PROTECTOR RS4 er verdens mest felt Fjernvåpen System med mer enn 20.000 enheter levert og i bruk av kunder over hele verden.

Kongsberg med våpenkontrakt til 500 millioner dollar til US. Military

Kongsberg Defense & Aerospace AS (KDA) utvider sin rammekontrakt med den amerikanske hæren for levering av våpensystemet CROWS.

CROWS er en fjernstyrt våpenstasjon som kan plasseres på ulike pansrede kjøretøyer.

Avtalen, som er en utvidelse av en rammekontrakt som inngått med det amerikanske i 2018, har en verdi på ca. 500 millioner dollar, og er knyttet opp mot årlige tildelinger og fremtidig etterspørsel fra det amerikanske forsvaret.

Med avtalen fortsetter utviklingen av nyere og mer avanserte versjoner av eksterne våpenstasjonssystemer og serieleveranser til USAs hær, US Navy, Marine Corps og United States Air Force.

Ifølge en børsmelding fra KDA er mer enn 20 000 CROWS-varianter og supportutstyr levert til 26 nasjoner over hele verden.

Alle CROWS- og RWS-systemene (Remote Weapon Systems) er produsert i Kongsberg Johnstown. En realisering av kontrakten som nå er inngått sikrer over 3000 jobber, direkte og gjennom Kongsberg U.S. forsyningskjede.

Kongsberg har en tid arbeidet med en oppgradering av softwaresystemet til CROWS. Blant kunder som vil få levert den oppgraderte utgaven er Storbritannia, Canada, Tyskland og Danmark.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.