De forente nasjoner og opprinnelsen til “The Great Reset”

  • flott tilbakestilling av verdens økonomiske forum davos

TAGGER Big Government

18.11.2020 Antony P. Mueller

Lytt til Audio Mises Wire – versjonen av denne artikkelen.

For rundt tjuefire hundre år siden kom den greske filosofen Platon på ideen om å konstruere staten og samfunnet etter en forseggjort plan. Platon ønsket «vise menn» (filosofer) ved roret for regjeringen, men han gjorde det også klart at hans type stat ville trenge en transformasjon av menneskene. I moderne tid ønsker promotørene av den allmektige staten å erstatte Platons filosof med eksperten og skape det nye mennesket gjennom eugenikk, som nå kalles transhumanisme. FN og dets ulike underorganisasjoner spiller en sentral rolle i dette prosjektet som har nådd sitt nåværende stadium i prosjektet Agenda 2030 og den store tilbakestillingen.

Kampen for en verdensregjering

Den store tilbakestillingen  kom ikke fra ingensteds. De første moderne forsøkene på å skape en global institusjon med en statlig funksjon ble lansert av regjeringen til Woodrow Wilson som fungerte som USAs president fra 1913 til 1921. Under inspirasjon av  oberst Mandell House , presidentens fremste rådgiver og beste venn, ønsket Wilson å etablere et verdensforum for perioden etter første verdenskrig. Likevel mislyktes planen om amerikansk deltakelse i Folkeforbundet , og drivkraften mot internasjonalisme og etablering av en ny verdensorden gikk tilbake i løpet av de brølende tjueårene.

Et nytt grep mot å styre et som en organisasjon kom imidlertid under den store depresjonen . Franklin Delano Roosevelt lot ikke krisen gå forbi uten å drive agendaen fremover med sin ” New Deal .” FDR var spesielt interessert i de spesielle utøvende privilegiene som fulgte med andre verdenskrig. Motstanden var nesten null da han gikk videre for å legge grunnlaget for et nytt Folkeforbund, som nå skulle få navnet  FN .

Under ledelse av Stalin, Churchill og Roosevelt ble tjueseks nasjoner i januar 1942 enige om initiativet til å opprette en FN-organisasjon ( UNO ), som ble til 24. oktober 1945. Siden oppstarten har FN og dets filialer, som Verdensbankgruppen og Verdens helseorganisasjon ( WHO ), har forberedt landene i verden til å overholde målene som ble annonsert ved stiftelsen.

Likevel skjuler de uhyggelige uttalelsene om å fremme «internasjonal fred og », «utvikle vennlige forhold mellom nasjoner» og arbeide for «sosial fremgang, bedre levestandard og menneskerettigheter» agendaen for å etablere en verdensregjering med utøvende makter hvis oppgave ikke være å fremme frihet og frie markeder, men større intervensjonisme og kontroll gjennom kulturelle og vitenskapelige organisasjoner. Dette ble klart med opprettelsen av FNs organisasjon for utdanning, vitenskap og kultur ( UNESCO ) i 1945.  

Eugenikk

Etter grunnleggelsen av UNESCO i 1945 ble den engelske evolusjonsbiologen, eugenikeren og erklærte globalisten Julian Huxley (broren til Aldous Huxley, forfatter av Brave New World ) dens første regissør.

Ved lanseringen av organisasjonen  ba Huxley om en «vitenskapelig verdenshumanisme, global i utstrekning» (s. 8) og ba om å manipulere menneskelig evolusjon til en «ønskelig» slutt. Med henvisning til dialektisk materialisme som «det første radikale forsøket på en evolusjonær filosofi» (s. 11), beklager direktøren for UNESCO at den marxistiske tilnærmingen til å endre samfunnet var nødt til å mislykkes på grunn av dens mangel på en uunnværlig «biologisk komponent».

Med disse ideene var Julian Huxley i respektabelt selskap. Siden slutten av det nittende århundre har oppfordringen til genetisk forbedring av menneskeheten gjennom eugenikk fått mange fremtredende tilhengere. John Maynard Keynes, for eksempel, holdt fremme av eugenikk og befolkningskontroll som et av de viktigste sosiale spørsmålene og et avgjørende forskningsområde.

Keynes var ikke alene. Listen over talsmenn for å avle opp menneskeslekten for sin egen forbedring er ganske stor og imponerende. Disse « illiberale reformatorene » inkluderer, blant mange andre kjente navn, forfatterne HG Wells og GB Shaw, USAs president Theodore Roosevelt og Storbritannias statsminister Winston Churchill samt økonomen Irving Fisher og familieplanleggingspionerene Margaret Sanger og Sr., faren til Bill Gates, Microsofts medgründer og leder av Bill and Melinda Gates Foundation .

I sin diskurs ved stiftelsen av UNESCO var Julian Huxley ganske spesifikk om målene og metodene til denne institusjonen. For å oppnå den ønskede «evolusjonære fremskritt» for menneskeheten, må det første skrittet være å understreke «det ultimate behovet for verdenspolitisk enhet og gjøre alle folk kjent med implikasjonene av overføringen av full suverenitet fra separate nasjoner til en verdensorganisasjon».

Videre må institusjonen vurdere avveiningen mellom «viktigheten av kvalitet og kvantitet» (s. 14), noe som betyr at den må ta hensyn til at det er «et optimalt utvalg av størrelser for enhver menneskelig organisasjon som for hver type organisme» (s. 15). FNs utdannings-, vitenskapelige og kulturelle organisasjon bør gi spesiell oppmerksomhet til «enhet-i-variasjon av verdens kunst og kultur, samt fremme av én enkelt pool av vitenskapelig kunnskap» (s. 17).

Huxley gjør det klart at menneskelig mangfold ikke er for alle. Variasjon for “svaklinger, tullinger og moralske mangler … kan ikke annet enn å være dårlig,” og fordi en “betydelig prosentandel av befolkningen ikke er i stand til å tjene på høyere utdanning” og også en “betydelig prosentandel av unge menn” lider av “fysisk svakhet” eller mental ustabilitet» og «disse grunnene har ofte genetisk opprinnelse» (s. 20), må disse gruppene ekskluderes fra innsatsen for å fremme menneskelig fremgang.

I sin diskurs diagnostiserte Huxley at på det tidspunktet han skrev den “indirekte effekten av ” er snarere “dysgen i stedet for eugenisk” og at “i alle fall virker det sannsynlig at dødvekten til genetisk dumhet, fysisk svakhet, mental ustabilitet , og sykdomstilbøyelighet, som allerede eksisterer i menneskearten, vil vise seg å være en for stor byrde til at reell fremgang kan oppnås» (s. 21). Tross alt er det «essensielt at eugenikk bringes helt innenfor vitenskapens grenser, for som allerede antydet, i en ikke så fjern fremtid vil sannsynligvis problemet med å forbedre den gjennomsnittlige kvaliteten til mennesker bli påtrengende; og dette kan bare oppnås ved å anvende funnene fra en virkelig vitenskapelig eugenikk» (s. 37–38).

Bruk av klimatrusselen

Det neste avgjørende skrittet mot den globale økonomiske transformasjonen ble tatt med den første rapporten fra Club of Roma . I 1968 ble Club of Roma startet på Rockefeller-eiendommen Bellagio i Italia. Den første rapporten ble publisert i 1972 under tittelen ” The Limits to Growth .” 

Presidenten emeritus for Club of Roma, Alexander King, og sekretæren for klubben, general Bertrand Schneider, informerer i sin rapport fra Council of the Club of Rome at når medlemmene av klubben var på leting etter å identifisere en ny fiende , listet de opp forurensning, global oppvarming, vannmangel og hungersnød som de mest beleilige elementene som kan skyldes på menneskeheten med den implikasjonen at menneskeheten selv må reduseres for å holde disse truslene i sjakk.

Siden 1990-tallet har flere omfattende initiativer mot et globalt kontrollsystem blitt tatt av FN med Agenda 2021 og Agenda 2030. 2030-agendaen  ble vedtatt av alle FNs medlemsland i 2015. Den lanserte sin plan for global endring med oppfordring til å nå sytten bærekraftige utviklingsmål ( SDGs ). Nøkkelbegrepet er «bærekraftig utvikling» som inkluderer befolkningskontroll som et avgjørende instrument.

Å redde jorden har blitt slagordet til grønne politiske krigere. Siden 1970-tallet har skrekkscenarioet med global oppvarming vært et nyttig verktøy i deres hender for å få politisk innflytelse og til slutt herske over den offentlige diskursen. I mellomtiden har disse antikapitalistiske gruppene fått en dominerende innflytelse i media, utdannings- og rettssystemene, og har blitt store aktører på den politiske arena.

I mange land, spesielt i , har de såkalte grønne partiene blitt en sentral faktor i det politiske systemet. Mange av representantene er ganske åpne i sine krav om å gjøre samfunnet og økonomien forenlig med høye økologiske standarder som krever en grundig tilbakestilling av dagens system. 

I 1945 bemerket Huxley (s. 21) at det er for tidlig å foreslå direkte et eugenisk avfolkingsprogram, men ga beskjed om at det vil være viktig for organisasjonen «å se at det eugeniske problemet blir undersøkt med den største forsiktighet, og at offentligheten sinnet er informert om problemene som står på spill, slik at mye som nå er utenkelig i det minste kan bli tenkelig.»

Huxleys forsiktighet er ikke lenger nødvendig. I mellomtiden har FNs grener fått et slikt maktnivå at selv opprinnelig mindre FN-underorganisasjoner som Verdens helseorganisasjon ( WHO ) har blitt satt i stand til å beordre individuelle regjeringer over hele verden til å adlyde deres ordre. WHO og Det internasjonale pengefondet ( IMF ) – hvis betingelser for lån har endret seg fra finanspolitisk tilbakeholdenhet til i hvilken grad et land følger reglene satt av WHO – har blitt den øverste tandem for å arbeide for å etablere den nye verdensordenen.

Som Julian Huxley påpekte i sin diskurs i 1945, er det FNs oppgave å gjøre opp med økonomisk frihet, fordi « laisser-faire og kapitalistiske økonomiske systemer» har «skapt en stor del stygghet» (s. 38). . Tiden er inne for å arbeide mot fremveksten av «en enkelt verdenskultur» (s. 61). Dette må gjøres med eksplisitt hjelp fra massemediene og utdanningssystemene.

Konklusjon

Med grunnleggelsen av FN og dets underorganisasjoner, tok drivkraften for å fremme programmene for eugenikk og transhumanisme et stort skritt fremover. Sammen med aktivitetene til Club of Rome, har de en scene for å sette i gang den store tilbakestillingen som pågår for tiden. Med uttalelsen av en pandemi har målet om omfattende statlig kontroll over økonomien og samfunnet tatt et nytt sprang mot å transformere økonomien og samfunnet. Frihet møter en ny fiende. Tyranniet kommer under forkledning av ekspertstyre og velvillig diktatur. De nye herskerne rettferdiggjør ikke sin rett til dominans på grunn av guddommelig forsyn, men krever nå retten til å styre folket i navnet til universell helse og sikkerhet basert på antatt vitenskapelig bevis.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.