WHO og Global Citizen signerer partnerskap for å fremme helse, bekjempe ulikhet og adressere helserelaterte risikoer ved klimaendringer

Paris, 22. juni 2023 | WHO og den internasjonale påvirkningsorganisasjonen Global Citizen signerte i dag et memorandum of understanding for å samarbeide om felles globale påvirkningsinitiativer rettet mot å fremme og beskytte helse for alle mennesker i løpet av de neste tre årene.

Hovedmålene for samarbeidet vil være å global innsats for å overvinne ulikheter som millioner av mennesker står overfor når de får tilgang til helsetjenester og oppnår de høyeste nivåene av fysisk og mental helse, og adresserer de helserelaterte utfordringene klimaendringene utgjør.

WHO, FNs spesialiserte byrå for helse, og Global Citizen, den internasjonale advokatorganisasjonen som arbeider for å utrydde ekstrem fattigdom, signerte det treårige MoU i Paris på “Power Our Planet: Live in Paris-arrangementet”, holdt under toppmøtet for en ny global finansieringspakt.

WHO og Global Citizen har slått seg sammen om flere aktiviteter i det siste, inkludert den internasjonale kringkastingsspesialen, One World: Together At Home , som ble holdt i begynnelsen av -pandemien i 2020 for å støtte helsepersonell. Arrangementet samlet inn nesten 128 millioner dollar i forpliktelser fra bedriftspartnere og filantroper og støttet innsatsen til COVID-19 Solidarity Response Fund for WHO, drevet av FN-stiftelsen, og regionale stiftelser.

“WHO har lenge verdsatt samarbeidet de har hatt med Global Citizen for å øke global bevissthet og drive handling for å forbedre helsen til mennesker over hele verden,” sa Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, WHOs generaldirektør. “Ved å slå seg sammen gjennom denne MoU, vil WHO og Global Citizen skalere opp global og grasrotforkjemper for helse og engasjere flere og flere borgere, med et spesielt fokus på å nå verdens ungdom, for å fremme helseoppdraget for alle.”

“Vi er glade for å fortsette vårt fruktbare samarbeid med WHO og Dr. Tedros,” sa Michael Sheldrick, Global Citizens medgrunnlegger og Chief Policy, Impact and Government Relations Officer. “Konsekvensen av på helsen til verdens mest marginaliserte befolkninger er en ødeleggende realitet som krever akutt og samordnet handling, og vi ser frem til å fordoble vår innsats sammen.”

Under MoU har Global Citizen og WHO blitt enige om å iverksette globale påvirkningsinitiativer for å fremme prioriteringene og målene til WHOs trettende generelle arbeidsprogram (GPW13) og de helserelaterte målene for bærekraftsmålene (SDGs) og andre aktiviteter fokusert om helselikhet, som tar for seg den dype sammenhengen mellom klimaendringer og helse, og relaterte emner.

Gjennom virkningsfulle påvirkningsinitiativer vil de to organisasjonene øke bevisstheten om viktigheten av evidensbaserte helseråd for å forbedre folkehelsen; identifisere områder der handling er nødvendig for å forbedre folks helse, inkludert for å fremme likeverd i helse, redusere helseeffektene av klimaendringer, opptrappe immunisering og fremme kvinners og jenters helse; og fremme viktigheten av, og hvordan skalere opp nødvendig støtte til, lokale helseleverandører for å levere viktig omsorg og tjenester på landnivå.

Merknad til redaktørene

Om Verdens helseorganisasjon
Dedikert til alle menneskers velvære og veiledet av vitenskap, leder og forkjemper Verdens helseorganisasjon global innsats for å gi alle, overalt, like sjanser til et trygt og sunt liv. Vi er FN-organet for helse som forbinder nasjoner, partnere og mennesker i frontlinjen på 150+ lokasjoner – som leder verdens respons på helsekrise, forebygger sykdom, adresserer de grunnleggende årsakene til helseproblemer og utvider tilgangen til medisiner og helsetjenester. Vårt oppdrag er å fremme helse, holde verden trygg og tjene de sårbare. www.who.int   

Om Global Citizen
Global Citizen er verdens ledende internasjonale advokatorganisasjon på et oppdrag for å få slutt på ekstrem fattigdom NÅ. Drevet av et verdensomspennende fellesskap av dagligdagse aktivister som hever stemmen sin og tar handling, forsterkes bevegelsen av kampanjer og arrangementer som samler ledere innen , underholdning, offentlig politikk, media, filantropi og bedriftssektoren. I løpet av de siste 10 årene har $43,6 milliarder i forpliktelser annonsert på Global Citizen- blitt distribuert, og har påvirket nesten 1,3 milliarder liv. Global Citizens team ble etablert i Australia i 2008 og opererer fra New York, Los Angeles, London, Paris, Berlin, Melbourne, Toronto, Johannesburg, Lagos og videre. Bli med i bevegelsen på globalcitizen.org , last ned Global Citizen-appen og følg Global Citizen på Facebook , Instagram , LinkedIn , TikTok og Twitter .

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.