UKJENTE BALLONGER OVER NORGE…DAGBLADET

Ukjente ballonger over Norge

3 timer siden – 19:37

Kjetil Kjær Andersland

Kopiert!

Forsvarsminister sier til Dagbladet at det har vært observert ballonger over norsk territorium som myndighetene ikke kjenner opphavet til.

– Det slippes et stort antall værballonger fra de fleste nasjoner hver eneste dag. De fleste ballonger av denne typen sprekker og faller ned etter en til to timer. Allikevel skjer det fra tid til annen at ballonger som vi ikke kjenner opphavet til driver med vinden inn over norsk territorium, sier Gram til Dagbladet.

De siste dagene har amerikanske myndigheter observert flere ballonger over amerikansk jord, og skutt ned flere av dem. Den ene beskrives som en kinesisk spionballong på størrelse med tre busser.

Forsvarsministeren sier de ikke kan utelukke at tilsvarende ballonger har fløyet over .

– Norge har ikke observert ballonger av den størrelsen som ble skutt ned utenfor kysten av Sør-Carolina over norsk territorium. Ballongene kan være utfordrende å se på vanlig radar og vi kan derfor ikke utelukke at dette har skjedd, sier Gram.

Sist uke meldte det amerikanske Utenriksdepartementet at 40 land er mål for Kinas program med såkalte spionballonger. Det er ikke kjent om Norge er et av disse.

Om de mindre ballongene som er observert, sier forsvarsministeren at myndighetene følger med på dem.

– I enkelte tilfeller er det aktuelt å bruke ressurser på å verifisere hva som observeres på radarbildene.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.