Australia brenner på grunn av klimakrisen, ikke på grunn av chemtrails. Faktasjekkerne

Kilde: illustrasjon, pxhere.com

Katastrofale branner i Australia utløste også en rekke konspirasjonsteorier [ 1 , 2 , 3 ]. I Kroatia fikk en av dem det største publikummet, det samme som under de ødeleggende brannene i Amazonas eller i Sibir . Det handler om chemtrails . Transformation of Consciousness-portalen publiserte en artikkel med tittelen ” I følge forfatteren Denis Mills er støvet av aluminium- og bariumnano-partikler som slippes daglig fra fly i tonn, hovedårsaken til katastrofale superraske branner ” med et bilde av tatt i Australia.

De oversatte en artikkel av den kaliforniske forfatteren av en roman med paranormale motiver, som sier at hans fiksjon med elementer av fantasi var motivert av bøker om uidentifiserte flygende objekter og bortføringer av jordboere av romvesener. Artikkelen ble skrevet for to år siden og har ingenting med Australia å gjøre, men med brannene i California . Den ble publisert på PR Newswire , som egentlig ikke er et medieutsalg, men en distributør av salgsfremmende artikler og pressemeldinger. Nederst i dette innlegget annonserer Mills sin roman “Matt Legend: Veil of Lies” med en lenke til Amazon .

Imidlertid har flykontrailer bare så mye å gjøre med branner i Australia som flyreiser er den skitneste formen for passasjertransport, når det gjelder CO2-utslipp [ 3 ].

Garnaut gjennomgang om klimaendringer

Virkningen av økningen i global temperatur sammenlignet med den førindustrielle epoken på Australia ble nemlig beskrevet i detalj av Ross Garnaut , en professor ved Australian National University i Canberra, tilbake i 2007. Rapporten hans er bestilt av australske myndigheter, som som kjent har feilet på dette spørsmålet i en slik grad at det i disse dager snakkes om Australias klimaselvmord . Verket ble opprettet etter lignende tragiske branner i villmarken i 2006 og 2007 , som krevde betydelig færre liv enn den nylige brannen som herjet landet. Så vi snakker om et verk laget for tretten år siden der hovedforskeren kritiserer tiden som verden “kastet bort” fra 1990 til da.

I avsnittet om branner på side 118 nevner Garnauts oversikt over klimaendringer spesifikt året 2020 – nøyaktig halvveis mellom 1990 og 1950 – som et slags vendepunkt.

“Nylige brannprognoser (Lucas et al. 2007) tyder på at brannsesongene vil starte tidligere, slutte noe senere og generelt være mer intense. Effektene forsterkes over tid, men bør være direkte observerbare innen 2020.”

Vedlagt denne uttalelsen er en tabell over utvidelsen av brannsesongen, dvs. økningen i antall dager der ekstreme værforhold vil favorisere opprettelsen og spredningen av branner, som har krevd mer enn 800 menneskeliv siden midten av 1800-tallet. .

Hvordan klimaendringer påvirker branner i Australia

At brannsesongen kunne være ødeleggende var kjent i Australia allerede i september, da Cooperative Fire and Natural Hazards Investigation Center ga klimaendringene skylden for å skape forholdene for svøpen som tok livet av tjue mennesker og en halv milliard dyr. I november skrev Greg Mullins , tidligere kommissær for brann og redning i den føderale staten New South Wales, om virkningen av på branner for Sydney Morning Herald .

I artikkelen «This is not normal: what's different in NSW megafires» uttaler han at en langsiktig trend drevet av et stadig mer varmt og tørt klima allerede er etablert og viser: «enestående tørrhet; langsiktig reduksjon av nedbør; lav luftfuktighet; høye temperaturer; vindfart; brannfareindekser; spredningen av ild og dens villskap; tilfeller av pyrokonvektiv brann (brannstormer som skaper sine egne værforhold); tidlig start og sen slutt på vegetasjonsbrannsesongen”. .

“Tallene lyver ikke, og vitenskapen er klar. Hvis noen sier til deg: «Dette er en del av den normale syklusen» eller «Vi har hatt slike branner før», smil høflig og gå bort, for den personen vet ikke hva de snakker om», sier han.

The Guardian opplyser at det stadig varmere klimaet også kan tilskrives svakere oppbevaring av vann i jorda. Et varmere klima betyr ikke automatisk mindre nedbør, men en økning i temperaturen fører til raskere fordampning ikke bare ved å tørke jorda, men også gjennom blader og blomster på planter. Ved å forlenge vekstsesongen til planter, eller ved å forkorte hvilefasen, trekker plantene mer vann fra jorda og mister det gjennom respirasjon. CO2 fungerer også som “gjødsel” for plantelivet , og øker dermed mengden brennbar masse.

Temperaturrekorder

Det er noen bevis på at temperaturen i Australia har økt med 1 grad Celsius siden 1910, og at temperaturen vil fortsette å stige. De henviser til statens meteorologiske kontor i Australia.

Det internasjonale panelet for klimaendringer slår fast at det er ekstremt sannsynlig at økte konsentrasjoner av klimagasser i atmosfæren er ansvarlige for varmen.

Sommeren 2019/20. var usedvanlig varmt og tørt for store deler av Australia. Temperaturer over gjennomsnittet blir kaldere, og 2019 var det femte tørreste året siden målinger er registrert og det tørreste siden 1970. Australia hadde den varmeste måneden i målingshistorien – januar 2019 , den tredje varmeste juli og noen steder den varmeste oktober .

I desember oppfordret Greg Mullins også statsminister Scott Morrison til å gå til fronten med brannmenn , og sa at fortsatt avslag på å håndtere konsekvensene av klimakrisen vil fortsette å sette australske liv og eiendom i fare. Dette skjedde imidlertid ikke. Dessuten er Australia helt i verdenstoppen når det gjelder utslipp per innbygger og eksport av den skitneste energikilden – kull , og samtidig er det 57. av 57 overvåkede land når det gjelder tiltak for å bekjempe klimaendringer.

Dele592

kvitring

Har du forslag, ros eller kritikk? Har du oppdaget en uttalelse som du mener Factograph bør behandle? Tviler du på nøyaktigheten til virale innlegg på sosiale nettverk? Skriv til oss på  info@faktograf.hr  eller kontakt oss via Twitter eller Facebook .

DU SPURTE

TILKOBLET

Presten hevder feilaktig at han spilte inn en mystisk “tåke på himmelen” over Hercegovina

13. juli 2022

“Climate lockdown”-konspirasjonsteorien har ingen grunnlag i fakta

13. juli 2022

Nei, i Pakistan protesterer de ikke mot den “nye verdensordenen”

12. juli 2022

DEN MEST LESTE

Presten hevder feilaktig at han spilte inn en mystisk “tåke på himmelen” over Hercegovina

13. juli 2022

Hva om elbiler går tom for strøm i rushtiden?

11. juli 2022

Opptakene fra 2020 fremhever demonstrantenes bjeffing, mens de skjuler konteksten til det polske initiativet

17. juni 2022

Meld deg på F-zin, Faktografs nyhetsbrev

Ved å registrere deg godtar du 

vilkårene for bruk og 

personvernreglene .

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.