Forskere Forklarer Hvordan Trær Snakker Med Hverandre Gjennom Et Eldgammelt ‘Otherworld’ Nettverk

14. Mars 2021

Trær snakker med hverandre dypt under jorden. Det er en ide som fortsatt er relativt ny for vitenskapen, men kjent for eldgamle troer.

I dag bekrefter forskere at skog fungerer som en stor superorganisme. Under bakken forbinder soppveier trærne. Gjennom denne motorveien pleier de eldste trærne ungene sine.forskere forklarer hvordan trær snakker med hverandre gjennom et eldgamle 'andreverden' nettverk 2

Bildekilde: National Geographic YouTube

Dessuten kommuniserer trærne og samarbeider med andre arter. Dermed kan de hjelpe hverandre, i motsetning til ideen om egoistisk konkurranse.

Trees Talk På ‘The Wood-Wide Web’

Ja, trær snakker med hverandre, men hvordan?

Etter millioner av år med evolusjon som startet for 600 millioner år siden, dannet sopp og planter symbiotiske forhold som kalles mycorrhiza . Spesielt kommer ordet fra gresk for sopp og rot.

Slik fungerer det: I bytte for sukker og karbon fra trærne, gir soppene det trærne trenger: mineraler, næringsstoffer og et kommunikasjonsnettverk.

I likhet med en internettforbindelse strekker mycorrhizal-nettverket seg gjennom hele skogen. Svampetråder kalt hyfer skaper en motorvei og smelter sammen med trerøtter. Deretter kan trær sende og motta varer som disse:

  • nitrogen
  • sukker
  • karbon
  • fosfor
  • vann
  • forsvarssignaler
  • kjemiske stoffer
  • hormoner

Utrolig nok kan ett tre koble seg til hundrevis av andre trær og sende ut signaler. Langs trådene bytter bakterier og andre mikrober næringsstoffer med sopp og trerøtter.

Et Globalt Kart Over Tree Network

I 2019 begynte forskere å kartlegge dette “ trebrede nettet ” på global skala. Siden den gang produserte den internasjonale studien det første globale kartet over mycorrhizal soppnettverket. Det er viktig at det kan være det viktigste og eldste sosiale nettverket på jorden.

Se hvordan trær i hemmelighet snakker via Det er greit å være smart:

‘Mother Trees’ Beskytter Skogene

I tre tiår har økolog Suzanne Simard fra University of British Columbia studert hvordan trær snakker. Etter omfattende eksperimentering har hun lært hvordan nettverket hun kaller “den andre verden” forbinder livet i skogene.

“Ja, trær er grunnlaget for skog, men en skog er mye mer enn det du ser,” sier Simard.

“Ser du, under jorden er det denne andre verden, en verden av uendelige biologiske veier som forbinder trær og lar dem kommunisere, og lar skogen oppføre seg som om det er en enkelt organisme. Det kan minne deg om en slags intelligens. ”

Nå ut langs nettverket, knutepunkttrær, kaller hun Mother Trees kan pleie voksende trær. Når eldre trær dør, kan de testamentere næringsstoffene, genene, til og med en slags visdom til andre. Ved å tappe inn i den andre verden får trær verdifulle ressurser og innsikt i omgivelsene.

Samfunnsresiliens

Som en konsekvens har sammenhengende trær en klar fordel og motstandskraft. Hvis du kutter et tre fra nettverket, blir det imidlertid sårbart. Ofte bukker de under for sykdom i mye høyere hastigheter.

Dessverre ødelegger fremgangsmåter som rydding eller erstatning av skog med en enkelt art dette intrikate økosystemet. Dessverre er trær som ikke tapper seg i fellesskapsnettverket, sårbare for sykdom og insekter. Som et resultat blir høsting ikke bærekraftig.

I en TED-presentasjon bemerker Simard:

“… Trær snakker. Gjennom frem og tilbake samtaler øker [trær] hele samfunnets motstandskraft. Det minner deg sannsynligvis om våre egne sosiale fellesskap, og familiene våre, vel, i det minste noen familier, ”sa Simard.

Se Simard diskutere forskningen sin via TED:

Gamle Tro Og Trær

I dag kan forskere bekrefte at trær kommuniserer på en sosial måte. Imidlertid er ideen ikke ny.

For eksempel har urfolk fra nordvestkysten av Stillehavet, kalt Tsimshian, i århundrer visst at livet i skogene er sammenkoblet.

Suzanne Simards kandidatstudent, Sm’hayetsk Teresa Ryan, er av Tsimshian-arv. I et nylig New York Times- stykke forklarte Ryan hvordan Simards studier av mycorrhizal-nettverk ligner på opprinnelige tradisjoner.

Imidlertid var europeiske bosettere raske med å avvise disse ideene.

“Alt henger sammen, absolutt alt,” sa Ryan. “Det er mange opprinnelige grupper som vil fortelle deg historier om hvordan alle artene i skogene henger sammen, og mange vil snakke om nettverk under bakken.”

Menominee-Skogen

Ryan forklarte hvordan den innfødte amerikanske Menominee-stammen bærekraftig høster den 230.000 mål store Menominee-skogen i Wisconsin. I stedet for å fokusere på penger, fokuserer de på økologi og blir rikelig belønnet for det.

“Bærekraft, mener Menominee, betyr” å tenke i form av hele systemer, med alle deres sammenkoblinger, konsekvenser og tilbakemeldingsløkker. “

“De opprettholder en stor, gammel og mangfoldig voksende bestand, og prioriterer fjerning av trær av lav kvalitet og skrantende fremfor kraftigere og lar trærne bli 200 år eller mer – så de blir det Simard kan kalle bestemødre.”

Ved å la gammel vekst fortsette, fortsetter skogen å være lønnsom, sunn og tett skogkledd i dag.

“Siden 1854 er det høstet mer enn 2,3 milliarder brettfot – nesten dobbelt så stort volum av hele skogen – men det er nå mer stående tømmer enn da hogsten begynte.

“For mange kan skogen vår virke uberørt og uberørt,” skrev Menominee i en rapport .

“I virkeligheten er det en av de mest intensivt forvaltede skogstrekningene i Lake States.”

Hva om alle skogene ble forvaltet ved hjelp av innfødte stammers visdom? Tenk deg potensialet hvis skog alltid var bærekraftig enn utnyttet til kortsiktig gevinst?

En Gammel Republikk

Når vi lærer mer om det intrikate nettverket av skog, blir det klart at det er et desperat behov for å endre hvordan vi behandler dem.

“Rasingen av en gammel skog er ikke bare ødeleggelsen av storslåtte individuelle trær – det er sammenbruddet til en eldgammel republikk som har en spesiell pakt om gjengjeldelse og kompromiss som er viktig for jordens overlevelse slik vi har kjent den,” skriver Ferris Jabr.

I dag mener Sir David Attenborough og tusenvis av forskere at det er nødvendig med hastetiltak for å bekjempe klimakrisen. Skog er en grunnleggende komponent i utvinningen.

Dermed er det å prioritere omforming av verden , restaurering og forvaltning av skog som forvaltere.

“Vi har tatt trær for tilskudd og ryddet nesten halvparten av planetenes skoger,” sa Attenborough. “Heldigvis har skogene en ekstraordinær evne til å komme seg,” forklarte han.

Etter århundrer med decimering av trær, er det viktig å bevare gamle skoger. Attenborough etterlyser bedre oppdrettsteknikker og plante flere skoger som en del av en viktig global restaurering.

Til gjengjeld ville folk ha mer naturlige skoger enn noen gang, stabilisere klimaet og få alle ressursene vi trenger.

Livets Tre

Eldgamle trosretninger fra hele verden har holdt trær som symboler på forbindelse og tilbedelse: Livets tre.

“Trær har alltid vært symboler på forbindelsen. I den mesoamerikanske mytologien vokser et enormt tre i sentrum av universet, og strekker røttene inn i underverdenen og holder jorden og himmelen i stammen og grenene.

“Nordisk kosmologi har et lignende tre som heter Yggdrasil. Et populært japansk Noh-drama forteller om giftede furuer som er evig bundet til tross for at de er atskilt med stor avstand, ”skrev Ferris Jabr for Times .

I eldgamle Mesoamerica var ceibatreet Tree of Life der verden ble til. Dens røtter gikk dypt inn i underverdenen mens grenene støttet himmelen. I Bibelen var Edens hage hjemmet til Livets tre.

Egyptiske myter refererer også til Ished-Tree, hvor gudene ble født. I det gamle Assyria har kunstnere ofte skåret et tre som noen sier ser ut som DNA sentralt i skulpturelle relieffer.

Gjennom verdensreligionene dukker det opp et mystisk tre i kristendom, islam, hinduisme og jødedom.

Trær har vært viktige for kulturer over hele verden siden begynnelsen. I dag har det aldri vært viktigere å beskytte trær og vår sammenkoblede naturlige verden.

Kilde: Ancient-Code.com / Referanser: NYTimes.com ; ScienceMag.org ; HumansAreFree.comRussell Brand: Hvorfor Er Narkotikaprodusenter Som Forårsaket Opioidkrise Med Ansvar For Å Løse Pandemien?Forrige Innlegg

Relaterte Artikler

californias foreslåtte læreplan for "etniske studier" oppfordrer studentene til å synge til aztekernes guddom om menneskelig offer og kannibalisme - krever "motmord" mot hvite kristne

UTDANNINGSATANISME

Californias Foreslåtte Læreplan ‘Etniske Studier’ ​​Oppfordrer Studenter Til Å Synge Til Aztekernes Guddom Om Menneskelig Offer Og Kannibalisme – Etterlyser ‘Mot-Folkemord’ Mot Hvite Kristne

HAFHAF12. Mars 2021

fauci, innrømmer, ingen vitenskap, bak, lockdown, lockdowns,

KORONAVIRUSVITENSKAPTYRANNI

Se Fauci Innrømme At Det Ikke Er Noen “Vitenskap” Bak Fortsatt Låsing

HAFHAF12. Mars 2021

assassin's creed odyssey skjebnen til Atlantis 2

FORBUDT HISTORIEMYSTERIER

Vi Er Ikke Den Første Sivilisasjonen På Jorden Som Møter En Katastrofal Utsletting

HAFHAF4. Mars 2021

forskere har laget programmerbare roboter laget av levende vev

NYHETERVITENSKAPTRANSHUMANISME

Forskere Har Laget Programmerbare Roboter Laget Av Levevev. Hva Kan Muligens Gå Galt?

HAFHAF26. Februar 2021

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.