‘Chemtrail’-konspirasjonsteoretikere: Folket som tror regjeringer kontrollerer været. Dette er hva fornekterne av GEOENGINEERING KLARER Å FÅ FREM!

  • Publisert31. januar 2018
Suzanne Maher med Bye Bye Blue Sky anti-chemtrails plakat
Bildetekst,Suzanne Maher, til høyre, og en annen aktivist promoterer Bye Bye Blue Sky

Av Chris BellBBC UGC og sosiale nyheter

De hvite linjene på himmelen som følger etter jetfly er oppblåste vanndamp.(LØGN) Men på nettet har noen vridd dem til bevis på et hemmelig komplott for å kontrollere været eller forgifte miljøet. Hvorfor er ville teorier om kontrailer og andre fenomener så vedvarende på sosiale medier?

Suzanne Maher liker ikke begrepet “konspirasjonsteori”.

Når jeg bruker den – på en telefonsamtale for å arrangere et intervju – forteller hun meg at den ble oppfunnet av CIA for å diskreditere de som stiller spørsmål ved regjeringen.

Men som grunnleggeren av Bye Bye Blue Sky – en gruppe etablert for å øke bevisstheten om såkalte «chemtrails» og det hun hevder er en massiv, hemmelig regjeringskonspirasjon for å kontrollere været – er det en kanadieren er vant til å høre.

«Jeg ber om at vi går utover forestillingen om at dette er en konspirasjonsteori,» sier hun. “For tjue til tretti år siden så vi aldri disse stiene. Vi hadde en vakker blå himmel.”

Mer om konspirasjonsteorier på nettet

Suzanne er blant et betydelig antall personer som bruker sosiale medier for å spre denne meldingen.

“Chemtrail” konspirasjonsteoretikere varierer i sine påstander. Men noen av de mest populære inkluderer troen på at regjeringer kontrollerer været i massiv skala, at forskere som utfører legitim forskning om hvordan man kan motvirke klimaendringer gjennom en prosess kalt geo-engineering i hemmelighet forgifter oss, eller til og med at hemmelige mektige grupper er sprayer oss med kjemikalier for å gjøre oss smidige og enkle å kontrollere.

Løypene hun snakker om er de du selv har sett – hvite plymer som dannes bak fly. De er rett og slett vanndamp som frigjøres fra flymotorer som kondenserer til iskrystaller hvis de atmosfæriske forholdene er riktige. Suzanne Maher har ikke rett når hun sier at de er et nytt fenomen: du kan se kondensspor etterlatte fly i bilder fra slaget om Storbritannia under andre verdenskrig.

Men det folk flest kaller “kontrails” kaller Suzanne og andre konspirasjonsteoretikere “chemtrails” – og i dem ser de bevis på en hemmelig globalistisk konspirasjon som involverer et utvalg av FN, militæret, nasjonale myndigheter, Rothschilds, klimaforskere, piloter og storbedrifter.

Kontrer
Bildetekst,Noen hevder at spor etterlatt av fly på himmelen er bevis på en regjeringskonspirasjon

Hennes tro kommer ikke akkurat fra ingensteds.

Værendringer – eller i det minste forsøk på det – har en lang historie. Leningrad Institute of Rainmaking ble etablert i Sovjetunionen i 1932. Kinesiske myndigheter brukte skyfrø for å sikre at åpningsseremonien til OL i 2008 ikke ble vasket ut .

Geo-engineering – bevisst intervensjon i jordens naturlige systemer for å motvirke klimaendringer – er et nyere forskningsfelt. Mens forskere har snakket om det, har det vært veldig lite fysisk gjort – mesteparten av forskningen på feltet er avhengig av datamodellering.

Professor David Keith fra Harvard University, er blant de mest fremtredende forskerne som etterlyser videre forskning. Han sa til New York Times at han bare kjenner til to tilfeller der et av de mest kontroversielle forslagene har blitt testet på feltet. Det kalles solar geo-engineering og involverer atmosfærisk aerosolinjeksjon av bittesmå reflekterende partikler for å redusere mengden sollys som når jorden og dermed avkjøle planeten.

På samme måte har vellykkede værmodifikasjoner blitt lokalisert – og absolutt ikke i stor skala noen konspirasjonsteoretikere hevder.

Ikke desto mindre oversvømmer “chemtrail” og geo-engineering konspirasjonsteoretikere sosiale medier med spekulasjoner, spørsmål og bilder av skraverte himmeler. En internasjonal undersøkelse antydet at nesten 17 % av respondentene trodde at chemtrail-konspirasjonsteorier var sanne eller delvis sanne.

Suzanne forteller at hun først ble oppmerksom på emnet for seks år siden.

“Jeg var faktisk på en nettside. Det var en veldig ung jente, hun var ikke engang ti år gammel. Hun snakket om sprøytingen som pågikk i himmelen vår og det faktum at hun var så trist fordi hun ikke ønsket å gå utenfor og himmelen var ikke lenger blå og vi ble sprayet. Hvorfor skulle et så lite barn dele denne informasjonen hvis den ikke var sann?

“Ordene hennes forstyrret meg og fascinerte meg, så jeg begynte å se nærmere på dette emnet og gjøre omfattende undersøkelser. Denne oppvåkningen forandret virkelig livet mitt,” sier hun.

Suzanne Maher foran en Bye Bye Blue Sky-reklametavle i Toronto
Bildetekst,Suzanne Maher foran en Bye Bye Blue Sky-reklametavle i Toronto

Den forskningen førte til at Suzanne opprettet Bye Bye Blue Sky. Hun driver en lukket gruppe på Facebook, hvor rundt 5000 trosfeller kan diskutere teorien, samt samle inn penger til å kjøpe reklametavle. Hun overvåker gruppens medlemmer nøye.

— Vi diskuterer ikke at det skjer i denne gruppen, sier hun. “Vi skjønner alle at det skjer.”

“Informasjonsbobler”

Lukkede grupper av likesinnede – den typen som er vanlig på sosiale medier og internett – er en av de store grunnene til at konspirasjonsteorier stivner på nettet. Professor Karen Douglas, fra University of Kent, forsker på psykologien til konspirasjonsteorier.

“Folk har en tendens til å dele informasjon, men bruker også informasjon som er i samsvar med det de allerede tror,” sier hun.

“Folk ender opp med å leve i disse informasjonsboblene, eller ekkokamrene, hvor de deler ideer med andre mennesker som tror det de tror. Og de leser informasjon som bekrefter det de tror.

“Informasjon spres ikke nødvendigvis ukritisk slik folk tror den gjør på internett og sosiale medier. Folk har en tendens til å dele den med folk som tenker på samme måte som de gjør om disse problemene i utgangspunktet,” sier hun.

“Jeg smaker og lukter det”

Russ Tanner driver det han hevder er den største «chemtrails»-gruppen på Facebook – Chemtrails Global Skywatch – som har mer enn 114 000 medlemmer. Han kaller såkalte chemtrails «den største forbrytelsen mot menneskeheten i historien».

I et innlegg som er typisk for paranoiaen blant konspirasjonsteoretikere, spør en av memene han har lagt ut i gruppen sin om chemtrails er “den moderne implementeringen av eugenikk og tvungen avfolking”.

På hans forespørsel kontakter jeg Russ kl. 08.00 i Storbritannia – kl. 03.00 i Maine, hvor han bor.

“Hovedgrunnen til at jeg ønsket å gjøre intervjuet om natten, er at vi i vårt område har en enorm mengde aerosolinjeksjoner som foregår utover kvelden,” forteller han.

“Jeg kan ikke sove når luften er så konsentrert med dette nedfallet. Det gir meg fysiske symptomer. Jeg smaker og lukter det. Det brenner bihulene mine, forårsaker betennelse, blodtrykksøkning, mageproblemer og hodepine.”

Chemtrails reklametavle
Bildetekst,Suzanne Maher sier at gruppen hennes har kjøpt mer enn 20 reklametavler over hele Nord-Amerika

Både Russ og Suzanne hevder å ha utført sine egne vitenskapelige tester. Suzanne sier at hun til og med testet hunden sin.

“Jeg fikk testet jordsmonnet mitt. Jeg fikk testet håret mitt,” sier hun. “Jeg var giftig i aluminium, barium, strontium, arsen, mangan. Og jeg lever veldig sunt.” Hun sier at hunden hennes er blitt forgiftet av et radioaktivt metall.

Russ hevder at han fant seks ganger så høye nivåer av aluminium i regnvannet hans, og begge sier at testene er solide bevis på atmosfærisk sprøyting.

Det er ikke kjent hva som ligger bak disse testresultatene – og de kunne ikke bekreftes uavhengig. Forskere er selvfølgelig uenige i at det er noen storstilt plan fra regjeringer for å spre kjemikalier over hele kloden.

En studie fra 2016 av Carnegie Institute for Science og University of California Irvine undersøkte 77 ledende atmosfæriske forskere og geokjemikere. Alle bortsett fra én, 98,7 %, rapporterte ingen bevis for et hemmelig storstilt atmosfærisk sprøyteprogram. Den ene forskeren som var dissens, registrerte uvanlig høye nivåer av atmosfærisk barium i et avsidesliggende område med lave nivåer av barium i jorda. Men for å komme fra det ene resultatet til ideen om at vi i hemmelighet blir sprayet med kjemikalier krever et monumentalt sprang av tro.

“Målet vårt er ikke å påvirke de som allerede er overbevist om at det finnes et hemmelig, storstilt sprøyteprogram – som ofte avviser motbevis som ytterligere bevis på teoriene deres – men snarere å etablere en kilde til objektiv vitenskap som kan informere offentlig diskurs,” studiens forfattere skrev.

Konspirasjonsteoretikerne vil ikke la seg påvirke.

“Vi har en lang historie i alle land av forskere som tror at ting som vi senere innser er falske,” hevder Russ. «Det krever en veldig sjelden og modig person som går ut og går mot strømmen.

“Om folk lytter eller ikke, det er opp til dem. Men for meg – dette skjer.”

Blogg av Chris Bell

Mer fra Trending: Hva skjer med Russlands synkende fødselsrate?

Vladimir Putin holder en baby under en omvisning på et sykehus

Nyhetene om at Russlands fødselsrate falt med 10,6 prosent i 2017 for å nå det laveste nivået på 10 år, til tross for statlige tiltak for å øke fruktbarheten, har skapt debatt på nettet. LES MER

Du kan følge BBC Trending på Twitter @BBCtrending , og finne oss på Facebook . Alle historiene våre er på bbc.com/trending .

Legg igjen en kommentar