Jens Stoltenberg deltar på møte i lyssky klubb for makteliten

NATOs norske generalsekretær Jens Stoltenberg på en pressekonferanse 31.03.17. Foto: (Virginia Mayo)

Den hemmelighetsfulle makteliteklubben Bilderberg skal på sitt årlige møte blant annet se grundig på hva Donald Trumps presidentskap betyr for verden.Åpne deleknapper for artikkelenÅpne deleknapper for artikkelen

01.06.17 03:58 01.06.17 09:09Profilbilde av NTB

NTBTips meg

Blant de 131 medlemmene i Bilderberg-gruppen er NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg og politikerveteran og tidligere utenriksminister i USA Henry Kissinger.

Nå samles gruppen til sitt fire dager lange årsmøte bak lukkede dører i Chantilly i den amerikanske delstaten Virginia. Ifølge en uttalelse fra gruppen skal deltakerne blant annet diskutere forholdet mellom landene på tvers av Atlanterhavet, EUs framtid og en statusrapport om Trump-administrasjonen.

Les: De 11 største, norske konspirasjonsteoriene

Siden etableringen i 1954 har de høyt profilerte deltakerne og hemmelighetskremmeriet rundt de stengte møtene gjort konferansen til et fruktbart felt for konspirasjonsteoretikere, som skal ha det til at den i hemmelighet kontrollerer verdenspolitikken.

Når møtene begynner torsdag er Nederlands kong Willem-Alexander, medgrunnlegger David Rubinstein i The Carlyle Group og Baracks Obamas CIA-sjef John Brennan blant årets håndplukkede deltakere.https://www.opinionstage.com/polls/2444125/poll?sembed=1&wid=/polls/2444125-0

Les: Er Jens en biorobot?

Det er ventet at debattene i år blir en mulighet for uttalte støttespillere for Trump til å møte kritikere av presidenten ansikt til ansikt.

I tillegg til Jens Stoltenberg skal tre nordmenn delta på 2017 Bilderberg Meeting. Se hele listen HER.

Tradisjonen tro inviteres ikke mediene til å dekke møtet, men også i år deltar en rekke journalister i diskusjonene, inkludert redaktør George Osborne i London Evening Standard.

, , kjernefysiske våpen, globalisering og informasjonskrigen er andre tema på møtene.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon herLes ogsåBildet av monsterfrosken har eksplodert på nett, men det er noe som ikke stemmer …Se kommentarer

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.