Frimureriet: Symbolismens Hemmelige Vitenskap

11. Februar 2022

Det var i overgangsfasen av det tidlige nittende århundre at frimureriet begynte å endre sin offentlige symbolikk. I løpet av det attende århundre ble hodeskallen og korsbenene brukt til å markere graven til en frimurer, symbolet ble anerkjent av andre frimurere som hvilestedet til en mestermurer.

frimureriet, symbolikkens hemmelige vitenskap

Selv om hodeskallen og korsbenene kan tolkes som et symbol på dødelighet, symboliserer bruken av symbolet på den figurative graven i tredje grads “hevingsseremoni” udødelighet, med Mason som symbolsk gjenoppstår.

Symbolikken på frimurergravsteinene begynte å endre seg tidlig på 1800-tallet, og den tradisjonelle og noe skremmende hodeskallen og korsbenene ble erstattet av det mye mer “moderne” kvadratet og kompasset.

Dette mer vitenskapelige og moderne symbolet begynte å dukke opp på mange gravsteiner som markerte graven til frimurere etter foreningen av ‘Moderne' og ‘Antient' storloger i 1813, og ble adoptert som det offisielle offentlige symbolet for den nye United Grand Lodge.

Temaet udødelighet innen frimureriet er representert av en ytterligere rekke symbolikk. Symbolikken til slangen som også brukes i tempelriddernes ritual sammen med hodeskallen og korsbenene, brukes også som en representasjon av liv og oppstandelse.

Slangen som svelger sin egen hale symboliserer evigheten i frimureriet og kan bli sett på som et stilisert symbol på uendelighet.

Akasiekvisten, som brukes som symbol i tredje grad, representerer også udødelighet.1 Akasietreet vokste visstnok på graven til Hiram Abbif og kunne sees på som en fortsettelse av livssyklusen, hvor hans død ga liv til tre.

Paktens ark og Tabernaklets Alter, som begge holdt til i Salomos tempel, var begge, ifølge legenden, laget av akasietre, det samme var Kristi tornekrone, og også korset han ble korsfestet på, som representerer den kristne troen på oppstandelsen.2frimurergravstein

Forfatteren ved siden av en mystisk frimurergravstein som ligger i St. Collens kirkegård, Llangollen, Wales. I løpet av det attende århundre ble hodeskallen og korsbenene brukt til å markere graven til en frimurer. (Bilde med tillatelse av forfatteren)

Kristi oppstandelse presenteres i tempelriddernes ritual, og presenterer et lignende tema som den tredje graden av håndverksmureri, med Kristi oppstandelse sammenvevd med søken etter skjult kunnskap.3

Granatepler, selv om de symboliserer fruktbarhet i frimureriet i dag, representerte gjenfødelse og oppstandelse, og ble brukt i tredje grads ‘hevingseremoni', i løpet av det attende århundre, og ble vist rundt den figurative graven.4

Pentagrammet, som representerer Kristi fem sår, og de fem fellesskapspunktene, som er omfavnelsen brukt i oppreisningen av frimureren, er et kraftig og potent symbol, og symboliserer også ‘oppstandelse', spesielt med representasjonen av oppstandelsen av Kristus etter å ha mottatt de fem sårene under korsfestelsen.

Bruken av pyramiden som et frimurersymbol kan også sees å representere ‘oppstandelse', ettersom de mumifiserte faraoene ble gravlagt inne i pyramiden, bare for å ‘reise seg' igjen i en annen verden. Pyramiden symboliserer også en annen form for hellig tempel, konstruert ved hjelp av hellig geometri.

Betydningen av at mureren fullfører tre grader blir sett på som en reise fra fødsel, gjennom modenhet og deretter videre til døden, bare for å bli gjenfødt som en opplyst murermester, etter å ha oppdaget håndverkets hemmeligheter.

Dette temaet hadde blitt diskutert av Sir Isaac Newton, som så for seg at «oppstandelsens barn» i løpet av årtusenet ville bo i det nye Jerusalem, og rettferdige menneskers ånder ble fullkommengjort.

Newton slukte verk om alkymi, filosofi og Det gamle testamente, og søkte etter eldgammel kunnskap for å forstå bibelske profetier og mystisk alkymi. Forskningen hans, som virket bred og variert på alt som er eksternt relatert til alkymi, inkluderte også rosenkreuzerverk som Fama og Confessio.5

Det mystiske rosenkorsbrorskapet i løpet av det syttende århundre ble antatt å være udødelig og ‘usynlig', de antatte hemmelighetene til evig liv tiltrekker seg interessen til tidlige frimurere som Ashmole og Moray. Rosen symboliserte udødelighet, og rosen plassert på et kors, var ment å symbolisere udødelighetens hemmelighet.6

Senere rosenkreuzersamfunn hadde også symbolikken om udødelighet i ritualet. Oppstandelsen til den mystiske mytiske grunnleggeren av ordenen, Christian Rosencreutz, ble gjenoppført innenfor ritualet, den symbolske figuren steg opp fra graven hans.

Rosenkreuzers symbolikk om udødelighet gjenspeiles også i Arthur-myten, som den forventede ‘oppstandelsen' til kong Arthur og den hellige gral som i noen legender hadde evnen til å helbrede og gi udødelighet.

Den hellige gral ble også sett på som et symbol på alkymi,7 et hellig livgivende kar som hadde inneholdt Kristi blod, og som også ble knyttet til rosenkreuzerne. Betydningen av denne symbolikken gjenlyder fortsatt i dag med spekulative forfattere som Michael Baigent som bruker den hellige gral i forbindelse med frimureriet og andre hemmelige .8

Rosenkors-ordenen, i likhet med frimureriet, fokuserte på en hellig bygning, kalt Den Hellige Ånds hus, som umiddelbart gjenspeiler fokuset til Salomos tempel i frimurerritualet.

Gjenoppdagelsen av gammel kunnskap ble også omtalt, og åpningen av graven til Christian Rosencreutz (som i seg selv ble sett på som en representasjon av universet) forsterket troen innenfor den mystiske rosenkreuzerordenen om Rosencreutz annet komme og ledet veien til avsløre hemmelighetene til selve universet.

De kabbalistiske og hermetiske temaene om udødelighet og oppdagelsen av naturens skjulte hemmeligheter symbolisert i rosenkreuzerismen, gjenspeiles absolutt i frimureriet, og reisen som mureren foretok mens han opplever de tre gradene.

Reisen er også en åndelig og lærerik en, og frimureren får ultimat visdom og en forståelse av naturens og vitenskapens skjulte hemmeligheter. Anklagen gitt til kandidaten under tredje grad i frimureri refererer til søket etter kunnskap som vil føre til den endelige oppdagelsen:

Fortsett å lytte til naturens røst, som vitner om at selv i denne forgjengelige rammen bor et livsviktig og udødelig prinsipp, som inspirerer en hellig tillit til at Livets Herre vil gjøre oss i stand til å trampe fryktens konge under våre føtter…9

Det tilsynelatende paradokset ved den moderne tredjegrads ‘hevingsseremonien' er at den nyopprettede mester frimurer først blir fortalt om dødelighetens emblemer som ligger foran ham, bare for å bli fortalt at han er gjenfødt til en ny bevissthet, en bevissthet om udødelighet.

Død og gjenfødelse er et konstant tema, og ritualet ble populært, og spredte seg raskt over hele . I det attende århundre frimurerritualeksponering ‘Three Distinct Knocks', er en beskrivelse til klimakset til den franske versjonen av tredjegradsritualet uhyggelig gitt:

«Franskmennene har en veldig høytidelig måte å representere (Hirams) død på; for når du kommer inn i logen for å bli gjort til en mester, er det en bror som er lagt ned på stedet hvor du skal ligge, med ansiktet hans besmurt med blod; og de sier til deg: Broder, vær ikke redd, for en av våre brødre blir drept, fordi han ikke ville overlevere Mesterens Ord og Gripe til tre medarbeidere som ikke hadde rett til det; og det er vår plikt å gjøre det; å dø før vi vil levere noen del av murverket til dem som ikke har rett til det. Når du kneler ned for å motta forpliktelsen, ligger den antatte mannen bak deg; og mens du leser forpliktelsen og historien om hans død, reiser han seg ukjent for deg, og du blir lagt ned på hans sted …”10den forseggjort dekorerte frimurergravsteinen til charles wainwright

Den forseggjort dekorerte frimurergravsteinen til Charles Wainwright, en frimurer fra Manchester, gravlagt i St. Elphin's Parish Church, Warrington, i 1851. Denne gravsteinen har en rekke frimurersymboler rundt det sentraliserte torget og kompasset, med solsymbolet til venstre, og halvmånen og syv stjerner til høyre. Det altseende øyet er plassert over kompasset, som er plassert innenfor en buegang. (Foto med tillatelse av forfatteren).

Nekromaniets teater som presenteres innenfor tredjegradsritualet produserer utmerket dramatisk effekt, døden og gjenfødelsen til Murermesteren som symboliserer det endeløse søket etter tapt gammel kunnskap.

Hodeskallen og korsbenene representerte sannsynligvis nekromantiske temaer innenfor den middelalderske tempelridderordenen. Legenden om ‘Skull of Sidon' avslører historien om en tempelridder som hadde et forhold til en kvinne.

Kvinnen døde, og for å fullføre forholdet gravde tempelridderen opp kvinnens grav og elsket henne, noe som resulterte i at en sønn ble født ni måneder senere. Denne bisarre fødselen kom i form av en hodeskalle og korslagte bein som beskyttet ridderen og ga ham magiske krefter.

Igjen ser hodeskallen og korsbena ut til å symbolisere udødelighet, med fortsettelsen av livet etter døden, sammenvevd med hemmelig visdom.

I tredje grad har frimureren, mens han ligger i den figurative graven, også høyre ben krysset over venstre, noe som også ligner på bilder av de begravde tempelridderne.

En annen legende, som skildrer temaet udødelighet, er beretningen om utgravningen av den skotske kongen, Robert the Bruce. Da graven hans ble åpnet, ble restene av Bruce sagt å ha blitt funnet med benbeinene hans krysset under skallen.

Bruce har blitt koblet til Templar-ordenen av en rekke spekulative forfattere, som antyder, til tross for mangelen på bevis, overlevde ordenen i Skottland, og påvirket til slutt det moderne frimureriet.11

Nekromantradisjonene innen Templarbevegelsen minner også om historien om oppdragelsen av Noah av hans tre sønner som leter etter hans hemmelige kunnskap. Oppnåelsen av å få tapt kunnskap fra de døde var et populært tema i løpet av det syttende århundre, med bibelske referanser til oppreisning av de døde som velkjent.12

Med beryktede nekromancere som John Dee som praktiserte kunsten sin så åpent, ble søket etter de gamles tapte kunnskap en utforskning inn i mørkekunstens rike.

Det populære bildet av hodeskallen som brukes som et okkultistisk verktøy kan også ha sin opprinnelse som en del av prosessen med alkymi. Under prosessen skjedde en fase kalt Det døde hodet, som ble sagt å ha skjedd like før oppdagelsen av de vises stein, som produserte den unnvikende livseliksiren.

Bildene som stadig skildres er en av de åndelige studentene som oppnår frigjøring og hellig kunnskap, og det er først etter den symbolske døden til sitt gamle jeg at den nye opplyste håndverkeren kan gå inn på et nytt eksistensnivå.

Hodeskallen er også symbolsk for Sympatiens tegn, som besto av å slå av skallen tre ganger. Dette finner også sted under ‘hevingsseremonien', og kan også representere det mystiske frimurernummeret syv, ettersom det visstnok er syv åpninger til hodeskallen.

Stevenson diskuterer i sin Origins of Freemasonry hodeskallen som et tidlig frimurersymbol i Skottland som representerer død og gjenfødelse, hodeskallen, kompasset og firkanten er med på en liste over symboler inkludert i et dikt vist på slutten av det tidlige attende århundre Dumfries No.4 Manuskript.13et eksempel på hvordan timeglasset brukes på en frimurers grav

Et eksempel på hvordan timeglasset brukes på en frimurergrav.

Et annet frimurersymbol, som noen ganger dukket opp på gravsteiner i løpet av det attende århundre, var timeglasset, som, selv om det representerte dødelighet, i visse tilfeller ble vist ved siden av hodeskallen.

Timeglasset var imidlertid også knyttet til alkymi, og dukket opp i mange samtidstrykk og kunstverk som dekket temaet alkymi og rosenkors. Timeglasset, selv om det minnet mennesket om tiden på jorden, kunne snus, la sanden renne igjen, og dermed gi en uendelig, grenseløs tilværelse. Formen på timeglasset minner også om uendelighetssymbolet (∞) og vises sammen med andre relaterte symboler som ljåen, Noahs ark og akasiekvisten i frimurerkunst i løpet av det attende århundre.

De greske filosofene mente at tiden kunne beseires, og de metafysiske dikterne fra det syttende århundre, som Donne, uttrykte den samme etosen i poesien deres. Likevel, som et frimurersymbol på gravsteiner, ble timeglasset ubrukt, og ble i likhet med hodeskallen og korsbena erstattet av firkanten og kompasset etter foreningen i 1813.

Offentlig oppfatning av disse symbolene ville ha forskjellig mye fra den lille prosentandelen av befolkningen som var frimurere. En medfrimurer ville ha anerkjent symbolikken, selv om opinionen kan ha blitt forvirret, noe som førte til misoppfatninger angående bildet.

Hodeskallen og korsbenene antydet fare og fremkalte og minner sterkt om ‘jolly roger', piratflagget som begynte å bli brukt tidlig på det syttende århundre. Hodeskallen og korsbenene som ble vist på flagg ble også brukt av noen frimurerlosjer, for eksempel den gamle South Saxon Lodge som ble reist fra Lewes Castle da hytta møttes der på begynnelsen av det nittende århundre.14

Et annet symbol brukt på flaggene til pirater og kapere var timeglasset som, som vi nettopp har sett, også ble brukt i frimureriet .

Kanskje endringen av symbolikk kan ha vært et forsøk på å bevege seg bort fra det eldre, magiske, mystiske, skremmende billedspråket; den nye United Grand Lodge vedtok et mer moderne og vitenskapelig symbol for gravsteinene som en anerkjennelse av den nye vitenskapen og Guds fornuft, selv om det var et symbol som fortsatt representerte den samme betydningen, liv, død og gjenfødelse.

Alkymister Og Letingen Etter Eliksiren

Jakten på udødelighet innen frimureriet trakk tydelig på rosenkreuzernes koblinger til alkymi og søket etter filosofens stein. The Philosophers Stone ble identifisert med eliksiren, den mytiske substansen som ville skjenke evig liv, og som kunne oppnås etter år med studier og læring.

Dette ble fortsatt sett på i løpet av det syttende århundre som en form for gammel vitenskap, Sir Isaac Newton som faktisk praktiserte alkymi og tolket bibelske profetier, sammen med sitt andre, mer ‘modernistiske' eksperimentelle arbeid.

Bibelske karakterer som Moses, som i Bibelen ble bemerket for å ha et unaturlig langt liv, ble sett på som tidlige alkymister, og Newton ble besatt av søket etter skjulte koder i gresk-romersk mytologi og i bibeltekstene. Newton mente at disse eldgamle historiene skjulte kodene som kunne avsløre hemmeligheten bak alkymi, de eldgamle mytologiske og bibelske karakterene som bokstavelig talt forvandlet deres skjulte kunnskap til de moderne filosofene gjennom deres kodede tekster.

Newton så på seg selv som den utvalgte, valgt av Gud selv for å tyde naturens mysterier og bibelske profetier, og låse opp hemmelighetene til Guds univers ved å bruke en kombinasjon av eldgamle skrifter og moderne eksperimentell naturfilosofi.15

En merkelig og mystisk figur som ble sagt å ha oppdaget utødelighetens hemmelighet var Nicolas Flamel. Flamel var en skriver fra det fjortende århundre som var basert i Paris, og visstnok oppdaget et gammelt kabbalistisk manuskript.

Dette gjorde visstnok det mulig for Flamel å gjøre uedelt metall til gull og ga ham evig liv. Flamels arbeid innen alkymi skapte mange legender, og antatte observasjoner av ham ble registrert langt inn på det attende århundre.16

En legendarisk mystisk skikkelse som var knyttet til frimureriet og rosenkreuzerne på 1700-tallet var grev St. Germain.17 St. Germain ble, i likhet med Flamel før ham, sagt å ha eksperimentert med alkymi og det okkulte, og ble godt kjent gjennom domstolene av Europa.

Han ble sagt å ha vært frimurer selv og hadde kjent frimurerne Casanova og Voltaire, den senere omtalte St. Germain som «mannen som aldri dør og vet alt».18

Visst bidro historiske alkymister som Johann Baptista Van Helmont (1577–1644) til tidlig kjemi og inspirerte Newtons forskning på dette feltet, men til og med Van Helmont skulle ha forvandlet kvikksølv til gull ved å bruke Philosophers Stone.19

Jakten på skjult kunnskap var en del av alkymistenes arbeid, og de populære bildene rundt denne esoteriske forskningen gjenlyder i de nekromantiske temaene til det ‘moderne' frimureriske tredjegradsritualet, et ritual revidert av Desaguliers, en disippel av Newton som var fullstendig klar over kraften til alkymi.

En annen mystisk, men historisk skikkelse som var knyttet til nekromanti, alkymi og det okkulte, var Johannes Faust. Lite er kjent om Faust, selv om han ser ut til å ha fått en BA i guddommelighet ved Heidelberg i 1509, og i likhet med Flamel og St. Germain fikk han mytisk status som en mann som søkte skjult kunnskap i et forsøk på å få evig liv.

Faust var også inspirasjonen for Christopher Marlows skuespill ‘Doctor Faustus' og frimureren Goethes ‘Faust', som begge fortalte om hvordan Faust solgte sin sjel til djevelen, og betalte den ultimate prisen for hans søken etter forbudt kunnskap.

Marlows skuespill, publisert ikke lenge før Bacons ‘Advancement of Learning', setter scenen med levende nekromantiske frimurerlignende bilder som beskriver en blanding av tidlig naturfilosofi, magisk symbolikk og ritualistiske praksiser:

Disse metafysikkene til magikere og nekromantiske bøker er himmelske; linjer, sirkler, bokstaver, tegn – ja, dette er de som Faustus ønsker seg mest.20

Marlow beskriver et ritual som minner om tredjegrads murverk, et ritual som absolutt har paralleller med John Dee og Edward Kelleys rituelle praksiser, hvor Faustus leter etter skjult kunnskap for å reise de døde, ved å bruke magiske symboler i en mystisk ritualistisk seremoni.

Dee var en elisabethansk mystiker og alkymist som ble dypt involvert i nekromanti, hans medskyldige Edward Kelley, angivelig å ha forsøkt å “gjenopplive” et lik på en kirkegård i Walton-le-Dale i Lancashire.

Kelley skal ha gravd opp liket og tilsynelatende tvunget det til å snakke ved hjelp av magi, slik at det kunne avsløre hvor en skjult formue befinner seg.21

Det mystiske ritualet som Kelley utførte på liket, gjenspeiler også tredje grad i frimureriet, bruken av nekromantiske bilder og temaet udødelighet sammenvevd med søken etter tapt kunnskap.

Frimurerritualet i tredje grad anklager den nyopprettede frimurermesteren at “han endelig kan komme opp fra overtredelsens grav”, søket etter tapt kunnskap som kulminerer i en fremførelse av nekromanti.

Selv om alle disse figurene er innhyllet i myter, kan de ha inspirert mange rosenkors-visjonærer og tidlige frimurere, som Ashmole og Moray, til å forske på naturens og vitenskapens skjulte mysterier.

Elias Ashmole ble absolutt fascinert av arbeidet til Dee og hans medskyldige Kelley, og refererte til dem i hans “Theatrum Chemicum Britannicum”, og sa hvordan de på mystisk vis hadde funnet en stor mengde av eliksiren i ruinene av Glastonbury Abbey (et tradisjonelt hvilested for Kong Arthur).

Oppstandelsestemaene innenfor frimureriet, og symbolikken knyttet til frimurergravstener, ser ut til å representere en tro på livets evige syklus, og utdanningsprosessene, som førte til at mureren oppdaget åndelig renhet og udødelighet i sjelen.

Dette er kanskje en mer symbolsk naturlig tilnærming til evig liv, og innflytelsen fra mystiske skikkelser som St. Germain, Flamel, Faust og Dee kan også være symbolsk, som alle angivelig ble lært i gammel kunnskap, alle har fullført en utdanning Oppdagelsesreise i forbindelse med alkymi og magi.

Ovennevnte er forkortet og hentet med tillatelse fra Dr. David Harrisons bok The Genesis of Freemasonry , tilgjengelig fra alle gode bokhandlere og gjennom www.amazon.co.uk. Boken hans er en avslørende, men fornøyelig reise gjennom det engelske frimureriets intrikate historie.

Frimurere og allmennheten vil finne mye av interesse i denne fascinerende utforskningen av selve begynnelsen av frimureriet, fortsatt et av de mest mystiske brorskapene i verden.

Av Dr. David Harrison, NewDawnMagazine.com / Fotnoter:

1. For en detaljert beskrivelse av moderne frimurersymbolikk og regalier, se også Anon., Constitutions of the Antient Fraternity of Free & Accepted Masons Under the United Grand Lodge of England, London: United Grand Lodge, 1919, 140-54.
2. Se Waite, New Encyclopaedia of Freemasonry, Vol.I, 1-2.
3. Carlile, Manual of Freemasonry, 140-1.
4. Anderson, Constitutions, London: 1769, 25-6.
5. FE Manuel, The Religion of Isaac Newton, London: Clarendon Press, 1974, 45-6.
6. K. Mackenzie, The Royal Masonic Cyclopedia, Worcester: Aquarian Press Edition, 1987, 609. Opprinnelig pub. 1877.
7. Waite, New Encyclopaedia of Freemasonry, Vol.I, 368-78.
8. Se Baigent, Leigh og Lincoln, Holy Blood and the Holy Grail.
9. Carlile, Manual of Freemasonry, 71.
10. Anon., The Three distinct Knocks, Or the Door of the most Antient Free-Masonry, Dublin: Thomas Wilkinson, ca. 1785, 43-4.
11. Baigent og Leigh, Temple and the Lodge, 182-3. Se også Baigent, Leigh og Lincoln, Holy Blood and the Holy Grail, 74-81, og Knight and Lomas, Hiram Key, 384-91.
12. Stevenson, Frimureriets opprinnelse, 144-5. Stevenson diskuterer saken om Patrick Ruthven i Skottland i 1623, som, som trodde seg forhekset, fikk besøk av Isobel Haldane, senere henrettet for hekseri, som forsøkte å kurere ham ved å ligge på ham ‘hir heid til hans heid, hir handis ower ham, og så videre'. Denne hendelsen i forsøket på å ‘oppreise' den påførte mannen, lignet på bibelske hendelser med å ‘oppreise de døde' som Elisha som lå på et barns kropp, munn til munn, øyne til øyne og hender til hender, som ifølge Stevenson , minner også om de fem fellesskapspunktene som ble brukt i hevingsseremonien av tredje grad.
13. Ibid., 137-3, 142 og 160-1. Dumfries No.4 Manuscript beskrives av Stevenson som et tidlig attende århundre manuskript og inkluderer elementer av ritualet angående åpningen av en hytte.
14. NB Cryer, Masonic Hall of England: The South, Shepperton: Lewis Masonic, 1989, 80, 83.
15. Se Rob Iliffe, Newton: A Very Short Introduction, Oxford: Oxford University Press, 2007.
16. Charles Mackay, Memoirs of extraordinary popular delusions, London: Samuel Bentley, 1841, 40-9.
17. Waite, New Encyclopaedia of Freemasonry, Vol.II, 28.
18. Isabel Cooper-Oakley, The Comte de St. Germain: The Secret of Kings, Milano, G. Sulli-Rao, 1912, 96. Voltaire diskuterer St. Germain i korrespondanse med Frederick av Preussen datert 15. april 1758.
19. Frederick Ferré, Being and Value: Toward a Constructive Postmodern Metaphysics, New York: State University of New York Press, 1996, 167.
20. S. Barnet, (red.), Doctor Faustus av Christopher Marlow, New York: Signet , 1969, 26.
21. Smith, Life of John Dee, 77.

© New Dawn Magazine og den respektive forfatteren.

MER FOR DEG

Annonser fra Revcontent

Eldre menn trenger å vite dette 1 rare tipset før det er for sent

Older Men Need To Know This 1 Weird Tip Before It's Too LateEldre Menn Trenger Å Vite Dette 1 Rare Tipset Før Det Er For Sent

Denne videoen blir snart forbudt.  Se før den blir slettet

This Video Will Soon Be Banned. Watch Before It's DeletedDenne Videoen Blir Snart Forbudt. Se Før Den Blir Slettet

Jennifer Aniston Ingen sminkefoto bekrefter ryktene

Jennifer Aniston No Makeup Photo Confirms The RumorsJennifer Aniston Ingen Sminkefoto Bekrefter Ryktene

Dette enkle ritualet etter middagen kan hjelpe deg med å bli kvitt gjenstridig kroppsfett!

This Simple After-Dinner Ritual Might Help You Get Rid Of Stubborn Body Fat!Dette Enkle Ritualet Etter Middagen Kan Hjelpe Deg Med Å Bli Kvitt Gjenstridig Kroppsfett!

Alle med diabetes bør se dette (hva de ikke forteller deg)

Anyone With Diabetes Should Watch This (What They Don't Tell You)Alle Med Diabetes Bør Se Dette (Hva De Ikke Forteller Deg)

Glem Den Blå Pillen: Bare Ta Denne En Gang Daglig

Glem Den Blå Pillen: Bare Ta Denne En Gang DagligGlem Den Blå Pillen: Bare Ta Denne En Gang Daglig

Feil i Norge gjør tusenvis av mennesker rike

Error In Norway Makes Thousands Of People RichFeil I Norge Gjør Tusenvis Av Mennesker Rike

32-sekunders stretch ends ryggsmerter og isjias (klokke)

32-Second Stretch Ends Back Pain & Sciatica (Watch)32-Sekunders Stretch Ends Ryggsmerter Og Isjias (Klokke)

35 år etter Tsjernobyl – Slik ser byen Pripyat ut i dag4 personer som døde og dro til helvete og tilbakeKjente restaurantkjeder som gikk ut av virksomhetenHvorfor en bokhvetepute er den beste gaven for enhver anledning?Internasjonal Gruppe Av Advokater Fortsetter Med Covid-19 Forbrytelser Mot Menneskeheten Grand JuryForrige InnleggMenneskeheten Trekker Tilbake Samtykke Fra Globalistiske TyrannerNeste Innlegg

Relaterte Artikler

nikola tesla 3 6 9

MYSTERIERNIKOLA TESLAOKKULT KUNNSKAP

Hemmelighetene Bak Tallene 3, 6 Og 9

HAF29. November 2021

nummer 3 okkult

SAMMENSVERGELSEOKKULT KUNNSKAP

Den Okkulte Betydningen Bak Tallet 3

HAF27. November 2021

DNA omprogrammert med ord

ETS UFOERMYSTERIEROKKULT KUNNSKAPVITENSKAP

Forskere Hevder Vårt DNA Kan Omprogrammeres Av Ord Og Frekvenser

HAF5. Oktober 2021

mysterier av parallell 33

FORBUDT HISTORIEOKKULT KUNNSKAP

Occult Mysteries Of Parallel 33

HAF30. Juli 2021

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.