Guterres: – Står om liv og død….sier en av de gale!

Generalsekretær i FN, Antonio Guterres, sier mandag at han er dypt frustrert over passiviteten til globale ledere, og mangel på internasjonale investeringer, for å motvirke klimakriser.

Han bruker fjorårets massive flommer i Pakistan som eksempel. Millioner av mennesker er fortsatt fordrevne på grunn av flommen. Antall personer som ikke har sikker tilgang på mat, er doblet til 14,6 millioner etter flommen, ifølge FN.

– Jeg er dypt frustrert over at globale ledere ikke gir denne nødsituasjonen, hvor det står om liv og død, handlingen og investeringene det krever, sier han på en konferanse i Genève.

Konferansen omhandler gjenoppbyggingsarbeid i kjølvannet av flommen.

1700 mennesker døde i flommen, og Verdensbanken frykter at naturkatastrofen har ført til at millioner av pakistanere havner i varig fattigdom.

Pakistan omtaler flommen som den største naturkatastrofen i landets historie. Over 33 millioner mennesker ble direkte berørt, og flommen gjorde skader for 16,3 milliarder dollar, ifølge landet selv. Nå ber de om at andre land støtter dem med halvparten av beløpet, skriver NTB.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.