Norge får skylden for ekstremvinter i verden

Pakistansk presse mener Norge punkterte atmosfæren med høyenergistråle. – Ren konspirasjon, sier norsk forsker.

Ramfjordmoen ved Tromsø ble vurdert som skiskytterarena for OL i Tromsø. Det er herfra den klimaødeleggende kvantestrålen skal ha blitt sendt ut fra den angivelig topphemmelige forskningsstasjonen. Foto: TOR RICHARDSEN/SCANPIX

12. jan. 2010 13:31Sist oppdatert 15. oktober 2011

Les om konspirasjoner:

Det pakistanske nyhetsnettstedet Pakistan Daily kan rapportere om at en høyenergistråle sendt ut fra en forskningsstasjon på Ramfjordmoen har punktert den såkalte termosfæren , og at dette er årsaken til at deler av verden nå opplever streng kulde og store snømengder.

Pakistan Daily sier om seg selv at de er et nyhetsbyrå som skal skape et positivt bilde av Pakistan.

Det er ikke et av Pakistans toneangivende nyhetsbyråer, men innholdet fremstår som seriøst, ifølge Attila Iftikhar — norsk-pakistansk samfunnsanalytiker bosatt i Islamabad.

– USA står bak

Nettstedet skriver at det er USA som står bak et forskningsprosjekt som kalles HAARP – High Frequency Active Auroral Research Programme, og at høyenergistrålen er sendt ut fra en radarstasjon i Norge.

Rapporten om varmelekkasjen forårsaket av radarstasjonen like ved Tromsø i Norge skal angivelig ha nådd Pakistans via Russland – der statsminister Vladimir Putin skal ha blitt informert om det inntrufne av forskere, igjen ifølge Pakistan Daily.

Ekstremkulden i Paris har fått afghanske flyktninger til å tenne bål. Mange mener at Norge har skylden for de ekstreme forholdene. FOTO: FRED DUFOUR/AFP Foto: FRED DUFOUR

— Angrep på Guds himmel

Nettstedet rapporterer at høyenergistrålen sendt ut fra Ramfjordmoen har resultert i en katastrofal punktering av vår planets termosfære.

Dette igjen resulterer i en ukontrollert termal inverson i den såkalte eksosfæren – atmosfærens ytterste lag.

Pakistan Daily kalte i desember avfyringen av den angivelig høyenergetiske kvantestrålen et angrep på Guds himmel.

Dermed får Norge – og USA, som står bak dette angivelige vanvittige våpeneksperimentet, ansvaret for at Vesten nå ødelegger klimaet på Jorden.

Bilkilde

Pakistan Daily oppgir Anthony Nunan – assisterende administrerende direktør for risikoanalyse i Mitsubishi i Tokyo – som kilde for den sørgelige situasjonen den nordlige halvkulen har havnet i.

Nunan påpeker at hele den nordlige halvkulen for tiden opplever vinterkaos, med risiko for at avlinger for milliarder av dollar blir ødelagt, og at dette igjen kan føre til at verden ikke lenger klarer å produsere nok mat.

Snøværet herjer også i Tyskland – som her i Frankfurt. FOTO: MICHAEL PROBST/AP Foto: Michael Probst

I tillegg skal jordbær— og appelsinavlinger, samt andre frukt- og bæravlinger, bli ødelagt av de lave temperaturene skapt av den kraftige strålen.

Kina, Russland, Sør-Korea og Storbritannia er også blant landene som opplever effekten av amerikanernes og nordmennenes eksperimenter med Jordens atmosfære.

– Fører til ras i Norge

Også i Norge rapporteres det om effekter av eksperimentet på Ramfjordmoen:

— Jeg synes alle de voldsomme jordrasene og fjellrasene samt veitunnelrasene plutselig er veldig mistenksomme i tiden hvor teknologien for menneskeskapt ras og jordskred eksisterer. Denne teknologien omfatter radiofrekvenser, lyd som ultralyd og lys som laser. Når disse energiene samarbeider kan det blir skapt alle slags geologiske forstyrrelser og værfenomener, heter det i en artikkel på nettstedet Nyhetsspeilet.

– Rent tøv

— Ai, ai, ai, ai – dette er det rene tøv, sier lederen for Nordlysobservatoriet i Tromsø, Truls Lynne Hansen til Aftenposten.no.

— Det er håpløst å forholde seg rasjonelt og saklig til HAARP-artikkelen i Nyhetsspeilet. Den gjenspeiler en kvasireligiøs new age-verden hvor rasjonell argumentasjon er satt ut av spill og objektive fakta er irrelevante, sier han.

– Sannheten er enten gitt på forhånd eller den er overlatt subjektiv forgodtbefinnende. Oppslaget i Pakistan Daily er kort sagt en ubegrunnet påstand om at den litt usedvanlige vinteren for tiden er skapt av Vestens djevelske teknologi. Folk får nå skrive hva de vil, men når et felles grunnlag for en objektiv argumentasjon ikke finnes, bør man la diskusjonen ligge.

Truls Lynne Hansen, nordlysforsker.

– Kortbølgesenderne på Ramfjordmoen er ikke annerledes enn kortbølgesendere ellers – de sender på 2-3 megawatt, og skulle disse ha punktert atmosfæren ville vi hatt veldig mange hull, sier han, og ler godt av det hele.

— Dette er en konspirasjonsteori som dukker opp jevnlig. Dette kan rett og slett ikke skje. Det er den nederste delen av atmosfæren som holder på varmen, og et eventuelt hull i de ytre lagene ville ikke få noen effekt, sier han.

Les mer om konspirasjonsteorier hos skepsis.no

– Ordinært eksperiment

Lynne Hansen sier at observatoriet på Ramfjordmoen ble bygget av tyske forskere fra Max Planck-instituttet på 70-talelt, og senere overtatt av amerikanske forskere.

– Installasjonen finnes, men dette er et ordinært eksperiment for å utforske den øvre atmosfæren. Ved å sende ut kortbølgesignaler lager de svake forandringer av plasma i de ytterste lagene 100 kilometer ute, sier Truls Lynne Hansen.

— He, he, he – dette er rene fantasier, konkluderer nordlysforskeren, og erkjenner at hans benektelse av det farlige eksperimentet vil bli tatt til inntekt for at det faktisk finnes.

— Jeg har overhodet ikke noe tro på dette, sier førstekonsulent Stein Kristiansen ved Meteorologisk institutt på Blindern i Oslo.

— At dette skulle være tilfellet er ganske usannsynlig, sier han.

Ikke unormalt år

— Dette året her er ikke spesielt ille, det er ikke unormalt med de temperaturene vi har nå, sier Kristiansen.

Selv om de siste vintrene har vært av det mildere slaget, sier Kristiansen at han kan liste opp mange kaldere vintre enn denne.

– For eksempel i 1987. Det skal være ekstremer – det er bare en del av normalfordelingen av været, sier han.

At man skulle kunne skyte hull på atmosfæren, slik det er beskrevet, finner han bare absurd.

– De virker jo som om dette skulle være en membran – det er det altså ikke.

De tror de er guder, men oppfører seg som djevler.

Pakistan Daily

– Som djevler

— Dette viser den vestlige verdens arroganse hva angår å eksperimentere med vår planets arter og mennesker. De tror de er guder, men oppfører seg som djevler, avslutter artikkelen i Pakistan Daily.

Flere konspirasjonsteorier:

  • Ai, ai, ai, ai – dette er det rene tøv.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.