US Air Force drømmer om fremtidige værkrigføringsteknikker.

2025 er en studie designet for å overholde et direktiv fra stabssjefen for om å undersøke konseptene, evnene og teknologiene USA vil kreve for å forbli den dominerende luft- og romstyrken i fremtiden. Denne rapporten ble presentert 17. juni 1996 og ble produsert i Forsvarsdepartementets skolemiljø for akademisk frihet og i interessen for å fremme konsepter knyttet til nasjonalt forsvar. Synspunktene i denne rapporten er forfatternes og reflekterer ikke den offisielle politikken eller posisjonen til Air Force, Department of Defense eller USAs regjering.

Denne rapporten inneholder fiktive fremstillinger av fremtidige situasjoner/scenarier. Eventuelle likheter med virkelige personer eller hendelser, bortsett fra de som er spesifikt sitert, er utilsiktede og er kun ment som illustrasjon. [1]

I 2025 kan amerikanske romfartsstyrker “eie været” ved å utnytte nye teknologier og fokusere utviklingen av disse teknologiene til krigsbekjempende applikasjoner. En slik evne tilbyr krigsfighter-verktøyene til å forme kamprommet på måter som aldri før var mulig. Det gir muligheter til å påvirke operasjoner over hele spekteret av konflikter og er relevant for alle mulige fremtider. Formålet med denne artikkelen er å skissere en strategi for bruk av et fremtidig værmodifikasjonssystem for å oppnå militære mål i stedet for å gi et detaljert teknisk veikart.

En innsats med høy risiko og høy belønning, værmodifikasjon tilbyr et dilemma som ikke er ulikt splittingen av atomet. Mens noen deler av samfunnet alltid vil være motvillige til å undersøke kontroversielle spørsmål som værmodifikasjoner, ignoreres de enorme militære evnene som kan følge av dette feltet på egen risiko. Fra å forbedre vennlige operasjoner eller forstyrre fiendens gjennom småskala skreddersøm av naturlige værmønstre til fullstendig dominans av global kommunikasjon og kontroll mot rom, gir værmodifikasjon krigsjageren et bredt spekter av mulige alternativer for å beseire eller tvinge en motstander. Noen av de potensielle egenskapene et værmodifikasjonssystem kan gi til en sjef for krigsbekjempelse (CINC) er oppført i tabell 1. [2]Tabell 1: Matrise for operasjonelle evner - Været som en kraftmultiplikator: Å eie været i 2025

Teknologifremskritt på fem hovedområder er nødvendig for en integrert værmodifikasjonsevne:

  1. avanserte ikke-lineære modelleringsteknikker,
  2. beregningsevne,
  3. informasjonsinnhenting og overføring,
  4. en global sensorgruppe, og
  5. værintervensjonsteknikker.

Noen intervensjonsverktøy eksisterer i dag og andre kan utvikles og foredles i fremtiden. [2]

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.