Mysteriet med rosa snø fortsetter i Juva – stoffets sammensetning ble tydelig, men opprinnelsen bestemmes nå av politiet

Det regnet i januar på gårdsplassene til eneboliger et rosa fargestoff av snø. Redningsavdelingen undersøkte stoffets sammensetning i laboratoriet.Lytt til historien02:33

Farget snø er i to hauger på toppen av presenningen.
I januar dukket det opp et stoff som luktet fra fyringsolje i et stort område på verftene i et Juvalainen-privat område, hvis opprinnelse var et mysterium. 

JAAKKO PALVAILA, ^

RIINA KASURINEN

1.2. 11:06

I Juva i januar er stoffet som farget rosa på hagen til eneboliger blitt oppdaget. Basert på analysen utført av redningsavdelingen, er stoffet som finnes i hagen hovedsakelig kaliumpermanganat.

Imidlertid er det fremdeles ikke kjent hvor stoffet har havnet på gårdsplassene til eneboliger. Ytterligere etterforskning av saken vil bli overført til politiet i Øst-Finland.

I følge redningsavdelingen brukes kaliumpermanganat blant annet som et sterkt oksidant i produksjonen av kretskort, i overflatebehandlingen av metaller og i farmasøytisk og kjemisk industri. Stoffet er helseskadelig og kan også brukes til fremstilling av heroin og kokain.

Det har også vist seg å være miljøfarlig fordi det ikke er biologisk nedbrytbart og er skadelig for vannlevende organismer.

Kaliumpermanganat kan også brukes som et fotografisk kjemisk stoff, desinfeksjonsmiddel, luktuttak, anti-algemateriale i vannbehandling, farging, fjerning av jern og mangan fra oppløsninger og soling. I følge redningstjenesten importeres kaliumpermanganat til Finland som et fast stoff og i forskjellige konsentrasjoner av løsninger.

Stoffet luktet fyringsolje

En beboer i en enebolig i Juvalainen hadde ringt nødnummeret 9. januar fordi snøprosjektet i hagen hans hadde farget rosa fra et stort område. Gårdene til de to nabohusene så også like ut.

Redningstjenesten anslår at farging på rundt hundre kvadratmeter er forårsaket av et ukjent stoff. Redningstjenesten undersøkte det beisede prosjektet med en fire-gass meter som blant annet ville reagere på fordampende drivstoff, men måleren alarmerte ikke.

Snøen er farget i hagen til en enebolig.
Stoffet farget prosjektene rundt tre eneboliger. 

I følge beboeren i eneboligen, når stoffet ble samlet i en boks, luktet stoffet som fyringsolje.

Rundt flekkene var hanken uberørt, det var ingen fotavtrykk noe sted. Da snøen ble gravd dypere, var den ren. Dagen etter ble det lagt merke til at det også var farget snø på toppen av takskjegget i det ene huset.

– Det er ingen annen forklaring enn at fargestoffet har kommet fra himmelen. Ingenting kan spre seg til et så stort område i et håndspill, brannmester Asko Valtonen fortalte Yle i januar.

Mer om: pakke 1-lenke

Mer om emnet

Miljø

Rosa snø skremte hunden til Juvalainen-huset: ” Løpe videre bare langs den rensede stien ”, sier verten

1.2.

Snøen er farget i hagen til en enebolig.

MiljøJuvaRedningsavdelinger

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.