Grov beskyldning mot Stoltenberg

Mats Løvstad og Andreas H. Lunde15. feb. 2012 12:43 – Oppdatert 15. feb. 2012 14:55

Statsminister Jens Stoltenberg ønsker ikke kommentere de nye opplsyningene i saken rundt Rune Øygard, får ABC Nyheter opplyst ved SMK. (Scanpix)

Statsminister Jens Stoltenberg ønsker ikke kommentere de nye opplsyningene i saken rundt Rune Øygard, får ABC Nyheter opplyst ved SMK. (Scanpix)

En lokalavis erfarer at statsminister Jens Stoltenberg skal ha uttalt at han aksepterte forholdet mellom Vågås ordfører Rune Øygard, og den mindreårige jenta Øygard er siktet for å ha hatt seksuell omgang med.

– Statsministeren ønsker ikke å kommentere en sak som er under etterforskning, sier statssekretær Hans Kristian Amundsen til ABC Nyheter.

«Stoltenberg skal ha uttalt at han aksepterte forholdet mellom de to fordi alder ikke har noen betydning i kjærlighetsforhold», mener avisa Gudbrandsdølen Dagningen å «være kjent med»

Rune Øygard skal ifølge avisa ha videreformidlet dette til jenta.

På bakgrunn av dette skal jentas bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdal ha krevd at statsministeren avhøres i forbindelse med saken, ettersom han kan sitte på viktige opplysninger.

ABC Nyheter har gjentatte ganger forsøkt å få en kommentar fra Braathen Hjortdal, men hun har så langt ikke besvart henvendelsene.

Risikerer seks års fengsel

Øygard ble anmeldt av jentas mor 18. september i fjor, dagen etter at han hadde deltatt på en middag sammen med blant andre Jens Stoltenberg.

Dit var også den mindreårige jenta invitert, men hun møtte aldri opp.

Snart fem måneder har dermed gått siden Øygard ble siktet i saken. Etterforskningen er ennå ikke avsluttet. Først når det skjer blir saken sendt til statsadvokaten, med politiets innstilling om de mener det er grunnlag for tiltale eller ikke.

Bestemmer statsadvokaten seg for å ta ut tiltale, risikerer Øygard inntil seks års fengsel.

– Ikke nødvendig å avhøre Stoltenberg

Så langt er om lag 60 vitner avhørt i saken, men politiet har hittil ikke vurdert det som nødvendig å innkalle Stoltenberg til avhør.

I lys av de nye opplysningene har Braathen Hjortedahl derfor bedt statsadvokaten om å revurdere behovet for dette, noe som først vil skje når saken blir oversendt fra politiet.

Ifølge GD er det uklart når dette vil skje, ettersom politiet fortsatt venter på rapporten fra undersøkelsene Kripos skal gjøre.

Nekter all skyld

Rune Øygard har hele tiden benektet all skyld i saken. Han har også valgt å ikke ta permisjon mens etterforskningen pågår, til tross for at Stoltenberg ba ham gjøre nettopp det.

I stedet har Øygard gått sykmeldt store deler av perioden . I oktober ble Øygard også gjenvalgt som ordfører i Vågå.

Tidligere har bistandsadvokat Braathen Hjortdal opplyst at Øygard og den mindreårige jenta skal ha hatt flere samleier over en periode fra 2009, og frem til Øygard ble anmeldt, skriver GD.

Les også:

Stoltenberg: – Rettsvesenet håndterer saken

Vågå-ordfører takker kona

Vil ha overgrepssiktet ordfører tilbake på jobb

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.