Initiativtaker for Vaksineaksjonen tilbyr egen «sølvvaksine»

(VG Nett) Vaksineaksjonen advarer mot svineinfluensavaksinen, og sier blant annet at den er kreftfremkallende. Nå oppfordrer initiativtaker folk til å kjøpe «sølvvaksine».

  • INGUNN ANDERSEN

Publisert:

Oppdatert 21. november 2009

Artikkelen er over 13 år gammel

Aksjonen, som har til formål å stoppe folk fra å ta vaksinen, har vekket oppsikt etter at de onsdag rykket inn en helsides annonse i Dagbladet.

I annonsen advarer gruppen mot vaksinen ved å presentere såkalt informasjon de hevder helsemyndighetene holder skjult.Tips oss

Disse påstander blir tilbakevist av Folkehelseinstituttet.

Tror ikke på dødsfall

Folkeaksjonen mener blant annet at vaksinen er giftig og kreftfremkallende, og antyder også at Folkehelseinstituttet (FHI) og myndighetene har økonomiske motiv for vaksineringen.

Kjetil Andreas Dreyer, en av lederne av aksjonen, sier til Dagbladet at han ikke er sikker på at noen har dødd av svineinfluensa.

Dreyer går også langt i å antyde at myndighetene spekulerer i vaksineimporten, og at det egentlig er økonomiske motiver som ligger bak.

– Oljefondet har 8,5 milliarder i GlaxosmithKline som produserer vaksinen i Norge, og pensjonsfondet har 1,2 milliarder i Baxter International Inc. som eier rettighetene til vaksinen, sier Dreyer.

Også denne påstanden blir tilbakevist av Folkehelseinstituttet.
Sølvvann

På sine hjemmesider tilbyr Dreyer et alternativ til vaksinen.

Legemiddelet «Silver Light» skal ifølge reklamen uskadeliggjøre alle typer virus, bakterier og sopp. Det står også at det dreper hiv, og kan kurere en lang rekke andre sykdommer.

Legemiddelverket sier til Dagbladet at de mener markedsføringen av sølvvannet er klart ulovlig.

Torsdag arrangerer folkeaksjonen et fakkeltog mot vaksinen i alle store byer.

Publisert:

Publisert: 19.11.09 kl. 10:19

Oppdatert: 21.11.09 kl. 09:07

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.