USA: Økning av hjertebetennelse særlig hos unge menn som følge av vaksinering

Av

 skribent

 –

16. september 2022

0

Shutterstock

Nå er det kommer flere rapporter om sammenhengen mellom Covid-vaksinen og hjertemuskelbetennelser hos unge menn. 

Rapporten er oversendt CDC.

Av Jack Phillips.

Rapporter som er oversendt US. Centers for Disease Control and Prevention (CDC), de som overvåker systemet, antyder at det har vært en økning i antall tilfeller av hjertebetennelse hos unge menn som følge av Covid-19-vaksinen. 

Nylige tall offentliggjort i CDCs Safety Datalinks oversikts-system viser at i løpet av én uke etter at de hadde fått sin andre dose med -BioNtech-vaksinen var det 14 tilfeller av hjertemuskel-betennelse (myocarditis), eller betennelse i hjerteposen (perictridits) blant  102 091 menn mellom 16 og 17 år.

Og av de 206 000 12 – 15-åringene som fikk den samme andre vaksinen i serien, var det 31 tilfeller med samme diagnose, ifølge CDC.

Dise rapportene ble presentert til CDCs Advisory Committee on Immunization Practices den 1. September. 

De viser at antallet slike hendelser i gruppen 12 – 15 år er 150,5 pr. Million innbyggere , eller 1 av 6600. For aldersgruppen 16 – 17 år var det 137,1 pr. million innbyggere,  eller 1 av 7262.

Ser man på resultatet av den første vaksinedoser, viser CDC-tallene at de øker til 188 pr. Million blant 16 – 17-åringer. Men for gruppen 12 – 15 år var det bare 61,3 pr. Million som utviklet hjernebetennelse etter den første dosen, ifølge tallene.

Tallene som ble oversendt til CDC i august 2021 viser at det forkom 42,6 hjertebetennelses-tilfeller pr. Million for 12 – 15-åringer, og 71,5 pr million blant '16 – 17-åringer, alle blant menn. 

Statistikken viser da at én av 23 500 fra den yngste gruppen ble syke, men det var én av 14 000

I den eldre gruppen. 

Byrået har merker seg at «myocarditis er en sjelden følge av mRNA -vaksinen», og de har bekreftet 131 myocarditis-tifeller til VAERS hos personer 5 år og eldre etter at 123 362 627 millioner er satt».

Når dataene blir analysert «ser det ut til at myocarditis og pericarditius-tilfellene etter dose 1 og dose 2 er like. 

Dette selv om tallene er små og tiden mellom vaksinene kan være lang», sier CDC.

Epoch Times Photo

The Vaccine Safety Datalink blir av CDC beskrevet som «et samarbeidende prosjekt mellom CDC sitt Immunization Safety Office og ni organisasjoner innen helsevesenet».

De er ment å «observere sikkerheten ved vaksinen og å følge med på undersøkelser om sjeldne og alvorlige og uheldige hendelser etter immunisering med ».

I mai sa CDC at rapportene om hjernebetennelser knyttet til Pfizer-vaksinen var mye lavere hos gutter fra 5 til 11 år enn hos voksne og unge menn.

I den gruppen var forekomsten av hjernebetennelser 2,7 pr. Million innbyggere..

Etter alt tallene var presentert anbefalte Advisory Committee on Immunization Practices oppdaterte vaksiner. Dette ble støttet av CDC-direktøren Rochelle Walensky.

Walensky sa at: «oppdateringen med Covid-19-vaksinen gir bedre beskyttelse mot den nye Covid-19-varienten».

Og hun la til: «Det kan hjelpe oss til å øke beskyttelsen som har sunket siden tidligere vaksinasjoner, og er designet til å gi bedre beskyttelse mot de nya variantene av viruset».

«Denne anbefalingen er resultat av sammenlignende vurderinger og robuste vitenskapelige diskusjoner.

Om du er berettiget til ny dose er det på tide å få din oppgradering av Copvid-19-vaksinen. Og jeg anbefaler på det sterkeste at du tar dem», la hun til den 1. september.

Enda en studie

En undersøkelse ledet av dr. Tracy Hoeg ved Floridas helsevesen, og publisert midt i 2021 viser tall lignende de som ble sendt til CDCs rådgivende komite den 1. september.

Hoeg sa at hun og andre publiserte resultater fra en undersøkelse fra året før viste 94 tilfeller av myocarditis pr. Million innbygger i aldersgruppen 16 – 17 år, det vil si 1 av 10600, og 162 pr. million innbygger i aldersgruppen 12 – 15 år, eller 1 av 6200.

Dette skrev hun 1. september.

CDC «har nå fått oppdaterte og liknende rapporter», skrev Hoeg på twitter tidligere denne måneden.

«Om vi ikke hadde blitt vill-ledet som anti-vaxxernes feilinformasjon, hvordan skulle ellers debatten rundt å minske sjansene for disse uheldige tilfellene ha kommet fram, og hvor mange tilfeller av hjernebetennelser kunne da ha blitt unngått forrige år», spør hun.

Hoeg stiller også spørsmål ved uttalelser fra ansatte i CDC som anbefaler oppfriskende doser for alle som er 12 år og eldre.

«I dag er CDCs anbefalinger ikke bygget på data om fordeler og ulemper ved at «alle» fra 12 år og oppover ska få en slik kromosom-oppfriskende vaksine. De sier det ikke noen grunn til ikke å ta en oppfriskende vaksine. Mener de virkelig det?» spør hun.

«Hvorfor er det så vanskelig for CDC og regjeringen å gi oss en nyansert og individualisert anbefaling?»

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst for Derimot.no. Originalen finner du her: More Reports of COVID Vaccine-Linked Heart Inflammation in Young Males Submitted to CDC

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.