Nå hjelper Heimevernet politiet på Svinesund. Ja og DET så jeg komme!!

GRENSA: Det er tidvis lange køer ved grenseovergangen på Svinesund.
BISTÅR: Heimevernet bistår politiet på Svinesund. Begge FOTO: Gunnar Paulsen

BISTÅR: HEIMEVERNET BISTÅR POLITIET PÅ SVINESUND. BEGGE FOTO: GUNNAR PAULSENMandag ankom Heimevernet Svinesund for å bistå politiet.Gunnar Paulsen

Siden grensen åpnet for alle som er fullvaksinerte eller nylig har hatt korona har det tidvis vært svært lange køer på Svinesund.

Politiet har flere ganger oppfordret folk til å forberede seg på hvilken dokumentasjon de må vise fram på grenseovergangen og smøre seg med tålmodighet.Reisende fra Polen og Romania nå er unntatt innreisekarantene

Selv om myndighetenes råd fortsatt er at man skal unngå unødvendige reiser er det mange som har tatt turen over til kjøpesentrene på svensk side for å handle.

Det har medført timevis med køer, og i køen har det stått både handlende, arbeidsinnvandrere, pendlere og andre som har ønsket å komme inn i Norge.

Nå er den gamle Svinesundbroa åpnet for pendlerne, men det er fortsatt utfordringer ved grenseovergangen etter nye Svinesundbroa.

– Status fra Svinesund er at det er jevn trafikk, men at det glir godt gjennom grensekontrollen. Det var omtrent én times ventetid på dagtid i går, og mellom 30 minutter og én time på kvelden, forteller Merete Beck som er seksjonssjef for utlendingsseksjonen i Øst politidistrikt.

– Vi henviste i går ingen reisende til karantenehotell. Det er en ny situasjonen, og henger blant annet sammen med at reisende fra Polen og Romania nå er unntatt innreisekarantene. Dette bidrar til å få trafikken raskere gjennom kontrollen.Heimevernet

I forrige uke ba politiet om bistand fra Heimevernet, og mandag stilte de mannsterke opp for å avlaste politiet med enkelte oppgaver.

Heimevernet har også bistått i Halden tidligere, da på teststasjonen.

– Vi har siden mandag hatt bistand fra Heimevernet i grenseoppdraget. Mannskapene fra HV bistår blant annet med informasjon og veiledning til reisende knyttet til karantenehotell og innreiseregistrering. Vi er svært glade for denne bistanden, sier Beck.Mange må snu etter den gamle Svinesundbroa

Nå som vaksineringstempoet har skutt fart, og sommerferien nærmer seg, regner myndighetene med at trafikken vil øke enda mer den kommende tiden.

– Det er fortsatt mange som ikke har fylt ut den obligatoriske innreiseregistreringen, eller som har problemer med å logge seg inn eller fylle ut. Dette tar mye tid i grensekontrollen, og er den enkeltfaktoren som bidrar mest til å generere kø, sier Beck.

Politiet oppfordrer folk til å komme forberedt til grenseovergangen.

– Hvordan går det med overgangen på den gamle Svinesundbroa?

– Etter at vi åpnet gamle Svinesund for pendlere, i tillegg til samfunnskritisk helsepersonell innen helse og omsorg, har trafikken økt. Omtrent en tredjedel av dem som kommer hit, kan ikke benytte ikke-godkjent grenseovergang, og de blir bedt om å kjøre til nye Svinesund i stedet, forklarer hun.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.