Av Kim Edwin Jektvik

«Nå er det vanlige folks tur…

Kan noen høyt der oppe i omgangskretsen til Jonas Gahr Støre, hviske han forsiktig i øret at han står i keiserens nye klær? At folket her nede er fulle av vrede, en folkebevegelse hvis kraft så stor at de fjell kan flytte! han burde jo faktisk lytte. Kan noen høyt der oppe i kameraderiet være så snille og fortelle han, at han står der som fullstendig avkledd liten mann? Han er naken helt inn til beinet, vi ser hans blåhjerte banker, vi kan lese noen av hans konservative tanker, vi hører også tidvis hans røst, men den gir ingen trøst. Han burde lytte og lære om vanlige folks liv og røre, fjernt fra borgerskapets kokainrus og Kronprinsens varme og lune hytteseng. Han burde lære om sosialdemokratiets grunnverdier og om markedsliberalismens skygge. Han burde lære sitt folk å kjenne, klatre ned fra sin høye hest, ikke bare traske i de fines middagsselskaper, smiske seg inn i EU-eliten og tro han er kremmen av . Noen burde vekke Støre, for han drømmer EU-lobbyistenes drøm. Våkn opp, Støre! før du drømmer oss alle vekk fra både gård og grunn»

#jonasgahrstøre#arbeiderpartiet#regjeringen#kameraderi#vanligefolk

Knut Arvid Langeland skriver:

«Det er så fortvilande. Her kappast dei om å vera best i å leggja til rette for ei utbygging av havvind som ingen veit konsekvensane av. Ikkje eitt ord om påverknad på natur, fisk og fiskeri, sjøpattedyr osb. Og statsministeren er “modig nok”, seier han, til å villa byggja meir landvind også. Han representerer ei regjering som har sagt at naturen skal vera ramma for all politikk. Jaggu så eg smør!»

Jan Ole Bjørnholt skriver:

⚠️⚡️ JONAS GAHR STRØMRØRE ⚡️⚠️

Det råder full markedsfrihet og ingen politisk styring over Norges kraftproduksjon.

Fakta 1: Norge produserer MERE kraft enn Norge forbruker pr 2022.

Fakta 2: Norge vil produsere mer enn nok strøm for Norge også de neste 10 årene. Uten nye vindkraftutbygginger. Om det ikke gjøres politiske insentiver i å etablere ny kraftslukende virksomhet med minimalt av nye arbeidsplasser. Disse er hauset opp og fremsnakket av en årsak. Å begrunne et såkalt skrikende behov av mere strømproduksjon i Norge.

Fakta 3: Eksportkablene, med det markedsstyrte nye norske strømregimet via ACER er årsaken til de høye strømprisene i midt og sør Norge. Dette er enkelt beviselig ved å sammenligne med strømprisene i nord. Der det IKKE er overføringskabler til det europeiske markedet. IKKE mangel på vann i magasinene. IKKE skyhøye ågerpriser på strøm til kundene.

Fakta 4: De 5 siste regjeringer, i 21 år, har tilrettelagt for det vi nå opplever. Privatisert strøm marked, styrt av markedsmekanismer. Med inngåtte strømeksport avtaler, svikefulle mot Norge, vår industri og befolkning.

Fakta 5: Elektrifisering av sokkelen har ingen, absolutt ingen global klimaeffekt.

Fakta 6: Det er et og storfinansielt press og krav om storstilte havvindutbygginger. Ikke et behov utifra Norges strømsituasjon. Norges politiske ledere har lenge ønsket og tilrettelagt for dette. I en samspilt plan med EU og Tyskland i særdeleshet. Denne utbyggingen skal gjøres med en storstilt industrialisering av havene som inkluderer hydrogen fremstilling, havbunnmining og havbruk i symbiose med havvind.

Fakta 7: Det er ingen vitenskapelige forundersøkelser av den katastrofe dette vil utgjøre i et av verdens viktigste og mest produktive havområder.

Fakta 8: Støre og Erna ønsker, i samråd med EU å etablere en snittpris på mellom 2,5 og 3,5 kroner KWh for å unngå storstilt statlig subsidiering av de enorme kostnadene forbundet med disse havvind- / hydrogenutbyggingene.

Fakta 9: Tangen i oljefondet og nå Jens Stoltenberg som sentralbanksjef og styreleder i oljefondet er plassert der for at vårt oljefond skal øse politiske styrte penger inn i havvindsatsingen. Dette har Støre og Tangen selv erklært.

Fakta 10: Statnett sin konsernsjef Hilde Tonne har uttalt å bruke 150 milliarder på å bygge nye eksportkabler fra Norge til . Dette vil mangedoble eksportkapasiteten og i praksis gjøre Norge 100% forent med det europeiske strømmarkedet. For de som ikke forstår hva det innebærer, så betyr det evig høye og fortsatt stigende strømpriser i Norge.

Fakta 11: For å kunne feste politisk grep og styring på strømsituasjonen i Norge, må vi si opp EØS avtalen med EU og reetablere den handelsavtalen vi hadde før EØS. Slik EØS-avtalen tilsier muligheten til. Altså, ingen dramatikk og langt enklere enn England sin nå gjennomførte utmelding av EU.

Fakta 12: Din stemme ved neste Stortingsvalg er din demokratiske mulighet til å avgjøre Norges fremtid. Bruk den! Samt tydeliggjør din holdning i sosiale sammenhenger frem mot den dato vi får et valg….

Sammen er vi, folket, sterke.
Faktisk de sterkeste, om vi står samlet.
Dette er Norge, ditt og vårt lands skjebne. ????????

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.