Global Citizen….WEF …forts…

UAE vil arrangere en Global Goal Live Festival i Dubai og andre store nyheter fra Davos

Disse kunngjøringene påvirker alt fra global helse til verdensrommet.

DELEDELEDELEKVITRINGE-POST

Congress Centre, sentrum, er forberedt for i Davos, Sveits, søndag 19. januar 2020. | Davos Congress Centre, sentrum, er forberedt for World Economic Forum i Davos, Sveits, søndag 19. januar 2020. 

| Markus Schreiber/AP

HØR DENNE ARTIKKELEN

Av Jackie Marchildon

21. januar 2020


Hvorfor globale borgere bør bry seg

Noen av de mektigste menneskene i verden vil være til stede på World Economic Forum denne uken – og Global Citizens kan bruke stemmen sin ved å oppfordre disse lederne til å forplikte seg til å ta opp noen av verdens mest utfordrende problemer. Bli med i bevegelsen ved å registrere deg og handle her for å bidra til å nå de globale målene og få slutt på ekstrem fattigdom.


Verdens ledere fra regjeringen, sivilsamfunnet og privat sektor samles i Davos, Sveits, for World Economic Forums 50. årsmøte fra 21.-24. januar – og bare timer etter hendelsen er nyheten allerede i ferd med å rulle inn.

Nesten 3000 deltakere fra 117 land vil samles under årets tema: Stakeholders for a Cohesive and Sustainable World.

Global Citizen er en av disse deltakerne. På tirsdag arrangerte vi en brannprat, i samarbeid med Teneo, med Global Citizen-ambassadør Priyanka Chopra Jonas, hvor vi ba verdens rikeste mennesker, selskaper og verdensledere om å sikre finansiering for å nå bærekraftsmålene (SDGs) innen 2030.

Du kan finne ut alt om kampanjen Gi mens du lever – en del av kampanjen vår for 2020, Global Goal Live: The Possible Dream – her .  

I mellomtiden ble flere andre store forpliktelser gjort i Davos på tirsdag til for Global Goal Live: The Possible Dream, og Forbes lanserte sin liste over de 25 mest sjenerøse personene, i forbindelse med Global Citizens nye kampanje.

1. De forente arabiske emirater (UAE) kunngjorde at de vil arrangere et Global Goal Live Event i år

Hans eksellens Mohammed Abdullah Al Gergawi.
Hans eksellens Mohammed Abdullah Al Gergawi.
Bilde: John Werner Photography

Hans eksellens Mohammed Abdullah Al Gergawi, UAEs minister for kabinettsaker og fremtiden og generalsekretær for Mohammed bin Rashid Al Maktoum Global Initiatives (MBRGI), kunngjorde på WEFs Reimagining the World's Biggest Challenges-panel at UAE vil delta i  Global Initiatives Goal Live: The Possible Dream ved å arrangere et arrangement i Dubai 26. september 2020. Dubai blir den syvende byen som er en del av den 10-timers globale sendingen.

UAE driver en overgang i humanitær innsats for å bruke for å styrke bedre, og derfor kunngjorde de også lanseringen av “Global Coder” på tirsdag – et initiativ for å lære koding til 5 millioner unge mennesker fra rettighetsløse internasjonale samfunn. Engasjementet, verdsatt til minimum $15 millioner, var et direkte svar på Global Citizens Global Goal Live 2020-kampanje som ble lansert i september i fjor.

Folk nyter utsikten over byens silhuett med verdens høyeste bygning Burj Khalifa, i Dubai, De forente arabiske emirater i oktober 2019.
Folk nyter utsikten over byens silhuett med verdens høyeste bygning Burj Khalifa, i Dubai, De forente arabiske emirater i oktober 2019.
Bilde: Kamran Jebreili/AP

2. Verdens helseorganisasjon (WHO) lanserte en ny stiftelse rettet mot filantroper 

WHO har opprettet en ny stiftelse som har som mål å sikre finansiering fra den private og filantropiske sektoren i et forsøk på å takle noen av verdens mest presserende folkehelsetrusler .

3. Gavi, vaksinealliansen, sa at det trengs 7,4 milliarder dollar for å vaksinere 300 millioner barn 

Det er 7,4 milliarder dollar som trengs for å vaksinere 300 millioner barn over hele verden mot sykdommer som kan forebygges, noe som vil redde opptil 8 millioner liv. Gavi lovte å mobilisere midlene i år.

I juni vil Storbritannia være vertskap for Gavis neste påfyllingskonferanse – et øyeblikk for verdens ledere til å forplikte seg til å bygge videre på den nåværende fremgangen og forplikte seg til de 7,4 milliarder dollar som trengs for perioden 2021-2025.

Relaterte historier

4. Det internasjonale fondet for landbruksutvikling (IFAD) har forpliktet seg til å sikre 10 milliarder dollar

IFAD er et FN-byrå og internasjonal finansinstitusjon som jobber for å eliminere fattigdom og sult i utviklingsland. På Davos kunngjorde den at organisasjonen har lovet å sikre 10 milliarder dollar i investeringer som en måte å støtte mer enn 100 millioner av verdens fattigste småskalabønder og produsenter, som er i frontlinjen av

Dette har potensial til å øke inntektene til småskalabønder med 20 % og øke matsikkerheten i bygdesamfunnene som trenger det mest. 

Relaterte historier

5. Handikapaktivist Eddie Ndopu annonserte en null-gravitasjonsflyvning og partnerskap med Global Citizen

I samarbeid med FNs kontor for ytre rom (UNOOSA) og Zero Gravity Corporation (ZERO-G), kunngjorde FN-ambassadør Eddie Ndopu at han ville delta i en null-gravitasjonsflyging for å inspirere menneskeheten til å trosse ulikhet og ekskludering.

Flyturen vil gjøre aktivisten Ndopu til en av få personer med fysisk funksjonshemming som noen gang har opplevd vektløs flyvning – og hans ønske om å bli den første personen med fysisk funksjonshemming i verdensrommet er en viktig og inspirerende oppfordring til romsektoren om å fortsette å kjøre fremover når det gjelder tilgjengelighet og inkludering.

Relaterte historier

Null-tyngdekraftsflyvningen, planlagt i år, er en del av en større kampanje med Global Citizen. Som FN-ambassadør og talsmann for SDG, slutter Ndopu seg også til Global Citizen for å oppfordre til opprettelsen av et Global Disability Access Fund.

Fondet vil jobbe for å få slutt på gjennomgripende stigma og diskriminering, og for å sørge for at mennesker med funksjonsnedsettelser tilbys full inkludering i samfunnet – inkludert arbeid for å forbedre teknologi og innovasjon for å forbedre tilgjengeligheten.

EMNERLikestillingHelseUførhetVaksinerGaviDavosVerdens økonomiske forumDavos 2020

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.