Historien om skysåing: Fra pluvikultur til orkanhacking.

Skysåing er den vanligste formen for værmodifikasjon som for tiden brukes globalt. Mens jeg streber etter at denne artikkelen skal være altomfattende, kan (og vil) temaet skysåing ta mange artikler til å omfatte fullt ut. Vennligst ta deg tid til å lese og dele denne fascinerende historien om den lite kjente historien til værmodifikasjoner, og bli involvert i debatten ved å loven vår, ” The Clarity Clause .”

Bemerkelsesverdige figurer i pluvikultur (1800-1946)

James Pollard Espy "The Storm King"

James Pollard Espy (eller ” Stormkongen “) (9. mai 1785 – 24. januar 1860) var en amerikansk meteorolog som foreslo å brenne skoger for å øke nedbøren. Espy utviklet en konveksjonsteori om stormer, og forklarte den i 1836 før American Philosophical Society og i 1840 før den franske Académie des Sciences og the British Royal Society. Teorien hans ble publisert av i 1840 som The Philosophy of Storms . Han ble meteorolog ved krigsavdelingene (1842) og marinen (1848) og utviklet bruken av telegrafen til å sette sammen værobservasjonsdata som han studerte fremdrift av stormer og la grunnlaget for vitenskapelig værvarsling.

general-robert-st-george-dyrenforth-og-regnmaker

Det er ikke overraskende at europeiske amerikanske nybyggere på Great Plains, avhengige av jordbruk og plaget av tørke, ville utvikle en interesse for regnproduksjon. De tidligste forsøkene involverte hjernerystelsesmetoden, som var basert på teorien om at krutteksplosjoner utløste friksjon og genererte kjerner for å produsere regn. I 1890 bevilget kongressen midler til å sette denne teorien ut i livet. Oppgaven ble gitt til general Robert St. George Dyrenforth . Eksperimentering begynte på c Ranch i Andrews County, Texas, i 1891 og fortsatte i San Antonio, Texas, i 1892 . Det kom ingen nedbør. General Dyrenforth ble kalt “General Dryhenceforth”, og de gjenværende midlene som ble bevilget til regneksperimenter ble tilbakeført til finansdepartementet.frank-melbourne-ohio-regn-trollmannen

Publikum ga ikke opp regnproduksjonen. Frank Melbourne fra Australia, “regntrollmannen” som hevdet å ha en “hemmelig formel” for å produsere regn, startet en vellykket karriere i Goodland, Kansas, i 1891 . Selv om Melbourne voktet teknikkene hans, hevdet andre regnproduksjonsbedrifter snart kunnskap om metoden hans. I 1892 konkurrerte Goodland Artificial Rain Company og Swisher Rain Company om virksomheten i South Dakota, Nebraska, Kansas, Oklahoma, Texas, Colorado, Utah og California. I 1893, fem regnproduksjonsselskaper kom fra Kansas, som alle hevder bruk av Melbournes metode. Selv da var det fortsatt mange tvilere over de store slettene. Ikke mye hadde endret seg siden de første dagene med regn: en gang mens Melbourne jobbet i Nebraska Panhandle, red gamle Jules Sandoz ned for å se på; etter forestillingen som ga torden, vind og noen dråper regn komplett med dobbel regnbue, sa gamle Jules til naboene: “Jeg vil fortsette å fange skunks for å leve av.” Til slutt desillusjonerte uredelig praksis bøndene, og bedrifter som produserer regn mistet støtten.

cw-post-seriell-regnmaker

På slutten av det nittende århundre hadde interessen for vanning fortrengt interessen for regnproduksjon i Kansas. Likevel førte amerikanernes tro på vitenskap og fremskritt regnmakeren inn i det tjuende århundre. Kornprodusenten, CW Post fra Texas, opprettholdt troen på hjernerystelsesmetoden. Fra 1911 til 1914 utførte Post “regnkamper” nær Post City, Texas, og detonerte dynamitt langs Caprock Escarpment. Inspirert av et sporadisk regnfall, spådde Post optimistisk at regnproduksjon en dag ville erstatte vanning.

Etter første verdenskrig, da offentlig interesse for tradisjonelle metoder for regnproduksjon avtok, vendte forskerne seg til fly og skyfrø med sand, støv og tørris. Denne metoden brukte eksisterende skyer, i stedet for de tidligere forsøkene på å lage skyer, og møtte en viss lokal suksess.

Se også INDUSTRI: Post, CW April L. Whitten Omaha, Nebraska Mason, Basil John. Skyer, regn og regn . Cambridge: University Press, 1962. Spence, Clark C. The Rainmakers: American “Pluviculture” til andre verdenskrig . Lincoln: University of Nebraska Press, 1980. Townsend, Jeff. Making Rain in America: A History. Lubbock: Texas Tech University Press, 1975. Kilde: Encyclopedia of the Great Plains 

Charles Mallory Hatfield “fuktighetsakselerator”

Indianer, regnmaker 

charles-Mallory-hatfield-1915-san-diego-Pluviculture-Rainmaker

På fritiden leste Charles Mallory Hatfield om “pluvikultur” og begynte å utvikle sine egne metoder for å produsere regn. I 1902 hadde han laget en hemmelig blanding av 23 kjemikalier i store galvaniserte fordampningstanker som, hevdet han, tiltrakk seg regn. Hatfield kalte seg en “fuktighetsakselerator”

Byen San Diego, som led hardt av tørke, inngikk en avtale med Hatfield for å få det til å regne. Han var enig, og fikk det til å regne så hardt at det ble flom, og forårsaket millioner av dollar i skader. Som et resultat ble Hatfield ikke betalt, da dette ville innebære fra byens side. Ironisk nok er denne historien et mikrokosmos av værmodifikasjonsindustrien. De ønsker å kunne endre været, men hvis været blir surt, vil de ikke måtte betale for skadene.

Charles Hatfield og 1916-flommen ved Lake Morena er temaet for sangen Hatfield , en fanfavoritt til det sørlige jam-bandet Widespread Panic . Sanger/gitarist John Bell skrev sangen etter å ha lest historien om regnmakeren i en Farmers' Almanac .Hatfield (laget regn for LA.) av Widespread Panic | Videolink • 

Se denne videoen på YouTube 

Ode til pluvikultur

“The Rhyme of the Rain Machine” av FW Clarke, 1891 

Sa Jeremy Jonathan Joseph Jones “Været er altfor tørt, så jeg regner med at jeg må røre i beinene mine og prøve effekten av hjernerystelsestoner på den late himmelen.”

Så Jeremy Jonathan Joseph dro bort til den nærmeste byen: Og der ble pengene hans raskt brukt på rare innretninger med all hensikt å få regnet til å falle.

Det var kanoner, og mortere, og massevis av granater, og dynamitt i tonn; Med en gassballong og et klokkespill og forskjellige andre mystiske trollformler For å overskye solen.

Dagen var lys og himmelen var lys, og aldri ble en sky sett; Da Jeremy Jonathan satte i gang sin største sikring og skrudde fast. Skjøtene til regnmaskinen.

Han avfyrte et skudd, og knapt to, Da himmelen begynte å blekne; Den tredje brakte en tung dugg, men ved den fjerde blåste tornadoer, med torden, regn og hagl.

Det regnet hele natten og en annen dag, Og så i en uke eller mer; Det oversvømmet gården på en skandaløs måte, og druknet stakkars Jeremy, trist å si: Hvem kunne ikke stoppe hellet.

O! Jeremy Jonathan Joseph Jones, Gården din var vakker å se; men nå ligger en innsjø over steinene, fra hvis mørke barm grufulle stønn høres nattlige.

For å sjekke flommen du startet, har jeg hørt at alle anstrengelser var forgjeves; Helt til byrået i rørte på seg, og stoppet stormen med et enkelt ord, bare ved å forutsi – Regn!

Gjør noe med været

av: Victor Boesen 

Mennesket har alltid spesielt ønsket å gjøre noe med regn. Altfor ofte er det ikke nok regn. Av alle katastrofene som naturen besøker på jorden i løpet av driften hennes er maskin-, tornadoer, lyn, hagl, flom-tørke de verste.

Sannsynligvis har flere millioner dødd av sult på grunn av mangel på regn som ville gi næring til avlingene enn som har dødd i alle historiens stormer til sammen.

I 436 f.Kr. kastet tusenvis av romere seg i Tiberen i stedet for å sulte i hjel. Bibelen forteller hvordan Josef ga faraoene råd om tiltak for å lindre sulten i Egypt. I India ett år ti millioner mennesker – en tredjedel av befolkningen i Bengal – da monsunregnet sviktet. Her i vårt eget land husker vi fortsatt Dust Bowl-årene på 1930-tallet da matjorda fra millioner av dekar av Midtvestens jordbruksland blåste bort på vinden.

Ingenting har forandret seg. Om noe har hungersnødsspekteret økt. I 1974 advarte ernæringsfysiologer om “hva som kan være den verste hungersnøden i menneskehetens historie” som begynte med “mellom 30 millioner og 100 millioner mennesker … nå langsomt sulter i hjel … minst fem millioner av da sannsynligvis … å dø i år.”

Weather Bureau, nå National Weather Service, definerte en gang tørke som å være når 21 dager eller mer går med bare 30 prosent av nedbøren som er normal for den tid og sted. I England er en “absolutt tørke” 15 eller flere regnfrie dager på rad. Et annet mål på tørke er 85 prosent eller mindre av normal nedbør for året.

Ved noen av disse tiltakene er det alltid en tørke på gang et sted. Dette betyr at land er ute av produksjon, noe som neppe kunne spares i alle fall. Bare II prosent av jordens 3,5 milliarder dekar anses nå som egnet for avlinger

«Tørke», sier Encyclopedia Britannica, «er den alvorligste fysiske faren for landbruket i nesten alle deler av verden».

Så det er at mennesket har ønsket å lokke mer regn fra de forbipasserende skyene. I de tidligste tider, da overtro hersket i saker av det ukjente, brukte han magi i sine forsøk på å snu trikset. I deler av , selv i dag, er regnmakeren med trommene og annet utstyr til handelen et sentralt medlem av samfunnet hans.

Indianerne praktiserte et utvalg av regnlagingsritualer. De røykte spesialpiper, brente tobakk ved stabelen. og skjøt piler mot skyene – kanskje for å få regnet ut av dem. Indianerne ba, danset og sang. Choctawene hengte en fisk rundt halsen til en stammemann og stilte ham i den nærmeste bekk til enten det regnet eller noen med autoritet kom med en god forklaring på hvorfor det ikke gjorde det.

Hvis det tilfeldigvis skulle regne i kjølvannet av noen av disse sakene, fikk regnmakeren æren. Hvem kan si at det ikke var han som gjorde det – eller ville krangle om det? Hvis det ikke regnet, ble det husket det forrige gang det gjorde det. Han kunne ikke forventes å score hver gang.

Professor James P. Espy, en pionerautoritet på været, hadde lagt merke til at tordenvær og regn ofte fulgte etter en præriebrann eller en skogbrann. Han foreslo derfor i 1841 at førti dekar tømmer ble brent hver syvende dag med tjue mils mellomrom langs en seks hundre mils front fra nord til sør på den vestlige grensen av landet for å få slutt på tørken.

Under borgerkrigen ble det lagt merke til at det ofte regnet i kjølvannet av store slag. Flere forskere trodde røyk fra våpnene hadde noe med det å gjøre. For å undersøke denne ideen, satte Kongressen i 1890 inn 9 000 dollar til regnskapende eksperimenter med eksplosiver.

Et av de mer fargerike forslagene for å få ned regnet kom fra GH Bell i New York. Han foreslo å bygge en serie tårn på 1500 fot høye – ett sett med tårn for å sende mettet luft opp til kjøligere luft og få fuktigheten kondensert til regn, det andre satt til å suge inn regnskyer og lagre dem for bruk etter behov.

I 1916 lovet Charlie å ha byreservoaret fylt og fire fot vann over toppen av Morena Dam innen 27. januar.

Etter planen ble røyk – eller hva det nå var – sett komme fra en tank på toppen av det 20 fot høye tårnet brødrene hadde bygget nær reservoaret, sørvest for byen. Fire dager senere, da regnet kom ned siden ingen kunne huske at det noen gang hadde regnet før, var innsjøen oppe fjorten fot.

Innen måldatoen 27. januar, i stedet for at bare fire fot vann gikk over demningen, brølte en Niagara over toppen og saken var dårlig. Under trykket fra den løpende flommen ga en demning nedstrøms etter, og mistet katastrofe i dalen nedenfor. Tjue mennesker druknet. Hundrevis mistet hjemmene sine. Skaden ble regnet i millioner av dollar. Den stormende elven rev ut arr på åsene og fjellene som fortsatt var der år etterpå.

Hvis den mystiske “røyken” Hatfields sendte opp i luften fra det lille tårnet deres hadde noe å gjøre med regnet som ofte så ut til å følge, kan de ha vært inne på noe uten å vite hva det var.

Hver regndråpe har en kjerne, en liten flekk av støv i midten som steinen i en fersken. Luften er fylt med disse partiklene. Selv på den lyseste dagen, når himmelen ser ut til å være plettfri, inneholder den partikler, så små at de må forstørres tusenvis av ganger for å bli sett.

Partiklene kommer fra mange kilder – saltspray fra havene, fra jorda og fra vegetasjon. De kommer fra fabrikkrøyker, eksosrør for biler, jetfly. De dannes av seg selv ved kjemisk reaksjon i atmosfæren. «Kondensasjonskjerner», kaller værmennene dem.

Å dele luften sammen med disse støvflekkene er fuktigheten som solen trekker fra havet og landoverflaten; Dette er tilstede i form av damp. Når dette kondenserer på kjernene, danner det dråper, selv så små at det ville ta 2500 av dem, lagt side ved side, for å nå på tomme.

Dråpene klynger seg rundt støvflekkene som svermende bier, og hoper seg oppå hverandre. Hvis forholdene er riktige, kan det de danner vokse til regndråper. Der det en liten stund før var blå himmel, er det nå sky. Det kan være “sky opp” til regn eller snø hvis det er vinter.

Hvis temperaturen på skyen er under frysepunktet på trettito grader Fahrenheit, kan ingenting skje, uansett hvor mange vanndråper eller hvor mange støvpartikler som er tilstede. Ved enhver temperatur under frysepunktet er skyen “superkjølt”.

Ved fem grader, og ikke et øyeblikk før, kan støvpartiklene begynne å virke, noe som gjør at vanndråpene begynner å fryse og danner iskrystaller. Skyen, om sommeren oftest en cumulus, et ord som betyr “haug” eller “haug, sees ballonger mot himmelen og ser ut som en enorm, mørk blomkål eller den soppende kuppelen til en atomeksplosjon.

Inne i skyen vokser iskrystallene raskt store mens de samler opp dråper. Om ti til tjue minutter er de på vei til jorden som snøfnugg, og blir enda fetere når de støter på flere dråper på vei ned. De når bakken som snø hvis det er minusgrader, som regn hvis det er over frysepunktet.

Denne prosessen med å bygge iskrystaller til snøflak forbedres etter hvert som skyen bygger seg og blir kaldere. Den klarer seg best ved rundt tretten minusgrader.

Men hvis det er mangel på støvpartikler i den stigende luften og skyene ikke er kalde nok, skjer det ikke mye. Ikke forvent verken snø eller regn, uansett hvor lovende situasjonen ser ut. Uten de kjernedannende støvbitene dannes det ingen iskrystaller, uansett hvor kaldt det blir.

Man skulle tro at etter en stund, ettersom det stadig blir kaldere, ville dråpene fryse for egen regning. Tross alt fryser vann ved trettito grader. Ikke slik i denne situasjonen. Vannet holder seg flytende til det blir like kaldt som det er på Nordpolen.

Til slutt, rundt førti under null, gir de små dråpene til slutt opp og “blinker over” til iskrystaller – alle sammen, slik at det ikke er noen igjen for å lage regn eller snø. Det vi ser da er cirrus, som betyr “krøll”, de grasiøse, høytflygende skyene med form av penselstrøk og hoppehaler.

Det er tydelig at naturens prosesser for å få vannet ned på jorden igjen når solen har trukket det opp i atmosfæren ikke er særlig effektive målt etter menneskets produksjonsstandarder. Selv om sjenerøse mengder damp kondenseres til dråper og deretter til dråper, tar svært lite av det luftbårne vannet turen til bakken.

Det meste blir tilbake til damp. Mye av det som starter ned, fordamper underveis. Studier av tordenvær i det østlige USA viser at bare rundt tjue prosent av kondensvannet i disse stormene noen gang når jorden som regn. I de mer tørre områdene av landet, som Great Plains, er skyene vanligvis så høyt oppe at mesteparten av regnet deres forsvinner på vei ned.

Over hodene våre renner stadig store elver av vann. Forskere anslår at disse elvene bærer seks ganger så mye vann som de som renner på bakken. Men disse luftelvene søler ekstremt lite når de passerer – mindre enn én dråpe av ti.

Det er imidlertid en måte å få disse himmelelvene til å gi opp litt mer vann når de passerer.

Kjernene som blir hjertene til regndråper kan legges kunstig inn i de regnbærende skyene. Flere ting kan brukes. Det desidert beste er sølvjodid. Når det fordampes, gir sølvjodid omtrent 600 000 milliarder partikler per gram, hver en potensiell regndråpe. (Det er 450 gram i et pund.) Bare noen få gram sølvjodid kan påvirke mange hundre kubikkmil med skyer på kort tid.

Sølvjodid gir en slags kran for å skru på vannet i skyer der det er for varmt til at naturens egne kjerner er effektive. Sølvjodid begynner å virke når temperaturen i skyen er tjuefem grader, mens det skjer lite med naturlige kjerner før temperaturen er mye lavere.

Siden mesteparten av vannet er i den delen av skyen der sølvjodid virker – omtrent tre fjerdedeler av skyen – forbedrer sølvjodid naturens midler for å lage regn.

Den skjebnesvangre hemmeligheten til hvordan man får skyene til å gi opp vann ble oppdaget ved et uhell.

1946 – Fødselen av skysåing

Vincent Schäfer (1906–1993) oppdaget prinsippet om 

skysåing i juli 1946 gjennom en rekke 

serendipitøse hendelser . Etter ideer generert mellom ham selv og nobelprisvinneren 

Irving Langmuir mens han klatret Washington i , skapte Schaefer, Langmuirs forskningsmedarbeider, en måte å eksperimentere med superkjølte skyer ved å bruke en dypfryseenhet av potensielle midler for å stimulere iskrystallvekst, 

dvs., salt, talkum, jord, støv og ulike kjemiske midler med mindre effekt. Så en varm og fuktig 14. juli 1946 ønsket han å prøve noen eksperimenter ved General Electrics Schenectady Research Lab. Han ble forferdet over å finne at fryseren ikke var kald nok til å produsere en “sky” ved hjelp av pusteluft. Han bestemte seg for å flytte prosessen ved å legge til en del tørris bare for å senke temperaturen i eksperimentelle kammeret hans. Til hans forbauselse, så snart han pustet inn i fryseren, ble det registrert en blåaktig dis, etterfulgt av en iøynefallende visning av millioner av mikroskopiske iskrystaller, som reflekterte de sterke lysstrålene fra lampen som belyste et tverrsnitt av kammeret. . Han innså umiddelbart at han hadde oppdaget en måte å endre superkjølt vann til iskrystaller.

Irving Langmuir

Irving Langmuir : teoretiserte at innføring av tørris og jodid i en tilstrekkelig fuktig sky med lav temperatur kunne indusere nedbør

Vincent Schäfer

Vincent Schaefer : pustet inn i fryseren fylt med tørris, is dannet. Fødselen av “sky seeding”

Nåværende metoder for skysåing

Denne delen er delt inn i to deler: bakkebasert og flybasert.

Jordbasert såing:

snowpack augmentation sky seeding sølv jodid plume generator diagram(1) Skyer dannes fra luft som stiger over fjell. (2) En generator frøer sølvjodidpartikler. (3) Iskrystaller dannes rundt partiklene. (4) Iskrystaller faller ut som snø. (5) Vårsnøsmelting mater elver og innsjøer. (kilde: 

Western States Seed Clouds in Search of New Water )

Mountain Skywater – Colorado River Basin Cloud Seeding Pilot Project – 1981 Video Link • 

Se denne videoen på YouTube 

bakkebasert-snøpakke-augmentation-cloud-seeding-sølv-jodid-plume-generatorFigur 1. En generator sprenger sølvjodid inn i skyer over Sierra Nevada-fjellene i California. Kilde: Arlen Huggins

ekstern bakkebasert sølvjodid sky-seeding generator for fjelltopp snøpack augmentation nawc

Fjernstyrt skykjernegenerator i Sierra Range i California (kilde: 

NAWC )

Automatisert høyeffekt sølvjodid flare seeding system

Dette automatiserte høyeffektssåsystemet gjør at fakler kan antennes fra avsidesliggende steder, ved hjelp av tilpasset programvare og mobiltelefonkommunikasjon. Hver fakkel brenner i omtrent 5 minutter, og frigjør en betydelig mengde såmateriale. Helle metallsylindere kalt gnistfangere dekker faklene. (kilde: 

NAWC )

bakkebasert-sky-kjernedannende-generator

Dette er bilder av bakkebaserte skykjernegeneratorer. En propanflamme brukes til å fordampe såløsningen, som er sammensatt av sølvjodid blandet i aceton. Det fordampede sølvjodidet omkrystalliserer deretter i den kalde luften, og danner millioner av bittesmå partikler som er ment å tjene som iskjerner. Generatorene er posisjonert for å maksimere antallet sølvjodidkrystaller som når de kritiske områdene for forbigående stormer. (kilde: 

NAWC )

Snowy Hydro – Cloud Seeding 2009 Video Link se “3:43”• 

Se denne videoen på YouTube 

Flybasert:

skysåing fra luftenSkytopp seeding-oppdrag, et fly slipper ut sølvjodid-bluss (1), superkjølt flytende vann omdannes til ispartikler (2), frigjør latent varme, øker oppdriften og styrker skyoppstrømmingen (3).

The Rainmakers Video Link 

Aero Systems Inc sølvjodid skyfrøstativ

Aero Systems Inc. Silver Iodide Flare Rack (kilde: 

ASI )

Aero Systems Inc. Utløsbar fakkelstativ for flymagefeste ej_cheyenne

Aero Systems Inc. Utløsbar fakkelstativ for flymagefeste (kilde: 

ASI )

Aero Systems Inc. sky seeding ks generator

Aero Systems Inc. cloud seeding ks-generator (kilde: 

ASI )

Kjemikalier og metoder som brukes i Cloud Seeding

I USA kreves du av Pub. L. 92-205; 15 CFR del 908 å rapportere eventuelle værmodifikasjonsaktiviteter til National Oceanic & Atmospheric Administration (NOAA). Følgende skjemaer er lovpålagt:

  • NOAA SKJEMA 17-4 – Innledende rapport om værendringsaktiviteter
  • NOAA SKJEMA 17-4A – Midlertidige aktivitetsrapporter og sluttrapport

Det første skjemaet er å varsle NOAA om at du har tenkt å endre været og rapportere 17-4A er å rapportere aktivitetene dine under “endringene.”

Midlertidig "værmodifikasjon" aktivitetsrapporter og sluttrapport

Midlertidig (værendring) aktivitetsrapporter og sluttrapport (kilde: 

NOAA Corporate Services )

Under avsnittet “Type og mengde agent brukt” finner vi følgende valg:

  • Sølvjodid
  • Karbondioksid
  • Urea
  • Natriumklorid
  • Annen

Sølvjodid (Agl) , en knallgul fast uorganisk forbindelse som brukes i fotografering og antiseptiske midler, er “valgfritt våpen” for skyfrøindustrien.

Karbondioksid (CO 2 ) skysåing refererer til bruken av tørris .

Tørris-skysåingseffekter

Et åpenbart hull i et stratusdekk på grunn av 

skysåing med fly, ved bruk av tørris som såmiddel . Dette er et eksempel på kald skysåing, der superkjølte skydråper omdannes til iskrystaller, som deretter feller ut av skydekket. (USAF-bilde; innrammet bildetekst nederst til høyre lyder “Effects of seeding Altostratus Clouds over Green Bay, Labrador: 45 minutes after seeding with dry ice”. Foto og innrammet bildetekst hentet fra Sewell, WRD, et. al., 1973: Modifying the Weather; Western Geographical Series, Vol. 9, University of Victoria, Victoria, British Columbia, Canada).

Urea CO(NH 2 ) 2 , hovedingrediensen i gjødsel og urin, er beskrevet i detalj i denne artikkelen fra 1966 fra American Meteorological Society: ” Urea as an Ice Nucleant for Supercooled Clouds 

Urea CO(NH2)2

Urea CO(NH 

2 ) 

2

Natriumklorid (NaCl, bordsalt) eller kalsiumklorid (CaCl) er den aktive ingrediensen i varm skysåing. Havsalt er også et skyfrømiddel som brukes i “Albedo Enhancement” og “Cloud-brightening”-eksperimenter, som: The Silver Lining Project: Sky-skapende båter, havpumper for å stoppe orkaner? 

https://ams.confex.com/ams/91Annual/webprogram/Paper180324.html

The Silver Lining Project , sprayer havsalt for å gjøre skyene hvitere, reflektere sollys til en kjølig planet. (sky-såing av havsalt)

The Silver Lining / Marine Cloud Brightening Project | Videospilleliste • 

Se denne videoen på YouTube 

Nå har vi kommet til delen ” Annet “. La oss fokusere på Carbon Black:

Carbon Black C (sot) er et skyfrømiddel som brukes av USAF og luftfartsforurensning ( kontrail-induserte cirrusskyer ) utfører utilsiktet skyfrø. Kommersiell flyselskapssot forverrer også orkaner som nevnt i:

Værmodifikasjon ved karbonstøvabsorpsjon av solenergi 1976 William M. Gray, , William M. Frank, , Myron L. Corrin, og , og Charles A. Stokes Atmospheric Science Department, Colorado State University, Ft.  Collins 80523” 

Værmodifikasjon ved karbonstøvabsorpsjon av solenergi ” 1976

Kullsvart aerosol (CBA) seeding

Kullsvart aerosol (CBA) seeding

Værendring ved bruk av Carbon Black - Phillips Laboratory (AFMC) Geofysikkdirektorat

Værendring ved å bruke Carbon Black – Phillips Laboratory (AFMC) Geofysikkdirektorat

 Weather as a Force Multiplikator: Eier været i 2025 

USAF Phillips Lab kullsvart skysåing

USAF Phillips Lab kullsvart skysåing

Fungerer Cloud Seeding?

Ja og nei:

Til tross for American Meteorological Society Verdens meteorologiske organisasjon , og Det nasjonale forskningsrådets  National Academy of Sciences Board on Atmospheric Sciences and Climate Med klart uttrykk for at værmodifikasjon fortsatt er uprøvd vitenskap og at eksperimenter i stor skala bør begrenses til modellering, presser geoingeniørsamfunnet videre med sine omdannede værmodifikasjonsteknikker :

“Selv om det har gått 40 år siden den første NAS-rapporten om værmodifikasjoner, finner denne komiteen seg i stor grad i samsvar med funnene i denne vurderingen… 

Vi konkluderer med at igangsetting av store operasjonelle værmodifikasjonsprogrammer vil være for tidlig. Mange fundamentale problemer må besvares først. Det er usannsynlig at disse problemene vil bli løst ved utvidelse av nåværende innsats, som legger vekt på a posteriori evaluering av stort sett ukontrollerte eksperimenter. Vi tror pasientens undersøkelse av de atmosfæriske prosessene kombinert med en utforskning av den teknologiske applikasjoner kan til slutt føre til nyttige værmodifikasjoner, men vi understreker at tidsskalaen som kreves for suksess kan måles i flere tiår.”

National Science Foundation – Kritiske problemer i værmodifikasjonsforskning (2003) 

“Det ble konkludert med at tester utført så langt ennå ikke har gitt verken de statistiske eller fysiske bevisene som kreves for å fastslå at frøkonseptene er vitenskapelig bevist.”

American Meteorological Society – Kritisk vurdering av hygroskopisk såing av konvektive skyer for økt nedbør 

“Man bør innse at energien involvert i værsystemer er så stor at det er umulig å lage skysystemer som regner, endrer vindmønstre for å bringe vanndamp inn i en region, eller helt eliminere alvorlige værfenomener. 

Værmodifikasjonsteknologier som hevder å oppnå slike store eller dramatiske effekter har ikke et solid vitenskapelig grunnlag (f.eks. haglkanoner, ioniseringsmetoder) og bør behandles med mistenksomhet.

Målrettet økning av nedbør, reduksjon av haglskader, av tåke og andre typer sky- og stormmodifikasjoner ved skysåing utvikler teknologier som fortsatt streber etter å oppnå et solid vitenskapelig grunnlag.»

World Meteorological Society – Sammendrag av WMO Statement on Weather Modification 

“I 2004, i lys av funnene fra National Academy of Science (11), vurderte EAA å eliminere finansiering for sky-seeding, men inkluderte til slutt $153.520 i budsjettet for 2005 for sky-seeding-flyvninger og en uavhengig evaluering av tidligere innsats ( 12).

I 2007 godkjente EAA cloud seeding-innsats for niende år på rad, og for første gang inkluderte programmet en metode for statistisk å evaluere prosjektets effektivitet. Fire styremedlemmer stemte mot å fortsette programmet, og sa at det var bevis for at skyfrø faktisk kunne redusere nedbør ved et uhell, og de hadde også bekymringer om at EAA betaler for vitenskapelige studier for å undersøke noe National Academy allerede hadde konkludert med ikke fungerer.

I januar 2012 holdt Dr. Roelof Bruintjes fra National Center for Atmospheric Research en presentasjon til EAA i håp om å bygge støtte for et forskningsprosjekt for å undersøke effektiviteten av skysåing ytterligere. Dr. Bruintjes hevdet at nye radar- og satellittteknologier og nye luftbårne instrumenter kan brukes til å kvantifisere effekten av skysådingsteknikker. EAA nektet å finansiere studien, men fortsatte å finansiere sin egen innsats for forbedring av nedbør med $150 000 i driftsbudsjettet for 2013.

Den siste versjonen av Texas State Water Plan utstedt i 2012 anslår at innen 2060 kan værmodifikasjoner utgjøre bare 0,2 % av statens vannbehov (15).

The Edwards Aquifer – Cloud Seeding 

Konklusjon

Cloud seeding er big business nå med 

forsikringsselskaper og aksjemarkedsderivater som nå er involvert i å kontrollere våre minkende vannressurser. 

Kina 

Russland , og mange andre land har nasjonale værmodifikasjonsprogrammer som endrer himmelen på daglig basis, og det er ingen lover som beskytter deg.

Virksomheten med å kontrollere været er hemmelighetsfull, uregulert og trenger en stor endring :

Klarhetsklausulen Et lovutkast for å avslutte atmosfærisk eksperimentering uten varsel: KLIKK HER

laserindusert nedbørsskysåing

Sveitsiske forskere har rapportert 

laserdrevet skysåing suksess , både i og utenfor laboratoriet (Bildekreditt Jean-Pierre Wolf, Universitetet i Genève)

Hold deg oppdatert på The ResoNation: Jim Lees forskningsportal

Tagger

CLOUD SEEDINGORKANMODIFIKASJON

Jim Lee, ClimateViewer News
Jim Lee

Skaper av ClimateViewer News

Følg

“Jeg er for alltid en speider, livsartist, nattlig programmerer, er livet mitt, kjærlighet er min religion, og jeg er den heldigste ektemannen og faren på jorden. Jeg snakker for trærne. Jeg har en lidenskap for kartlegging, magneter og mysterier.»Om Jim Lee

Ødelagte lenker

Hvis noen av koblingene ovenfor ikke fungerer, kopier URL-en og lim den inn i skjemaet nedenfor for å sjekke Wayback Machine for en arkivert versjon av den nettsiden.SENDE INN

Forrige innlegg

Geoengineering og værmodifikasjonspatenter

  • mandag 24. mars 2014

Neste innlegg

Skyionisering, elektrisk regnproduksjon og laserstyrt værmodifikasjon

  • onsdag 26. mars 2014

KLIMAVISERKART

ABONNER PÅ YOUTUBE

Innleggslister

Innleggskategorier

  • Populær
  • Nylig
CIA-bekymret Rogue Geoengineering er uoppdagelig!

CIA-bekymret Rogue Geoengineering er uoppdagelig!

  • januar – mars 2015
Department of Homeland Security Verkstedrapport om orkanendringer

Department of Homeland Security Verkstedrapport om orkanendringer

  • 6.–7. februar 2008
Test Technology Symposium 1997: Værmodifikasjon

Test Technology Symposium 1997: Værmodifikasjon

  • 19. mars 1997
Weather as a Force Multiplikator: Eier været i 2025

Weather as a Force Multiplikator: Eier været i 2025

  • 1995-1996
The Environmental Modification Convention (ENMOD) værkrigføringsforbud

The Environmental Modification Convention (ENMOD) værkrigføringsforbud

  • 10. desember 1976 – 17. januar 1980
CIA Project Nile Blue - Regnembargo mot cubanske sukkeravlinger

CIA Project Nile Blue – Regnembargo mot cubanske sukkeravlinger

  • 1969-1970
Operasjon Popeye, Motorpool, Mellommann, Landsmann: Værkrigføring over Vietnam

Operasjon Popeye, Motorpool, Mellommann, Landsmann: Værkrigføring over Vietnam

  • 20. mars 1967 – 5. juli 1972
President Lyndon Johnson godkjenner værkrigføring

President Lyndon Johnson godkjenner værkrigføring

  • 27. mai 1962 – 1969

Tag Cloud

AMS2018 • 11KUNSTIGE SKYER • 111ATMOSFÆRISK ELV • 9BIODRIVSTOFF • 9KULLSVART STØV • 11SENTRAL ETTERRETNINGSBYRÅ • 9KJEMIKALIEUTSLIPP • 39KJEMIKALIEUTSLIPP • 7SIRRUSSKYSÅING • 10KLIMAENDRINGER • 21SKYIONISERING • 23SKYSÅING • 80REDUSER NEDBØR • 9RETTET ENERGIVÅPEN • 21ELEKTROMAGNETISK FREKVENS • 7EPA-HØRSEL • 5UTVALGTE • 18FØDERAL FINANSIERING • 18FOIA • 3GEOTEKNIKK FELTEKSPERIMENT • 5GEOENGINEERING GOVERNANCE • 20ORKANMODIFIKASJON • 28INTERVJUER • 20IONOSFÆRISK VARMEAPPARAT • 64JURIDISK • 23LYNKONTROLL • 8LYSERE MARINE SKYER • 19MASSEOVERVÅKING • 20SMELT ARKTIS • 8KJERNEFYSISK • 18HAVJERNGJØDSLING • 3PLUVIKULTUR • 8POPULÆR • 12ROGUE GEOENGINEERING • 2SKIPSSPOR • 21HÅNDTERING AV SOLSTRÅLING • 67TORNADOKONTROLL • 4VÆRENDRINGSKONFERANSE • 15VÆRKRIGFØRING • 58

Utvalgte nyhetsinnlegg

2019 01 david miles på å styre himmelelver værmoderasjon og militære implikasjoner

David Miles om å styre Sky Rivers, værmoderasjon og militære implikasjoner

2019 01 kina sinnsblåsende værmodifikasjon geoengineering elf transmitter-prosjekter

Kinas imponerende værmodifikasjons-, geoingeniør- og ELF-senderprosjekter!

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.