Nå snur været: Nord-Norge får opp mot 30 grader!

VARME DAGER: Den kommende uken blir det varme dager i Nordland. Her fra Senja. Foto: Kristian Helgesen

Fra og med mandag snur vinden og dermed været. Helgeland får oppimot 30 grader, men du må være rask for å rekke å nyte varmen.

Av STINE SLETTÅS MACHLARPublisert:Oppdatert i dag 15:42

– Lei av høstværet i nord? Lei av varmen i sør? På tide å bytte. Fra mandag skal nordlendingene ta over sommervarmen og noen termometre vil vise tallet 30. Sør- skal til gjengjeld få ta over nedbør og ustabilt vær, skriver Meteorologisk institutt på Twitter.

– Helgeland vil få nærmere 30 grader, men resten av nord vil ligge på 20-tallet, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Innstitutt, Magnus Ovhed til VG.

I var temperaturen tirsdag i snitt på 6,5 grader. Det er det laveste gjennomsnittet for datoen 20. juli etter over 100 år med målinger, ifølge Metereologisk institutt. Været som nå er ventet vil derfor være en gledelig nyhet nordpå – men det blir trolig kortvarig.

– Vinden vi har nå vil snu slik at Nord-Norge vil oppleve høyere temperaturer enn de har gjort denne uken. Slik det ser ut per nå vil det bli så varmt i tre dager, sier Ovhed.

At vinden snur vil også ha betydning lenger sør i landet.
– Siden vinden tar med seg varmen nordover vil det bli lavere temperaturer sør i landet. Her vil vi se tempraturene falle ned på 20-tallet, så det blir jo ikke direkte kaldt, men kaldere enn hva det har vært de siste ukene.

Du må også regne med at været blir mer ustabilt enn de siste dagene.

– Det vil kunne komme noen regnbygger i sør. Det blir generelt mer ustabilt og vanskeligere å forutse. Det samme vil vi se på Vestlandet, sier Ovhed.

Meteorologisk institutt sier at finværet vil vende tilbake til sør senere.

– Været vil bli dårligere i sør, men som sagt ikke dårlig. Varmen vil nok vende tilbake sørover, men det er vanskelig å si eksakt når, sier Ovhed.Publisert:Publisert: 22.07.21 kl. 13:03Oppdatert: 22.07.21 kl. 15:42

IKKE ET ORD OM AT DET SPRAYES ALL MASS I NORD OG AKTIS. GRUNN TIL SPRAYINGEN ER AT DE SPRAYER FOR Å TINE OPP ISEN I !

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.