B61-12 Mini-atomvåpen “Made in America” ​​som skal brukes i “A Nuclear First Strike”. Kommer snart til Italia, Belgia, Tyskland, Nederland.

Europa blir dermed gjort av USA til frontlinjen i en atomkonfrontasjon med Russland, enda farligere enn den kalde krigen.

Da kan man vel og spørre seg om ikke atomvåpen også er tiltenkt ???

Av 

Manlio DinucciGlobal Research, 15. juli 2022Region: 

Europa , 

USATema: 

Militarisering og masseødeleggelsesvåpen

Alle Global Research-artikler kan leses på 51 språk ved å aktivere rullegardinmenyen “Oversett nettsted” på toppbanneret på hjemmesiden vår (skrivebordsversjon).

For å motta Global Research sitt daglige nyhetsbrev (utvalgte artikler),  klikk her .

Følg oss på Instagram  og  Twitter og abonner på vår Telegram-kanal . Gjerne repost og del globale forskningsartikler.

***

“Produksjonen av B61-12-atombomben begynner,” kunngjorde Sandia National Laboratories fra USA. B61-12, som erstatter den tidligere B61 utplassert av USA ved Aviano og Ghedi og andre europeiske baser, er en ny type våpen. Den har et kjernefysisk stridshode med fire kraftalternativer, valgbare avhengig av målet som skal ødelegges. Den slippes ikke vertikalt, men i en avstand fra målet som den er rettet mot ledet av et satellittsystem. Den kan trenge inn under jorden, eksplodere dypt for å ødelegge kommandosentralbunkere i et første atomangrep.

B61-12-ene, klassifisert som “ikke-strategiske atomvåpen,” er utplassert i – i Italia, Tyskland, Belgia, Nederland, Storbritannia og sannsynligvis andre land – på avstander som er langt nok til å angripe De har dermed offensive evner som ligner på strategiske våpen.

Et annet atomvåpensystem, som USA forbereder å installere i Europa mot Russland, er bakkebaserte mellomdistanseraketter. De kan også skytes opp fra “anti-missile shield”-installasjoner, utplassert av USA ved baser i Deveselu i Romania og Redzikowo i Polen, og ombord på fem krigsskip som cruiser i Middelhavet, Svartehavet og Østersjøen nær Russland.

At slike installasjoner har offensive evner bekreftes av Lockheed Martin selv. Ved å skissere egenskapene til det vertikale utskytningssystemet Mk 41, brukt i både land- og marineinstallasjoner, spesifiserer det at det er i stand til å skyte opp «missiler for alle oppdrag, både forsvar og langdistanseangrep, inkludert Tomahawk kryssermissiler». Disse kan være bevæpnet med atomstridshoder.

Europa blir dermed gjort av USA til frontlinjen i en atomkonfrontasjon med Russland, enda farligere enn den kalde krigen.

*

Merknad til leserne: Vennligst klikk på deleknappene over eller under. Følg oss på Instagram og og abonner på vår Telegram-kanal. Gjerne repost og del globale forskningsartikler.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.