Til Stortingets presidentskap. Bolk nummer 36. 24.06 2023

Vedr: Kongen av regjeringsinhabilitet heter verken Brenna eller Trettebergstuen, men Støre

Når jeg skal skrive denne bolken, bolk nummer 36, kan det være vanskelig å vite hvem den skal adresseres til. Men siden Stortinget er regjeringens oppdragsgiver, må det riktige være å sende den dit.

Det heter i § 98 at alle er like for loven. Fine ord, men som aldri har hatt rotfeste i virkeligheten.

I går gikk Anette Trettebergstuen av som kulturminister etter at det ble gjort kjent at hun har vært inhabil,noe hun også har vært klar over, i ulike venne-utnevnelser.

Dette kommer altså bare dager etter at det ble kjent at en annen statsråd, Tonje Brenna, utnevnte vennen sin, lagdommer Frode Elgesem, til betalt styremedlem i Wergelandssenteret.

Men, kongen av regjeringsinhabilitet heter verken Brenna eller Trettebergstuen, men Støre.

Her er noen få av flere eksempler på det:

I 2007, forsøkte Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre å få vennen og partikollega, Jan Erik Larsen, til ny toppsjef i A-pressen, ved å overtale et styremedlem i samme A-pressen.

Og hvem var styreleder for A-pressen, da Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre forsøkte å få vennen sin inn i toppjobben der?

Svar: Knut Brundtland,sønnen til Gro Harlem Brundtland, som også var forlover for Jonas Gahr Støre.

For øvrig: Rune Bjerke var forlover til Jens Stoltenberg og ble belønnet med toppjobben i DNB i 2007 da Jens satt som statsminister. Der satt han i 13 år.

Noen år senere, da Støre var utenriksminister, flagret, bokstavelig talt, millionene fra UD og til gode venner.

Eksempelvis ga Utenriksdepartementet, med Støre i spissen, minimum 6 millioner kroner i til stiftelsen der hans gode venn, rederen, Felix Tschudi, både var initiativtaker og styreleder.

Og for ikke å glemme alle millionene som drysset over hans amerikanske venninne, Hillary Clinton og Clinton Foundation i tiden han fungerte som utenriksminister.

Men, det stopper heller ikke der. For da hans gode venn, Jens Stoltenberg, ville ha jobben som sentralbanksjef etter Øystein Olsen, så var Støre behjelpelig også der.

Men, den skildringen rundt utnevnelsen av Jens Stoltenberg og hjelpen fra vennene hans, fortjener et eget kapittel og kommer i en senere bolk.

Side, Tyrkia, 24.6.23

Marius Reikerås.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.