet til COVID-19-pandemien. Lær mer om alliansen her .

Dana Ford er en Atlanta-basert reporter og redaktør. Hun har tidligere jobbet som seniorredaktør i Atlanta Magazine Custom Media og som forfatter / redaktør for CNN Digital. Ford har mer enn et tiår med nyhetserfaring, inkludert flere år med å jobbe i Latin-Amerika.Les mer om eller kontakt Dana Ford Forrige artikkelFaktasjekk: Avstemningen viste IKKE 70% av georgierne ville stemt på Trump i 2024Neste artikkel Faktasjekk: Benadryl er IKKE en effektiv eller nyttig behandling for giftig slangebitt

Om oss

Internasjonal faktakontrollorganisasjon

Lead Stories er et faktasjekkende nettsted som alltid leter etter de siste falske, villedende eller unøyaktige historiene (eller media) som gjør rundene på internett.
Oppdaget noe? Gi oss beskjed! .

Lead Stories er en:

Følg oss på sosiale medier

Mest lest

De fleste Siste

Del din mening

 Dele kvitringHjemOmPrinsipper for IFCNHvordan vi jobberSatirpolitikkRetningslinjerTa kontakt med

Lead Stories er et faktasjekkende nettsted som alltid leter etter de siste falske, villedende eller unøyaktige historiene (eller media) som gjør rundene på internett.
Oppdaget noe? Gi oss beskjed! .

Lead Stories er en:

Følg oss på sosiale medier

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.