Hvordan De forente arabiske emirater kan bruke kunstig intelligens for å øke skysåing

En algoritme som kombinerer historiske værdata med dagens prognose kan vise de beste stedene å frø skyer

Dr. Luca Delle Monache forsker på kunstig intelligens og skysåing.  Foto: National Center of Meteorology / UAE Research Program for Rain Enhancement Science
Arbeidet hans tar sikte på å utvikle en algoritme som kan sende fly til de beste områdene for såing.  Foto: Nasjonalt senter for meteorologi
Algoritmen har som mål å jobbe opptil seks timer i forveien.  Foto: Nasjonalt senter for meteorologi
DUBAI, FORENEDE ARABISKE EMIRATER.  17. FEBRUAR 2019. Tidlig morgenregn i enkelte deler av Dubai etterlot betydelige vannpytter på veiene.  (Foto: Antonie Robertson/The National) Journalist: Ingen.  Seksjon: Nasjonalt.
Prosjektet er i forkant av forskning om regnforbedring.  Foto: Nasjonalt senter for meteorologi
Dr. Luca Delle Monache sier at UAE investerer i banebrytende teknologi på et nytt felt.  Foto: National Center of Meteorology / UAE Research Program for Rain Enhancement Science

Dr. Luca Delle Monache forsker på og skysåing. Foto: National Center of Meteorology / UAE Research Program for Rain Enhancement Science

John Dennehy forfatterbilde

John Dennehy10. august 2022Lytt på engelskLytt på arabiskDrevet av automatisert oversettelse

De forente arabiske emirater kan snart bruke kunstig intelligens (AI) for å styrke sky-seeding-programmet .

Forskere i USA jobber med en algoritme som kombinerer historiske værdata med dagens satellittrapporter, radarinformasjon og bakkeobservasjoner for å forutsi hvor regn vil falle og hvor det er best å så.

Programvaren kan deretter brukes av team på bakken i De forente arabiske emirater for å dirigere såingsfly til disse stedene.

Arbeidet ledes av Dr Luca Delle Monache, visedirektør for Center for Western Weather and Water Extremes ved University of California San Diego, som ble tildelt et stipend på 1,5 millioner dollar i år av UAEs forskningsprogram for regnforbedringsvitenskap for prosjekt.

Med global tørke på vei oppover , er prosjektet i forkant av som tar sikte på å bidra til å øke planetens vannsikkerhet.

Hvordan cloud seeding fungerer

Hvordan cloud seeding fungerer

“Vi tror vi vil forbedre hele prosedyren for skysåing med disse algoritmene,” sa Dr Delle Monache, en ekspert på numerisk , datasimulering og maskinlæring, til The National .

“Vi må lære hva som har skjedd tidligere for å gjøre et godt anslag.

“Vi bruker to tredjedeler av dataene til trening og en tredjedel for å se hvor godt vi gjør det til å estimere nedbør. Det er slik vi bygger maskinlæringsmodellen.

“Når den er bygget, kan den brukes med dataene fra i dag. Det er målet.”

Mer selvforsynt

Med et tørt klima, har UAEs sky-seeding-program som mål å sikre vannsikkerhet, gi mer regn for avlinger og hjelpe UAE til å bli mer selvforsynt.

Seeding prøver i hovedsak å vri mer regn fra en sky og involverer skyting av fakler som inneholder materialer som salt, som tiltrekker vann, inn i potensielle skyer.

Dr. Delle Monache sa at seeding fungerer, men at det er vanskelig å kvantifisere “virkningen av en seedingsprosedyre”.

Eksperter fra National Center of Meteorology har tidligere sagt at såing kan øke nedbøren med omtrent 30 prosent i en ren atmosfære eller med 15 prosent i en støvete atmosfære. Men det er komplekst og mer forskning er nødvendig.

“Nedbør genereres av en rekke atmosfæriske prosesser som samhandler med hverandre,” sa han. “Det er veldig ikke-lineært; til og med kaotisk, så det er veldig vanskelig å forutsi utviklingen. Men det er flere eksempler hvor det har vist seg å ha fungert hvis materiale injiseres i riktige skyområder.

“Dette arbeidet kan føre til et mer vellykket forsøk.”

Intense nedbør og oversvømmelser har også forekommet i UAE de siste ukene, men Dr Delle Monache sa at stormskyer ikke var egnet for såing.

“[Dette ville være en] veldig intens storm med mye intens nedbør,” sa han. “Disse stormene er lett å forutsi, og det er ikke de algoritmene vil identifisere som egnet for såing fordi det allerede er intens nedbør.”LES MER

Sky-seeding er ikke ansvarlig for UAE-stormer, bekrefter National Center of Meteorology

Sky seeding forskere vinner 1,5 millioner dollar tilskudd for å øke nedbøren i UAE

Prosjektteamet inkluderer også eksperter fra University of Colorado og UAEs Khalifa University, og de vil også bruke simulering for å sikre at det er en solid prototype å levere til NCM.

Det er et spennende øyeblikk for Dr Della Monache, som sa at det banebrytende forskningsprosjektet kan komme verden til gode.

“Det er i forkant av sky-seeding forskning,” sa han.

“Det vi utvikler her for UAE kan brukes over hele verden.”

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.