Når fangen må betale for sin egen kule i Norge etter modell fra Kina.

Når en fremmed stat angriper en annen stat med et biologisk våpen som Kina har gjort mot blant andre Norge, ville det naturlige og rasjonelle ha vært at staten hadde forsvart sitt eget folk. Ikke gjøre det stikk motsatte og fra første stund medvirke til angrepet fra Kina. Mot eget forvarsløst folk. For å oppnå maksimal ødeleggelse av samfunnet på vegne av en fremmed makt Slik det i virkeligheten er skjedd. Med erfaringene fra siste året er det ikke tvil om at det norske folk hadde vært bedre tjent med å ikke ha en stat til å verne om seg generelt. For ikke å snakke om å ha politi, domstoler, forsvar og helsevesen spesielt til dette formålet. Disse institusjonene har i stor grad handlet mot egen eksistensberettigelse når det gjelder håndteringen av viruset.Den kommunistiske fremgangsmåten i slike angrep er spillet i det negative rom. Hvor alle forhold blir snudd på hodet, opp ned, sammenliknet med det normale. Med ditto følger. Denne identifiserte prosedyren fra øst forklarer at den norske staten som andre stater i virkeligheten medvirker til et angrep på eget folk i stedet for å slå tilbake mot Kina. Og motvirke angrepet og reelt forsvare folk og fedreland fra å bli ødelagt. I et normalt samfunn er for øvrig alle mennesker å betrakte som friske inntil de er syke. Ikke omvendt, slik som nå.

Karantenehotell: Internering som straff uten forbrytelse

  • Janne Haaland MatlaryJanne Haaland MatlaryProfessor i statsvitenskap, Universitetet i Oslo

6. apr. 2021 19:00Sist oppdatert 6. april 2021

Clarion Hotel & Congress Oslo Airport er et av karantenehotellene ved Gardermoen for innreisende til Norge. Foto: Annika Byrde/NTB

Rettsstaten Norge internerer egne borgere. Det er uakseptabelt.

Koronaviruset

Direktestudio  Tall og fakta  Tips ossDebatt
Dette er et debattinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

«Karantenehotell gjør reisende til innsatte. Hotellpersonell og vektere blir fangevoktere.» Det skriver jurister, leger og psykolog i en felles kronikk i Aftenposten 30. mars.

De peker på det totalt uakseptable ved dagens regime for å stoppe importsmitte, nemlig at hensikten ikke er smittevern, men straff.

Om hensikten med det såkalte hotelloppholdet på Gardermoen var smittevern, kan man ikke skille mellom «nødvendige» og «unødvendige» reiser. Smitten spør ikke om du er på en «nødvendig» reise.

Internerer egne borgere

Regjeringen avslører sin hensikt med ordningen ved denne distinksjonen. Hadde dette vært smittevernmotivert, måtte absolutt alle på dette «hotelloppholdet».

Og her er det graverende: Rettsstaten Norge internerer nå egne borgere. De tvinges til å bo på hotell i 10 dager og sågar å betale for oppholdet selv.

Janne Haaland Matlary er professor ved Institutt for statsvitenskap, Universitetet i Oslo. Foto: Universitetet i Oslo

Disse borgerne har ikke brutt noen lov ettersom det ikke er forbudt å dra utenlands. Likevel får de en «dom» fra ordensmakten på grensen, som utviser skjønn ved å putte dem i kategoriene «unødvendig» eller «nødvendig» reise.

«Dommen» kan ikke appelleres og kriteriene er meget uklare. Og med hvilken hjemmel kan man tvinges til å betale for «hotelloppholdet» som i virkeligheten er en internering?

Heller karantene i eget hjem

Parallellen logisk sett er fangen som må betale for sin egen kule. Man straffes ikke bare med internering, men også med å måtte betale for interneringen. Dersom dette hadde vært smittevern, måtte regjeringen selv betalt for dette.

Det er uakseptabelt at et demokrati internerer sine borgere på denne måten. Og det er heller ikke godt smittevern:

Til hotellet fraktes man i buss, og man står tett sammen for registrering.

Det er heller ikke eksperter på smittevern som er «fangevoktere», men vanlig ansatte.

Karantene i eget hjem er mye sikrere. Den kan kontrolleres ved stikkprøver fra politi eller andre, slik man gjør i andre land. Når man vet at det kommer uanmeldt kontroll med trussel om bot, holder man seg hjemme.

  1. Les ogsåKarantenehotell har skapt heftig debatt. Nå har Esa bedt Norge om en forklaring.
  2. Les ogsåIngen kan tvinges til å være på karantenehotell. Men man plikter å dra dit.
  • Følg og delta i debattene hos Aftenposten meninger på Facebook og Twitter

Koronaviruset

Direktestudio  Tall og fakta  Tips ossUtbredelse i NorgeBekreftede smittetilfeller i Oslo og NorgeSmittede og døde i verden

Sykehusinnlagte og intensivpasienter med covid-19 i Norge

010020030020. mai13. sep.7. jan.245 innlagte50 på respiratorMuseene er trygge, helsefremmende og bør prioriteres for gjenåpningRegjeringen åpner for å gi Astra Zeneca-vaksinen til frivilligeNå slår enigheten sprekkerEkspertutvalg skal vurdere Astra Zeneca- og Janssen-vaksinenMan kan undres over at regjeringen ikke endret politikkForsker: – Uklokt å stanse Astra Zeneca-vaksinen

Legg igjen en kommentar