Rockefeller og Bill Gates – monopolkapitalister med pandemier som forretningsidé

For paret Bill og Melinda Gates og deres lærer i Rockefeller-familien er koronakrisen en enorm kontant ku. Deres investeringer i farmasøytiske selskaper og leverandører av overvåkningsteknologier feirer nå store triumfer. I samarbeid har de med hell bygget løsninger på pandemien som har startet den store digitale transformasjonen og realiseringen av den fjerde industrielle revolusjonen. Dette innlegget er en studie av nære relasjoner og monopolkapitalistiske tilnærminger til disse stiftelsene.

I dag har Bill & Melinda Gates Foundation vokst til den ledende filantropiske stiftelsen innen helseområdet og har dermed overtatt stillingen som The Rockefeller Foundation tidligere hadde hatt . Dette sees tydelig i strukturen til -fortellingen.

Det er også klare sammenhenger og paralleller mellom de to grunnlagene i historie, funksjon og ledelse. I tillegg har de tette samarbeid og fokusområder. På mange måter har blitt Rockefeller-familiens etterfølger innen global helse og befolkningskontroll.

Etter en vellykket karriere med å gjøre Microsoft til verdensledende innen IT-sektoren, opprettet ekteparet Bill og Melinda Gates,  med hjelp av Bills far,  William H. Gates Senior, i  1994  William H. Gates Foundation og Gates Library Foundation etter råd og inspirasjon fra David Rockefeller .

David Rockefeller levde et bemerkelsesverdig liv. Jeg likte samtalene våre om å gi tilbake og lærte mye av ham. (Bill Gates)

Bill Gates og faren hadde nøye studert det banebrytende arbeidet som Carnegie og Rockefeller Foundation hadde utført på begynnelsen av 1900-tallet og ønsket at hans egen grunnmur skulle bygges på Rockefeller-modellen. Som sådan vil de jobbe med globale spørsmål som blir “ignorert av regjeringen” og samtidig komme deres egne forretningsinteresser til gode gjennom offentlig-private partnerskap. [1] Som far til Bill sa det i boken hans viser seg for livet :

En leksjon vi har lært av å studere og jobbe med Rockefellers er at for å lykkes med å forfølge dristige mål trenger du likesinnede partnere som du kan samarbeide med. (William H. Gates)

I likhet med Davids bestefar John D. Rockefeller  , hadde Gates skapt et enormt lukrativt monopol gjennom hensynsløs forretningspraksis. Det var åpenbart for ham å gå samme vei og lære av familien som hadde gjort filantropi til en kunstform.

Bill & Melinda Gates (Wikimedia)

Fokus de første årene før tusenårsskiftet var å bygge bro mellom “det digitale skillet” (mellom de som har og de som ikke har tilgang til IT-) og utvide tilgangen til Internett. Planen inkluderte utvidet tilgang til datamaskiner i undervisning og digitalisering av biblioteker. Ikke noe rart for Microsofts grunnleggere som på denne måten bidro til å spre selskapets produkter ytterligere.

Rockefeller-stiftelsens gamle fosterbarns globale helsespørsmål og befolkningskontroll (som tilgang til og familieplanlegging) ble deretter lagt til spørsmålet om IT-tilgang  ved bruk av medisinsk teknologi. [2]

Vi hjalp oss med å finne opp disiplinen som eksisterer i dag. (Rockefeller Foundation)

Informasjonsteknologi og helseproblemer har vært tett knyttet sammen siden begynnelsen. Gates hadde ekteparet Gates Gordon W. Perkin som tidligere jobbet i Planned Parenthood and Ford Foundation , Suzanne Cluett fra Planned Parenthood og  Patricia Q. Stonesifer fra Microsoft (en nær venn av Rockefeller-stiftelsens tidligere leder Judith Rodin og nå styremedlem i Rockefeller Foundation) . Den nære tilknytningen til Planned Parenthood kan forklares med det faktum at Bills far William Senior lenge har vært involvert i Planned Parenthood og i en tid fungert som styreleder. [3]

Planned Parenthood ble grunnlagt i 1916 av Margaret Sanger og har siden begynnelsen av 1920-tallet hatt nære forbindelser og finansiering fra Rockefeller-familien. Begge John D Jr. og Abby Rockefeller var nære venner med Sanger og støtten fortsatte gjennom deres sønn John D. III . [4] (Se John D. III snakk om befolkningsspørsmål i  Survival of Spaceship Earth .)

Sammen med Rockefeller Foundation, Ford Foundation og Population Council ble Planned Parenthood ledende innen befolkningskontroll / eugenikk i løpet av 1900-tallet. Siden årtusenskiftet inkluderer dette oppdraget også Bill Gates, som raskt ble en ledende bidragsyter til både Planned Parenthood og John D. III's Population Council.

I 1999 fusjonerte Gates ‘to stiftelser til Bill & Melinda Gates Foundation . Blant de første de engasjerte seg i var GAVI-The Vaccine Alliance . Dette initiativet var en direkte etterfølger av Rockefeller-initierte The Children's Vaccine Initiative (1990) og ble lansert i av Gates Foundation , Rockefeller Foundation , UNICEF , Verdensbanken og WHO etter et forberedende møte på Rockefeller Bellagio Center  i Italia. [5] Vaksinebransjen og myndigheter sto som partnere. Gates ble raskt den største bidragsyteren mens tidligere Rockefeller-ansatt Dr. Seth Berkley ble utnevnt til leder.

I 2001 mottok både Gates og Rockefeller familiene Carnegie Medal of Philanthropy for deres filantropiske innsats. Inspiratorene var på samme scene som arvingene (noen av de andre vinnerne var George Soros og Ted Turner, mediemogul og grunnlegger av CNN og FN-stiftelsen “for å utvikle politikk og praksis for å redusere befolkningsveksten”).

Bill og Melinda har hatt visdom og forutseende for å forstå at deres sanne arv vil oppstå fra det store godet de har gjort – og vil gjøre – som filantroper, som jobber for å utvikle og distribuere livreddende vaksiner, lette menneskelig lidelse ved å forbedre global helse egenkapital, og for å fremme utdanning og læring på verdensbasis.

Noen år senere, i 2006, lanserte Bill & Melinda Gates Foundation sitt globale utviklingsprogram . Dette betydde en sterk utvidelse av virksomheten i et annet av Rockefeller Foundation gamle favorittområder. I tillegg inngikk de to stiftelsene et partnerskap gjennom lanseringen av AGRA – Alliance for a Green Revolution in Africa . Organisasjonen – ledet av tidligere FNs generalsekretær Kofi Annan (1938-2018), en nær venn og partner av Rockefeller-familien – tar sikte på å øke avkastningen til afrikanske småbrukere ved å bruke moderne jordbruksmetoder som GMO. [6] Kritikere påpeker imidlertid at det ser ut til å handle mest om å gjøre bønder avhengige av patenterte frø fra selskaper som Syngenta og Monsanto..

Rajiv Shah (Wikimedia)

Ansvarlig for AGRA ved Gates Foundation var Rajiv Shah (tidligere involvert i å skaffe penger til GAVI). Etter å ha fungert som sjef for AGRAs partner USAID (US Development Aid) 2010–2015, godtok han stillingen som administrerende direktør for Rockefeller Foundation i 2017 og forble styremedlem i AGRA . [7]

I 2007 mottok Gates og Gates senior David Rockefeller Bridging Leadership Award fra David Rockefellers datter Peggy Dulanys organisasjon Synergos . En pris som først ble delt ut i 2003 til Bill Gates ‘egen favorittrådgiver – Peggys far David. Siden den gang har tildelingen gått til andre filantropiske kapitalister i Davids ånd, som Ted Turner , Michael Bloomberg , Bill Clinton og Richard Branson . [8]

Tiden var nå moden for noe større. Gates hadde blitt varm i klærne. I 2009 samlet milliardærene seg i “The Good Club” i rektorsboligen ved Rockefeller University etter initiativ fra David Rockefeller , Bill Gates og Warren Buffet . Noen av deltakerne var George Soros , Michael Bloomberg , Ted Turner og venturekapitalisten Peter G. Petersonfra Blackstone Group. En grunn til møtet var at Gates bestemte seg for å bruke en større del av formuen sin til å “forbedre” og “redde” verden. Filantropisk kapitalisme var nå klar til å ta over og under møtet ble klassiske globale trusler som overbefolkning og pandemier diskutert. Bill var entusiastisk under møtet. [9]

Møtet resulterte i Bill og Buffetts initiativ The Giving Pledge med sikte på å få andre milliardærer til å donere 50% av formuen til “veldedighet”. På rad var IT-milliardærer som Elon Musk , Jeffrey Skoll og Mark Zuckerberg, men også læreren David Rockefeller. [10]

Samme år publiserte Rockefeller Foundation rapporten Scenarios for the Future of Technology and International Development med Lock Step-scenariet om en fremtidig pandemi og bruk av moderne overvåkningsteknologi for å håndtere den. Dette innebar blant annet biometrisk identifisering for alle innbyggere, skanning av passasjerer ved grensekontroll og teknologier for avstandsmøter. [11] Samtidig erklærte Bill Gates at tiårets hadde begynt. Milliardærene hadde en felles plan for verden. En kybernetisk-biologisk teknologirevolusjon som fullstendig vil omforme menneskeheten, med Gates og Rockefellers i noen av hovedrollene.

Den store pandemien

Bill utstedte advarsler i 2015 om at verden ikke kunne håndtere en pandemi. [12] Ifølge ham var det nødvendig med mer effektiv koordinering.

Selv når ebolakrisen ble anerkjent i fjor, var det ingen ressurser til å kartlegge hvor tilfeller oppsto, eller til å bruke folks reisemønstre for å forutsi hvor sykdommen kan komme videre. (Bill Gates)

Han pekte også på tiltak der overvåkningsteknologi kunne brukes til å håndtere spredning av smitte. Som Rajiv Shah uttrykte det i 2019 som leder for Rockefeller Foundation :

… Når vi begynte å få transparente, stedsspesifikke data i sanntid om hvor noen hadde omkommet fra ebola, og hvem deres pårørende og andre kontakter var, kunne vi målrette oss mer nøyaktig om forebygging og respons. (Rajiv Shah) [13]

I bakgrunnen foregikk forberedelsene samtidig, med Bill Gates og Rockefeller Foundation som  sy sine garn. Trilateral Commission utga i 2016 rapporten Global Health Challenges der forfatterne stilte seg spørsmålet om hvor forberedt verden var for en pandemi. Året etter ble ID2020-alliansen lansert ved FNs hovedkvarter av Rockefeller Foundation , GAVI , Accenture og Microsoft. Med digital identifikasjon for alle innbyggerne på planeten, ville en rekke problemer bli løst. [14] I tillegg var dette en del av FNs globale mål 16 og fremveksten av et tingenes internett der alt og alle ville bli inkludert. Big Tech og Big Pharma var en gitt del av partnerskapet.

Nært relatert til dette startet Rockefeller Foundation i september 2019 et samarbeid med UNICEF, GAVI, WHO, World Bank Group der et av delmålene var å:

Å identifisere og teste nye måter å bruke digitale kart, veinett, klimamønstre og sosiale mediedata fra privat sektor for å bedre forutsi folkehelseutfordringer som utbrudd av smittsomme sykdommer før de oppstår.

Rockefeller Foundation investerte 100 millioner dollar i prosjektet, som ville bruke “presise beslutningsverktøy basert på store, integrerte datasett, prediktiv analyse, og maskinlæring.” Alt ville bli gjort i sanntid. I følge estimatene vil dette redde 6 millioner menneskeliv innen 2030. [15]

Kort tid etter ble øvelsen av hendelse 201 om hvordan verden ville håndtere en fremtidig korona-pandemi utført med Bill & Melinda Gates Foundation , World Economic Forum og Johns Hopkins University som verter (The School of Hygiene and Public Health at Johns Hopkins ble finansiert og stiftet i 1916 av Rockefeller Foundation ). [16]

Konklusjonene var dramatiske. Scenen var da klar for det store dramaet der verden havnet i en situasjon som tilsvarer den i Rockefeller Foundation-scenariet fra 2010 og Event 201 (bortsett fra dødsfallene). Big Tech og Big Pharma var nå klare til å hjelpe en verden i sjokk og . Det var nå en gylden mulighet til å begynne å høste folks helsedata, bevegelsesmønstre og med AI analysere deres lydighet mot de nye påbudene.

Midt i Corona-krisen 21. april 2020 ga Rockefeller Foundation ut rapporten National Testing Action Plan – Pragmatiske skritt for å gjenåpne arbeidsplassene våre og samfunnene våre . Forordet ble skrevet av Gates ‘tidligere samarbeidspartner Rajiv Shah, også medlem av den trilaterale kommisjonen og Atlanterhavsrådet. [17] Rapporten, som fokuserte på handlinger i USA, satte tre mål:

Bygg kapasitet for en storstilt prøvetaking av Covid19 på befolkningen
2. Start et korps av helsearbeidere for å ta prøver og utføre kontaktsporing av infiserte
3. Lag en digital plattform med Covid19-data

Dette betydde blant annet at digital overvåkningsteknologi ville bli brukt til å spore spredning av smitte og også holde oversikt over menneskers helseopplysninger i sanntid. Rockefeller Foundation investerte 15 millioner dollar for å gjøre “planenes plan” operativ.

Når de er integrert i nasjonale og statlige overvåkingssystemer, kan slike innovasjoner muliggjøre samme nivå av utbrudddeteksjon med færre tester. Lovende teknikker inkluderer anonym digital sporing av arbeidskraft eller befolkningsbaserte hvilepuls og smarte termometertrender; kontinuerlig oppdatert epidemiologisk datamodellering; og anslag på kunstig intelligens basert på kliniske data og bildedata.

Noen uker senere introduserte den amerikanske kongressen Bill  HR6666 – COVID-19 Testing, Reaching and Contacting Everyone (TRACE) Act . Teknologiselskaper begynte raskt å tilby løsninger. Samme dag som Rockefeller Foundation ga ut sin rapport, kunngjorde selskapene VSBLTY og Photon-X at de hadde begynt å utvikle et termisk kamera med ansiktsgjenkjenning som kan brukes til å identifisere personer med feber som er på vei inn i bygninger. Den kan også måle hjertefrekvens og oksygennivå. [18]

Dette var også i tråd med målene i World Economic Forums rapport Health and Healthcare in the Four Industrial Industrial Revolution utgitt i 2019. [19]

Det er nå mulig å koble punktene mellom personlige digitale enheter, tilkoblede medisinske apparater, implantater og andre sensorer slik at sensorer samler inn data, mikrokontrollere behandler og analyserer og kommuniserer data trådløst, og mikroprosessorer muliggjør rik grafisk brukergrensesnitt. (World Economic Forum)

I oktober 2016 lanserte World Economic Forum sitt senter for den fjerde industrielle revolusjon i San Francisco med sikte på å akselerere tverrsektorielt samarbeid og styring av den fjerde industrielle revolusjon. Selskaper og organisasjoner tilknyttet Center for The Fourth Industrial Revolution inkluderer Bill Gates ‘gamle flaggskip Microsoft , GAVI , Accenture og IDEO (som alle også er en del av ID2020 Alliance). Noen av de andre selskapene er Salesforce , Palantir , kinesiske Huawei og droneprodusenten DJI[20] Koronakrisen kom som bestilt og har skapt nye muligheter for raskt å rulle ut og teste teknologiene til den fjerde industrielle revolusjonen.

I februar 2020 kunngjorde Gates Foundation at det ville investere 100 millioner dollar i Corona-kontroll og vaksineutvikling. [21] Samme måned kunngjorde ekteparet at de ville begynne å investere ressurser i to av Rockefeller-familiens gamle flaggskipsområder – Bill hadde blitt interessert i klimaendringer og Melinda i likestillingsspørsmål. [22]

Klimaendringer er en av de vanskeligste utfordringene verden noensinne har tatt på seg, (Bill Gates)

Tilsynelatende gjenstår David Seniors råd i Bills hode. At løsningen finnes i informasjonsteknologi, vaksiner og familieplanlegging, er det ikke nødvendig med noen større slutninger for å forstå. Som både Johan Rockström og Romklubben  har påpekt, er Corona-pandemien og klimaendringene perfekte trusler for å implementere den samme agendaen. Økofascisme og helsefascisme betyr stort sett den samme tingen, og løsningene er like.

For de som har lest artiklene mine og min siste bok, er årsakene til frykten som lammer verden, kjent. John D. Rockefeller IIIs ideer og til befolkningskontroll er nå gitt videre til Bill Gates III . Dette gjelder også muligheten til å høste fortjeneste fra filantropiske investeringer. Bill Gates avsluttet sin styremeddelelse til Microsoft 13. mars i år, men er fortsatt en av de største private eierne med 1,3% av aksjeposten.

Den nye overvåkningsteknologien og kontrollen av våre data utgjør den nye oljen, og det er der pengene og kraften er. De gamle oljebaronene har lenge planlagt for dette. Rockefeller-familiens økonomiske bastion Rockefeller Capital Management har siden slutten av 2019 utvidet sin tilstedeværelse i Silicon Valley og startet en større utvidelse av sin virksomhet i hele USA. I september 2019 kjøpte de selskapet Financial Clarity Inc., som er kjent for å tjene de som bygde Silicon Valley (inkludert lederne av Apple og Google). [23]

“Muligheten til å vokse i Silicon Valley akselereres bare gitt formuesskapingen i dette området, noe som er ganske ekstraordinært.” (Tim O'Hara, administrerende direktør i Rockefeller Global Family Office)

Da RCM ble grunnlagt i 2018 (erstatter Rockefeller Financial Services), var målet å doble kapitalen ti ganger innen fem år. [24] Bill Gates har kommet til å være en nær alliert når det gjelder å innse dette. Men mens Bill & Melinda Gates Foundation har lovet å bruke hele stiftelsens formue senest 20 år etter parets død, har ikke Rockefellers gjort noen slike forpliktelser. Gates spiller i et spill som han ikke kontrollerer eller har bygget opp selv. Han kan ikke trumfe Rockefeller-familiens enorme innflytelse over den globale utviklingen på 1900-tallet, og bygger bare på en gammel agenda.

Hvordan takler da Rockefeller-familien fremtidens utfordringer? Hvilke muligheter åpner krisene for?

Overraskende er det innen helse- og informasjonsteknologi Rockefeller Capital Management har gjort sine største investeringer. I tillegg til at Microsoft, Apple, Facebook og Amazon er i toppen, er GlaxoSmithKlein den mest karakteristiske beholdningen – der RCM har økt beholdningen fra 25.059 aksjer til 3.819.379 (til en verdi av USD 140.000.000) siden årsskiftet. En økning på 15,241%! [25] Dette kan absolutt være en veldig god avtale etter fall i aksjemarkedet, gitt at GSK er et av legemiddelfirmaene som er i forkant med å utvikle en vaksine mot COVID19. [26] De har lenge vært en partner av Bill & Melinda Gates Foundation og er del av et konsortium initiert av stiftelsen for å utvikle vaksiner, diagnostikk og behandling av COVID-19. [27]

I tillegg utnevnte president Trump nylig GSKs tidligere vaksinesjef som sjefsrådgiver for Operation Warp Speed ​​(med sikte på å ha 300 millioner vaksinedoser klare innen utgangen av 2020). [28] Det er enorme gevinster som kan oppnås ved å løse lidelsene som pandemien har forårsaket. I tillegg fremstår de som kommer med løsningen som helter, til tross for at de også setter verden i kjeder. Deres tilnærming er en kjent oppskrift i en verden av både monopolkapitalister og mafiaen.

Jeg prøvde alltid å gjøre hver katastrofe til en mulighet. (John D. Rockefeller)

Rockefeller Capital Management (Holding 2020-03-31)

  1. Microsoft (informasjonsteknologi)
  2. Apple (informasjonsteknologi)
  3. Facebook (kommunikasjon)
  4. Amazon (nettbutikk)
  5. Verizon (telekommunikasjon)
  6. Progressive (Finance)
  7. Comcast (kommunikasjon)
  8. SPDR (finans)
  9. Alfabet / Google (kommunikasjon)
  10. GlaxoSmithKline (helse)

Les mer om bakgrunnen i  Rockefeller – en klimasmart historie .
Den tredje utgaven er nå levert. Bestill direkte fra Pharos før 1. juni og få 50 SEK rabatt.

Les også:
Corona-krisen og den teknokratiske agendaen
Corona-krisekontroll – digital identifikasjon for alle
stiftelser 20 – filantropi som et globalt maktmiddel


kilder

[1] Abby Schultz, The Rockefeller Legacy , Barrons Article , 20. juni 2018,
[2] Bill & Melinda Gates Foundations, Årsrapport 1998
[3] PBS, Transkript: Bill Moyers intervjuer Bill Gates
[4] Peter Khiss, Gifts of John D. Rockefeller 3d utgjorde $ 94 millioner over hans levetid , New York Times- artikkel , 10. juli 1979,
[5] Rockefeller Foundation, A Digital History, Childhood Immunization
[6] Rockefeller Foundation, Alliance for a Green Revolution in Africa
[7] AGRA, ledelse ; Caroline Newman, Rajiv Shah, Thomas Jefferson medalje i Citizen-ledelse, artikkel i UVAToday
[8] Synergos, David Rockefeller som overbygger ledelsespris
[9] Paul Harris, De kalles Good Club – og de ønsker å redde verden , artikkel i The Guardian , 31. mai 2009
[10] The Giving Pledge , Om
[11] Rockefeller Foundation, Scenarios for the Future of Technology and International Development (pdf)
[12] Bill Gates, How to Fight the Next Pandemic , New York Times Article , 18. mars 2015,
[13] Rockefeller Foundation, Kommentarer av Dr. Rajiv J. Shah, president for Rockefeller Foundation: kunngjør Rockefeller Foundation's Precision Public Health Initiative
[14] ID2020 Alliance
[15] Rockefeller Foundation, bruker data for å redde liv: Rockefeller Foundation and Partners lanserer $ 100 millioner presisjon offentlig helseinitiativ
[16] Rockefeller Foundation, Public Health at Johns Hopkins
[17] Rockefeller Foundation, The Rockefeller Foundation lanserer Handlingsplan for Covid-19 for å gjenåpne arbeidsplasser, beskytte liv
[18] GlobeNewsWire, VSBLTY og PHOTON-X Utvikle avansert termisk kamera-teknologi , 21. april 2020
[19] World Economic Forum, Shaping the Future of Health
[20] Center for the Fourth Industrial Revolution
[21] Bill & Melinda Gates Foundation,Bill & Melinda Gates Foundation dedikerer ytterligere finansiering til den nye Coronavirus-responsen
[22] Gates Notes, 2020 Årsbrev
[23] Business Wire, Rockefeller Capital Management for å anskaffe Silicon Valley Multi-Family Office Financial Clarity , Article 18 September 2019,
[24] Barrons, Rockefeller Capital Management åpner, jager $ 100 milliarder dollar , artikkel 1. mars 2018,
[25] WhaleWisdom, Rockefeller Capital Management
[26] Jennifer Elias, Sanofi samarbeider med GSK for å utvikle vaksine mot coronavirus , CNBC- artikkel 14. april 2020,
[27] Bill & Melinda Gates Foundation,Livsvittselskaper begår ekspertise og eiendeler i kampen mot COVID-19-pandemien ved siden av Bill & Melinda Gates Foundation
[28] Det hvite hus,  bemerkninger av president Trump om vaksineutvikling

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.