Canadas rolle i USA-NATO-angrepet på Syria for regimeendring

Del II.

Les del I:

Canadas rolle i krigen i Syria

Av Steven Sahiounie , 21. februar 2023


Dette er del to av en todelt studie om den kanadiske rollen i USA--angrepet på Syria for regimeendring . Canada har blod på hendene. Den kanadiske regjeringen hadde forstått fra amerikansk etterretning at Obama-planen om å ødelegge Syria var basert på å bruke Det muslimske brorskapet, og den politiske ideologien kjent som radikal islam, som fotsoldatene inne i Syria. Den kanadiske regjeringen forsto at det muslimske brorskapet hadde infiltrert det kanadiske samfunnet og var involvert i den kanadiske regjeringen på høyeste nivå. Trusselen mot Canada var kjent, men beslutningen ble tatt om blindt å følge Washingtons skitne krig i Syria.

USAs president Obama er hovedskurken i denne historien, men Canada var i stand til å stå fast mot planer om å bruke radikale islamske terrorister til å endre regjeringer i utlandet.

Canada har støttet humanitær hjelp til Idlib, men ikke resten av landet. Idlib er den siste gjenværende terrorkontrollerte provinsen i Syria. Det er en olivendyrkende region uten industri eller ressurser utenom produksjonen av oliven. Det ble valgt som hovedkvarter for Al Qaida-avdelingen i Syria (Hayat Tahrir al-Sham) fordi det ligger på den tyrkiske grensen. Tyrkia, som fulgte de amerikanske direktivene, forsynte terroristene med alle nødvendige ressurser, inkludert stridsvogner og antitankmissiler som til og med har blitt brukt til å få ned et fly.

Canada gir ingen annen bistand til Syria enn Idlib, som representerer 2% av landets totale areal. Aleppo, Damaskus, Latakia, Hama, Homs og alle andre områder i Syria har aldri mottatt et eneste brød fra verken USA eller Canada. Imidlertid leverer FN noe mat til visse områder utenfor Idlib. Midlene til FNs verdensmatprogram er delvis fra amerikanske og kanadiske donasjoner. Selv nå, siden skjelvet med en styrke på 7,8 skjedde 6. februar, fortsetter Canada å bare anerkjenne de 3 millioner personene i den såkalte «Den islamske republikken Idlib» som Syria. De andre 20 millionene i Syria får ingenting, selv om Latakia alene har 820 , 142 000 hjemløse på grunn av skjelvet og 102 kollapsede bygninger.

Canadas rolle i krigen i Syria

Fra USA-Canadas utenrikspolitikk på Syria-synspunktet: Idlib må opprettholdes som en egen levedyktig ‘stat', fri for Damaskus. USA-Canadas politikk er å ignorere regjeringen i Damaskus og late som om Idlib er Syria. Al Qaida-terroristene blir dermed belønnet av vesten for deres deltakelse i regimeskifte, som var Obama-politikken som Canada skrev under på.

I forrige måned publiserte David Pugliese fra Ottawa Citizen en artikkel som beskriver de kanadiske spesialstyrkenes deltakelse i et kontroversielt 20-medlemmers amerikansk militærteam kalt Talon Anvil i 2015, som har blitt anklaget for å ha drept mange uskyldige mennesker i Irak og Syria.

«I desember 2021 avslørte New York Times at Talon Anvil var ansvarlig for å skyte opp titusenvis av bomber og missiler mot Den islamske staten i Syria og Irak, men i prosessen hadde drept hundrevis av sivile. De hensynsløse handlingene til Talon Anvil-teamet, som opererte fra 2014 til 2019, skremte medlemmer i det amerikanske og til og med CIA, rapporterte avisen.»

“Uavhengige etterforskere og menneskerettighetsgrupper har anslått at minst 7000 sivile ble drept av koalisjonens luftangrep i Irak og Syria.”

I forrige måned kunngjorde Canada at de ville ta tilbake 23 av sine borgere som har blitt holdt i Islamske statens leire i nordøst i Syria, under kontroll av kurderne som er partnere til det amerikanske militæret der. Gruppen inkluderer seks kvinner, 13 spedbarn og fire menn.

Dette vil være den største hjemsendelsen for Canada etter at den islamske statens kalifat ble ødelagt i 2019.

Mer enn 42 400 utenlandske statsborgere, de fleste av dem barn, har blitt holdt under livstruende forhold i IS fangeleirer over hele Syria, sier Human Rights Watch.

Kanadisk etterretning var godt klar over hvem i Canada som fulgte radikal islam, og hvem som hadde reist for å kjempe i Syria før grunnleggelsen av ISIS. De fulgte også hendelser på bakken i Syria mens kanadiere og andre utlendinger kjempet mot den syriske regjeringen, og hvem av dem som hadde gått over til å slutte seg til ISIS etter at det USA-sponsede FSA var oppløst.

I 1998 skrev Richard N. Haass “Sanctions: too much of a bad thing.” I hans ekspertanalyse ble det bevist at amerikanske sanksjoner ikke fungerer i store prosjekter, som regimeskifte i Syria. Han beviste videre at uskyldige mennesker lider under sanksjoner, og de var umoralske og uetiske. Sanksjonene mot Syria må oppheves og la innbyggerne gjenoppbygge livene sine og la utenlandske myndigheter donere og investere i gjenoppbyggingen av landet.

Bistand bør få komme inn i Syria alle steder, fra Idlib til Deraa, og alt i mellom. Alle syriske borgere skal ha rett til å motta hjelp. Fly med bistand bør tillates å lande i Damaskus, Aleppo og Latakia, og skipscontainere bør ankomme havnen i Latakia.

Det internasjonale samfunnet burde legge press på terroristene i Idlib for å legge ned våpnene eller sørge for å forlate landet. De holder 3 millioner sivile som menneskelige skjold. Friheten til disse sivile bør være en prioritet for vestlige nasjoner som Canada.

Tyrkias president, Tayyip Recip Erdogan , har allerede gitt uttrykk for sitt ønske om å reparere forholdet til Damaskus. Canada og andre fredselskende vestlige nasjoner bør hans forhandlinger med Damaskus.  har fortalt Erdogan om ikke å snakke med president Assad, men Canada kan vise litt ryggrad og trosse Washington ved å vise støtte til Erdogans fredsinitiativ.

Canada bør gjenåpne sin ambassade i Damaskus. Med diplomater og humanitære eksperter tilgjengelig på bakken, ville dette være en positiv og konstruktiv handling som virkelig ville vise det syriske folket at Canada bryr seg.

Til slutt bør Canada identifisere Det muslimske brorskap som en terrororganisasjon. Alle fremtidige kanadiske regjeringer bør ta vare på å studere planer i Washington som forutsetter kanadisk støtte. Den kanadiske regjeringen, støttet av deres etterretningsbyrå, er i stand til å avgjøre om USAs utenrikspolitikk og uendelige kriger i utlandet er i Canadas beste interesse. Å ta den store veien er noen ganger en ensom vei, men liv og nasjoner kan reddes.

*

Merknad til leserne: Vennligst klikk på deleknappene ovenfor. Følg oss på Instagram og og abonner på vår Telegram-kanal. Gjerne repost og del globale forskningsartikler.

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på Mideast Discourse . All opphavsrett er for journalist Steven Sahiounie og Mideast Discourse.

Steven Sahiounie er en to ganger prisvinnende journalist. Han er en jevnlig bidragsyter til Global Research.

Det fremhevede bildet er fra MDDen opprinnelige kilden til denne artikkelen er Global ResearchCopyright © 

Steven Sahiounie , Global Research, 2023


Kommenter globale forskningsartikler på vår Facebook-side

Bli medlem av Global Research

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.