Israel skroter Covid-vaksine Green Pass

20. februar 2022

Etter to år med tøffe pandemiske restriksjoner på selskaper, skroter Israel endelig Covid-vaksinesystemet for grønne pass . Det endelige valget om å eliminere vaksinepasset kommer bare dager etter at titusenvis av mennesker begynte å strømme inn i Jerusalem for å kreve en slutt på landets Covid-begrensninger.

Israel skroter Covid-vaksine Green Pass

Israels “grønne pass”-program vil bli faset ut om kort tid, sammen med vaksinasjonskortet, ettersom myndighetene siterer til et dramatisk fall i alvorlige tilfeller og konklusjonen av Omicron-utbruddet.

Torsdag erklærte statsminister Naftali Bennett handlingen, og hevdet at «bølgen av Omicron har brutt» og at forekomsten av alvorlige sykdommer har sett et «skarpt fall».

«Tidligere i dag hadde jeg en diskusjon med helseministeren og andre tjenestemenn. Vi vil slutte å bruke det grønne passet,» sa han i en uttalelse , og understreket at «i de kommende dagene» vil andre restriksjoner bli løsnet.

Passsystemet, som var i kraft det meste av året før, tvang israelere til å fremlegge bevis på vaksinasjon for å besøke en stor liste over innendørs offentlige steder, inkludert puber, hoteller, restauranter, treningssentre og til og med steder for tilbedelse.

Bennett tok til orde for en gradvis opphevelse av begrensningene under en konferanse om fremtiden til Israels pandemistrategi tidligere på torsdag, og uttalte at Omicron-stammen av coronaviruset har nådd sitt høydepunkt i landet. I følge Jerusalem Post, mens det grønne passet vil bli skjøvet fullt ut innen 1. mars, vil enkeltpersoner som besøker sykehjem samt andre høyrisikofasiliteter fortsatt være nødvendig for å teste negativt for viruset.

Det endelige valget om å eliminere vaksinepasset kommer bare dager etter at titusenvis av mennesker begynte å strømme inn i Jerusalem for å kreve en slutt på landets Covid-begrensninger, med demonstranter som titulerte marsjen en “frihetskonvoi” som kan sammenlignes med de som ble sett i Canada i det siste. uker, og noen vaiende kanadiske flagg.

Bennett har lovet å konsentrere seg om økonomisk gjenoppretting siden han fikk embetet i juni i fjor, etter to år med tøffe pandemiske restriksjoner på selskaper. Statsministeren, på den annen side, stengte praktisk talt alle reiser til veldig øyeblikkelig da den svært overførbare Omicron-stammen ble oppdaget, selv om han deretter ofte har uttalt behovet for å tone ned Israels Covid-restriksjoner.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.