Kunstig Intelligens (AI) Er En Totalitær Dystopi

Individualistiske vestlige er bygget på ideen om at ingen kjenner våre tanker, ønsker eller gleder bedre enn vi gjør. Og derfor setter vi oss selv, snarere enn myndighetene, til å styre livene våre.

Vi har en tendens til å være enige i filosofen Immanuel Kants påstand om at ingen har rett til å tvinge på oss ideen om det gode liv.

Kunstig intelligens (AI) vil endre dette. Det vil kjenne oss bedre enn vi kjenner oss selv.

Kunstig intelligens (ai) er en totalitær dystopi

En regjering bevæpnet med AI kan hevde å vite hva folket virkelig ønsker og hva som virkelig vil gjøre dem lykkelige. I beste fall vil den bruke dette til å rettferdiggjøre paternalisme, i verste fall totalitarisme.

Hvert helvete starter med et løfte om himmelen. AI-ledet totalitarisme vil ikke være annerledes. Frihet vil bli lydighet mot staten. Bare de irrasjonelle, ondskapsfulle eller subversive kunne ønske å velge sin egen vei.

For å forhindre en slik dystopi må vi ikke la andre få vite mer om oss selv enn vi gjør. Vi kan ikke tillate et gap i selvkunnskapen.

Den Altseende AI

I 2019 hevdet milliardærinvestoren Peter Thiel at AI var ” bokstavelig talt kommunistisk “. Han påpekte at AI lar en sentraliserende makt overvåke innbyggerne og vite mer om dem enn de vet om seg selv. , bemerket Thiel, har ivrig omfavnet AI .

Vi kjenner allerede til AIs potensial til å støtte totalitarisme ved å tilby et orwellsk system for overvåking og kontroll. Men AI gir også totalitære et filosofisk våpen. Så lenge vi kjente oss selv bedre enn regjeringen gjorde, kunne liberalismen holde aspirerende totalitære på avstand.

Men AI har endret spillet. Store teknologiselskaper samler inn enorme mengder data om oppførselen vår. Maskinlæringsalgoritmer bruker disse dataene til å beregne ikke bare hva vi skal gjøre, men hvem vi er.

I dag kan AI forutsi hvilke filmer vi vil like, hvilke nyheter vi vil lese, og hvem vi vil være venner med på Facebook. Den kan forutsi om par vil forbli sammen og om vi vil forsøke selvmord . Fra våre Facebook-liker kan AI forutsi våre religiøse og politiske syn, personlighet, intelligens, narkotikabruk og lykke.

Nøyaktigheten til AIs spådommer vil bare bli bedre. I en ikke altfor fjern fremtid, som forfatteren Yuval Noah Harari har foreslått, kan AI fortelle oss hvem vi er før vi selv vet.

Denne utviklingen har seismiske politiske implikasjoner. Hvis regjeringer kan kjenne oss bedre enn vi kan, åpner en ny begrunnelse for å gripe inn i livene våre. De vil tyrannisere oss i vårt eget bestes navn.

Frihet Gjennom Tyranni

Filosofen Isaiah Berlin forutså dette i 1958. Han identifiserte to typer frihet . En type, advarte han, ville føre til tyranni.

Negativ frihet er “frihet fra”. Det er frihet fra innblanding fra andre mennesker eller myndigheter i dine saker. Negativ frihet er at ingen andre kan begrense deg, så lenge du ikke krenker andres rettigheter.

I kontrast er positiv frihet “frihet til”. Det er friheten til å være herre over deg selv, frihet til å oppfylle dine sanne ønsker, frihet til å leve et rasjonelt liv. Hvem vil ikke ha dette?

Men hva om noen andre sier at du ikke handler i din “sanne interesse”, selv om de vet hvordan du kunne. Hvis du ikke vil lytte, kan de tvinge deg til å være fri – tvinge deg til ditt “eget beste”. Dette er en av de farligste ideene som noen gang er unnfanget. Den drepte titalls millioner mennesker i Stalins Sovjetunionen og Maos Kina .

Den russiske kommunistlederen, Lenin, skal ha sagt at kapitalistene ville selge ham tauet han ville henge dem med. Peter Thiel har hevdet at i AI har kapitalistiske teknologifirmaer i Silicon Valley solgt kommunismen et verktøy som truer med å undergrave det demokratiske kapitalistiske samfunnet . AI er Lenins tau.

Kjemper For Oss Selv

Vi kan bare forhindre en slik dystopi hvis ingen får kjenne oss bedre enn vi kjenner oss selv. Vi må aldri sentimentalisere noen som søker slik makt over oss som velmenende. Historisk sett har dette bare endt i katastrofe.

En måte å forhindre et gap i selvkunnskap er å heve personvernet vårt. Thiel, som stemplet AI som kommunistisk, har hevdet at ” krypto er libertariansk “. Kryptovalutaer kan være ” personvernaktiverende “.  reduserer andres evne til å kjenne oss og deretter bruke denne kunnskapen til å manipulere oss for egen vinning .

Likevel gir det kraftige fordeler å kjenne oss selv bedre gjennom AI. Vi kan kanskje bruke det til å bedre forstå hva som vil gjøre oss lykkelige, sunne og velstående. Det kan hjelpe oss med å veilede våre karrierevalg . Mer generelt lover AI å skape den økonomiske veksten som holder oss fra hverandres struper .

Problemet er ikke AI som forbedrer vår selvkunnskap. Problemet er en maktforskjell i hva som er kjent om oss . Kunnskap om oss utelukkende i andres hender er makt over oss. Men kunnskap om oss i egne hender er makt for oss.

Alle som behandler dataene våre for å skape kunnskap om oss bør være juridisk forpliktet til å gi oss tilbake den kunnskapen. Vi må oppdatere ideen om ” ingenting om oss uten oss ” for AI-alderen.

Det AI forteller oss om oss selv er for oss å vurdere å bruke, ikke for at andre skal tjene på å misbruke. Det skal alltid være én hånd på vår sjel. Og det skal være vårt.

Kilde: Theconversation.com

Ron Paul: Coronavirus Er Den Nye “Terrorismen”Forrige Innlegg

6000 Deltar På ‘Ulovlig' Kirketjeneste I CaliforniaNeste Innlegg

Relaterte Artikler

verdensøkonomiske forum det er "rasjonelle" grunner til å mikrochipe barnet ditt

KONTROLLMIKROBRIKKEIMPLANTATVERDENS ØKONOMISKE FORUM

World Economic Forum: Det Er “Rasjonelle” Grunner Til Å Mikrochipe Barnet Ditt

HAF20. August 2022

verdens økonomiske forum krever sammenslåing av menneskelig og ai intel for å sensurere "hatfulle ytringer" og "feilinformasjon"

KUNSTIG INTELLIGENS (AI)KONTROLLVERDENS ØKONOMISKE FORUM

World Economic Forum Krever Sammenslåing Av Human Og AI Intel For Å Sensurere “Hattaler” Og “Feilinformasjon”

HAF16. August 2022

den store oppvåkningen fortsetter

FLOTT OPPVÅKNINGFLOTT TILBAKESTILLINGTRANSHUMANISME

Den Store Oppvåkningen Fortsetter: Nederlandske Bønder Kjemper Tilbake

HAF11. Juli 2022

avsløre agendaen for å implementere global totalitarisme basert på teknokratiske og transhumanistiske ideologier

KONTROLLTEKNOKRATITRANSHUMANISME

Avsløre Agendaen For Å Implementere Global Totalitarisme Basert På Teknokratiske Og Transhumanistiske Ideologier

HAF14. Juni 2022

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.