NY PLAN FORESLÅR Å FRYSE JORDENS POLER PÅ NYTT VED Å SPRØYTE KJEMIKALIER MED ENORME MILITÆRE JETFLY

“ENHVER TILSIKTET DREINING AV DEN GLOBALE TERMOSTATEN VIL VÆRE AV FELLES INTERESSE FOR HELE MENNESKEHETEN.”

BOEING/GETTY IMAGES/FUTURISME

https://futurism.com/freya-walrus-euthanized-human-danger

Klimakontroll

En gruppe forskere foreslår å slippe løs enorme mengder mikroskopiske aerosolkjemikalier fra 125 massive militærjetfly over jordens nord- og sørpoler, i et desperat forsøk på å fryse de smeltende iskappene på nytt, rapporterer Sky News – en plan som allerede har vist seg å være svært kontroversiell blant eksperter.

For å gjøre et betydelig innhugg i den akselererende nedgangen i ishyllene, måtte vi fly omtrent 175 000 flyvninger med “høytflygende spionfly og droner” hvert eneste år, ifølge en fersk studie ledet av Yale University-forsker Wake Smith. Disse jetflyene ville selv slippe ut store mengder karbondioksid høyt opp i atmosfæren, det er verdt å merke seg. Men til tross for de skadelige utslippene, hevder Smith at det fortsatt vil være verdt det.

“Det er aspirin, ikke penicillin,” sa han til Sky News . “Det er ikke en erstatning for dekarbonisering.”

Aerosolskjerm

I henhold til planen vil mikroskopiske svoveldioksidpartikler – det er ting du lukter fra en brent fyrstikk – frigjøres fra 125 luft-til-luft tankskip som flyr 43 000 fot over planetens poler.

Disse partiklene ville da blokkere litt sollys fra overflaten under, og skjerme polområdene fra solens varme.

I følge Smiths studie kan drøyt 13 tonn partikler frigjort til akkurat de riktige tider av året kjøle ned polarområdene med betydelige 3,6 grader Fahrenheit.

Vokalkritikere

Planer for solar har blitt møtt med høylytt motstand, med eksperter som hevder at det er en forferdelig idé å slippe ut skadelige karbondioksidutslipp fra fly som flyr i store høyder.

De sier også at solskjerming kan ha utilsiktede , inkludert negative effekter på landbrukssystemer, ifølge Sky News .

I fjor foreslo en gruppe Harvard-forskere å teste ut en lignende idé ved å bruke værballonger for å samle inn foreløpige data over Nord-. Men selv dette tidlige eksperimentet viste seg å være for kontroversielt, med lokale motstandsgrupper som tvang dem til å forlate ideen .

Men polarområdene, i motsetning til Nord-Sverige, er bare ekstremt tynt befolket, hevdet Smith.

“Hvis risiko-nytte-ligningen skulle lønne seg hvor som helst, ville det vært ved polene,” sa Smith til Sky News . “Enhver tilsiktet dreining av den globale termostaten vil være av felles interesse for hele menneskeheten.”

LES MER: Forskere foreslår en kontroversiell plan for å fryse Nord- og Sydpolen på nytt ved å sprøyte svoveldioksid inn i atmosfæren [ Sky News ]

Mer om solar geoengineering: Harvard stopper planer for kontroversielt geoengineering eksperiment

https://futurism.com/doomsday-glacier-retreat-fingernails

https://futurism.com/top-wildest-objects-droughts-revealed

https://futurism.com/freya-walrus-euthanized-human-danger

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.