MÅ LESES OG DELES!!!!!!

Nå må vi få stoppet denne kriminelle regjeringa. De går nå direkte inn for å gi de store korporasjonene makta:”– Det er overhengende fare for at vi vil få en TISA-lignende avtale med Storbritannia som vil gjøre det praktisk umulig å reversere privatisering og kommersialisering av viktige tjenester i framtiden. Regjeringa forhandler altså vekk en demokratiske rett, sier Attac-leder Hege Skarrud.I sitt nylige svar på skriftlig spørsmål fra Torgeir Knag Fylkesnes (SV) om såkalt «negativ listing» og «skralleklausul» – to av de områdene som skapte mest kontrovers og folkelig motstand i TISA-forhandlingene – åpner næringsminister Iselin Nybø for at regjeringen kan legge opp til en avtale med disse bestemmelsene på tjenesteområdet.EFTA-avtalen med Storbritannia skulle vært ferdig innen utgangen av året, men forhandlingene går nå over i neste år. Forhandlingene foregår bak lukkede dører. står i fare for å følge Storbritannias ønsker om massiv privatisering.TISA-avtalen mobiliserte millioner av mennesker til gatene i motstand verden over. TISA, Trade in Services Agreement, var et forsøk på en avtale mellom 50 WTO-land om handel med tjenester.Avtalen ville presset fram mer privatisering, hindret regulering av finanssektoren og gitt mer makt til storselskaper. Selv om forhandlingene ikke er formelt avsluttet, har det ikke vært møter siden 2017. Den massive motstanden mot avtalen bidro til å legge den på is.– Forhandlinger som står stille et sted betyr likevel ikke at arven ikke lever videre. Regjeringa viser her at de totalt ignorerer den demokratiske og mangfoldige motstanden vi så for fullt i 2016. Titusenvis viste motstand her i Norge mot avtalen, understreker Skarrud.Skralleklausulen er oppkalt etter pipenøkkelen som bare kan skrus én vei. Det betyr at dersom en part etter avtaleinngåelse går lenger i å liberalisere et tjenesteområde, kan det ikke reverseres på et senere tidspunkt.Politikken blir bundet opp slik at vi i framtiden bare kan gå i retning av mer liberalisering og privatisering av tjenester, ikke mindre. Det undergraver demokratiet da det i praksis blir umulig å gjøre privatiserte tjenester offentlige igjen, selv om et nytt politisk flertall ønsker det.”https://attac.no/…/pressemelding-regjeringa-apner…/…ATTAC.NOPressemelding: Regjeringa åpner for kontroversielle TISA-regler i EFTA

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.