“Europakommisjonen ignorerer bevisst når det gjelder nasjonale minoriteter”

FRA EN UNGARSK AVIS OM HVA EU EGENTLIG STÅR FOR!

Europakommisjonen ser bevisst til side når det gjelder nasjonale minoriteter, sier forsker Balázs Tárnok. Federal Union of European Nationalities (FUEN) har nylig ringt sterkt til EU -organet."Europakommisjonen ignorerer bevisst når det gjelder nasjonale minoriteter"Europakommisjonen ignorerer bevisst når det gjelder nasjonale minoriteter, sier forsker Balázs TárnokFoto: AFP / Martin Bertrand

Europakommisjonen ignorerer problemene til nasjonale minoriteter fordi den ønsker å undertrykke nasjonale og regionale kjennetegn, for å homogenisere Europas befolkning, forklarte Balázs Tárnok, besøksforsker ved University of Notre Dame i en meningsartikkel publisert i det amerikanske ukentlige Newsweek .

Han minnet om at Brusselstyret de siste årene hadde trukket seg som traktatens verge og innledet rettssaker som påstod brudd på felles EU -verdier, men bare på visse verdier.

Komiteen, som han skrev, refererer til henholdsvis mangel på kompetanse, til sin egen hjelpeløshet, hvis nasjonale minoriteter blir skadet, men når den for eksempel ønsker å stå opp for LHBTQ -minoriteten, forsvinner plutselig hindringene ovenfor. Ifølge Tárnok ødelegger Brussel ved å neglisjere nasjonale minoriteter Europas sanne, nedarvede kulturelle mangfold, og går imot de grunnleggende fedrenes intensjoner. Beskyttelsen av nasjonale og språklige minoriteter vil bli inkludert i EUs grunnleggende traktater etter konferansen om Europas fremtid, etterlyser FUEN.

Europas største paraplyorganisasjon for minoriteter – ledet av Vincze Loránt, medlem av Europaparlamentet for Den ungarske demokratiske union i Romania – bestemte seg på sin kongress i Trieste, som ble avsluttet søndag. Etter deres syn må traktatene tydeliggjøre at København-kriteriene ikke bare er bindende for førtiltredelseslandene, men at overholdelse av dem er en løpende forpliktelse for alle medlemsstater.

FUEN oppfordret EU -kommisjonen til fullt ut å integrere overvåking av nasjonale og språklige minoriteters situasjon i rettsstatsmekanismen og å gi medlemsstater støtte ved å dele beste praksis innen minoritetsbeskyttelse. Det ble husket at ingen konsistente EU -minoritetsbeskyttelsespolitikker har blitt innført hittil.

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.