Land legger ut veien videre for fortsatte forhandlinger om global avtale om pandemiforebygging, beredskap og respons.

SNART PÅ TIDE AT DET NORSKE FOLK FÅR REDE PÅ HVA REGJERINGEN V KJERKOL OG STØRE BEDRIVER ANG AVTALEN MED WHO OM PANDEMIFOREBYGGINGEN.

https://www.who.int/news/item/17-06-2023-countries-set-out-way-forward-for-continued-negotiations-on-global-agreement-on-pandemic-prevention–preparedness –og-respons

Genève, Sveits—– Land i Verdens helseorganisasjon (WHO) ( v Kjerkhol)har fremmet forhandlinger om en global avtale om pandemiforebygging, beredskap og respons, med sikte på å presentere et utkast til avtale for Verdens helseforsamling i mai 2024.

Som avsluttet i går, fant diskusjoner om utkastet til pandemiavtalen sted under den fem dager lange gjenopptatte sesjonen til det femte møtet i Intergovernmental Negotiating Body (INB) , som inkluderer WHOs 194 medlemsland.

Diskusjonene var basert på teksten utarbeidet av Bureau of the INB og distribuert til alle WHOs medlemsland i mai 2023 («Bureauets tekst»), først gjennom en åpen plenumssesjon hvor medlemsstatene og relevante interessenter ga sine generelle kommentarer, etterfulgt av en lukket sesjon i Utkastgruppen.

The Drafting Group diskuterte kapittel II, og tok for seg artikkel 9 (Forskning og utvikling), 10 (Ansvarsrisikostyring), 11 (Samutvikling og overføring av og kunnskap), 12 (Tilgang og fordelsdeling), 13 (Forsyning). kjede og logistikk), og 14 (Regulatorisk styrking), hvor deltakerne engasjerte seg og utvekslet synspunkter.

Møtet ble deretter enige om å fortsette behandlingen av flere av disse artiklene gjennom uformelle møter i utkastgruppen. Som en pilot ble det holdt uformelle møter om artikkel 9 (Forskning og utvikling) i Spesialenhetens tekst to ganger på sidelinjen av utkastgruppemøtet.

INB gikk med på en serie uformelle møter mellom møtene for deltakere i tegnegruppen i forkant av det sjette møtet i INB:

  • Artikkel 9 (Forskning og utvikling)
  • Artikkel 12 (Tilgang og fordelsdeling)
  • Artikkel 13 (forsyningskjede og logistikk)

Det sjette møtet i INB vil bli avholdt fra 17.–21. juli 2023, og utkastgruppen vil bli invitert til å fortsette sitt arbeid med behandling av Spesialenhetens tekst, og fortsette med de gjenværende artiklene i kapittel II og deretter kapittel III og I.

Det ble bemerket at en felles plenumssesjon for INB og arbeidsgruppen for endringer i det internasjonale helseforskriften (WGIHR) ville bli avholdt om ettermiddagen 21. juli og morgenen 24. juli 2023.

Roland Driece, medformann for INB Bureau, fra Nederland, sa: “Land fra alle deler av verden var i stand til å diskutere sine ideer, bekymringer og forslag til konsensus i et omfattende forum for alle å høre og vurdere. . Vi er takknemlige for samarbeidsånden og skapelsen av konsensus som vi var vitne til under de interaktive uformelle møtene til Drafting Group.»

Medformann for INB Bureau, Precious Matsoso fra Sør-, sa: “Det var en utmerket samarbeidsånd blant landenes representanter. Når det er 194 land som deler sine synspunkter, vil det selvsagt ta tid og mye diskusjon å komme til enighet om de mange viktige spørsmålene om pandemiforebygging, beredskap og respons. Jeg er sikker på at vi nå har arbeidsordningene på plass for å gjøre det.»

I henhold til prosessen som ble avtalt av regjeringene på en spesiell sesjon i Verdens helseforsamling sent i 2021, vil forhandlingene om utkastet til pandemiavtalen ta sikte på å produsere et endelig utkast for behandling i 2024.

For mer informasjon:

https://apps.who.int/gb/inb/e/e_inb-5-resumed-session.html
https://apps.who.int/gb/inb/pdf_files/inb5/A_INB5_6-en.pdf

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.