Den store strømløgnen: Rainer Prang 22.05 2023-

LØGN, LØGN, LØGN.

Du hører titt og ofte fra Støre-regjeringen, at nå har Norge et akutt behov for ekstreme mengder ny kraft, hele 40 TWh, mer enn hele Danmarks samlede produksjon.

– Globalt troner Norge (sammen med Island) suverent på toppen i strømproduksjon pr. innbygger. Norge produserer om lag 28.000 kWh pr. hode – nesten dobbelt så mye som landene etter oss i rekken, Sverige og Canada med ca. 16.000 kWh.

– Det typiske i Europa er rundt 5000–8000 kWh pr. innbygger, skriver Jørg Arne Jørgensen på Facebook og han fortsetter:

– At en global strømsupermakt som Norge plutselig skal ha et akutt behov for nye 40 TWh, en økning som tilsvarer mer enn hele den danske kraftproduksjonen samlet, er ikke lett å forstå.

Han utdyper sine tanker i en artikkel i Stavanger Aftenblad i anledning Energikommisjonens rapport med overskriften “Mindre av alt – raskere” (se lenke).

BRYR SEG IKKE OM FAKTA

Ofte er det Miljøpartiet De Grønne som beskyldes for å tilhøre en sekt, der hysterisk grønnifisering av industrien i Norge er det eneste målet, koste hva det koste vil.

Det ser imidlertid ut til at regjeringen til Jonas Gahr Støre tenker i eksakt samme baner. Det spiller ingen rolle hvor mislykket subsidiering har vært av vindkraft i andre land eller at det er ustabilt.

Det faktum at, når Norge skal være “Europas grønne batteri”, så er dette helt ødeleggende for norsk økonomi og norsk natur, bryr ikke Støre seg om.

Jonas Gahr Støres regjering ser i likhet med Erna Solbergs regjering ut til å ha lovet bort norsk strøm i lange baner for evig tid. Norge skal bygges ned med vindkraft på land og i havet, og det sløses vekk enormt av strøm i planene de to regjeringene hadde/ har for elektrifisering av norske plattformer.

Og dette vedtar våre politikere selv om Norge reelt sett flommer over av strøm, sammenlignet med alle verdens land. Vi er en storprodusent og en storforbruker, likevel har vi jevnlig overskudd.

Det er ikke kraftmangel i seg selv, slik norske politikere de siste ti årene har påstått er tilfelle, men en enorm mengde politikerplanlagt økning i strømforbruk – først og fremst elektrifisering av sokkelen, som skaper problemer.

På toppen av det hele sendes enorme mengder strøm fra vannkraft ut i fete kabler til Europa. Jonas Gahr Støre har selv sagt at han vil ikke være statsminister i et Norge som struper igjen tilførselen av strøm til Europa i kablene for primært å dekke et norsk behov.

Han vil heller ikke bidra til at vår egen vannkraft, som koster litt over 10 øre å produsere, fortsatt holder lavt prisnivå. Derfor betaler vi per i dag prisen for elektrisitet basert på gass.

LØGN, LØGN, LØGN

Det er altså i primært ikke et norsk behov for mer strøm regjeringen i dag satser på med “rask utbygging”, men at Europa skal få den strømmen de trenger i land der politikerne har ødelagt sin egen stabile energi.

– Med fornuftig bruk, inkludert realistisk elektrifisering av transport, kombinert med energieffektivisering (her er faktisk NVE enig med Energikommisjonen og mener 20 TWh er realistisk), oppgradering av eksisterende vannkraftverk, kombinert med varmere klima og økte nedbørsmengder, kan vi klare vi oss fint i overskuelig fremtid, skriver Jørg A. Jørgensen.

Og han runder av med:

– Nei, en storstilt kraftutbygging i en allerede hardt presset natur vil skade langt mer enn det gagner. Det er på tide å sette på bremsene. Mottoet bør være: “Mindre av alt – saktere!”

Sak i Aftenbladet:

https://www.aftenbladet.no/…/APkzxn/mindre-av-alt-saktere

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.