Bak NATOs ‘ kognitive krigføring ’: ‘ Kamp for hjernen din ’ utført av vestlige militærer. DEL 1.

BEN NORTON·8. OKTOBER 2021

Vestlige regjeringer i NATOs militære allianse utvikler taktikker for “ kognitiv krigføring,” bruker de antatte truslene fra Kina og Russland for å rettferdiggjøre å føre en “ kamp for hjernen din ” i “ menneskelig domene, ” til “ gjøre alle til et våpen. ”


NATO utvikler nye former for krigføring for å føre en “ kamp for hjernen, ” som den militære alliansen uttrykte det.

Det USA-ledede NATOs militære kartell har testet nye former for hybrid krigføring mot sine selverklærte motstandere, inkludert økonomisk krigføring, cyberkrigføring, informasjonskrigføring og psykologisk krigføring.

Nå snurrer NATO ut en helt ny type kamp den har merket kognitiv krigføring. Beskrevet som “ våpenutvikling av hjernevitenskap, ” innebærer den nye metoden “ å hacke individet ” ved å utnytte “ sårbarhetene i den menneskelige hjernen ” for å implementere mer sofistikert “ sosialteknikk. ”

Inntil nylig hadde NATO delt krig i fem forskjellige operative domener: luft, land, sjø, rom og cyber. Men med sin utvikling av kognitive krigføringsstrategier diskuterer den militære alliansen et nytt, sjette nivå: “ menneskelig domene. ”

2020 NATO-sponset studie av denne nye formen for krigføring tydelig forklart, “ Mens handlinger som er utført i de fem domenene blir utført for å ha innvirkning på det menneskelige domene, kognitiv krigføring har som mål å gjøre alle til et våpen. ”

“ Hjernen vil være slagmarken i det 21. århundre, ” rapporten understreket. “ Mennesker er det omstridte domenet, ” og “ fremtidige konflikter vil sannsynligvis oppstå blant folket digitalt først og fysisk deretter i nærheten av knutepunkt for politisk og økonomisk makt. ”

NATOs kognitive krigføringsrapport
Den NATO-sponsede studien fra 2020 om kognitiv krigføring

Mens den NATO-støttede studien insisterte på at mye av sin forskning på kognitiv krigføring er designet for defensive formål, innrømmet den også at den militære alliansen utvikler krenkende taktikker, og uttalte, “ Mennesket er veldig ofte den viktigste sårbarheten, og det bør anerkjennes for å beskytte NATOs menneskelige kapital, men også for å kunne dra nytte av våre motstanders sårbarheter. ”

I en kjølig avsløring sa rapporten eksplisitt at “ målet med Cognitive Warfare er å skade og ikke bare . ”

Med hele sivile befolkninger i NATOs korsstoler, rapporten la vekt på at vestlige militærer må samarbeide tettere med akademia for å våpen samfunnsvitenskap og humanvitenskap og hjelpe alliansen med å utvikle sin kognitive krigføringskapasitet.

Studien beskrev dette fenomenet som “ militariseringen av hjernevitenskap. ” Men det ser ut til at NATOs utvikling av kognitiv krigføring vil føre til en militarisering av alle aspekter av det menneskelige samfunn og psykologi, fra det mest intime av sosiale forhold til selve sinnet.

En slik altomfattende militarisering av samfunnet gjenspeiles i den paranoide tonen i den NATO-sponsede rapporten, som advarte om “ en innebygd femte spalte, der alle, ukjent for ham eller henne, oppfører seg i henhold til planene til en av våre konkurrenter. ” Studien gjør det klart at de “ konkurrentene ” angivelig utnytter bevisstheten til vestlige dissidenter er og .

Med andre ord, dette dokumentet viser at tall i NATOs militære kartell i økende grad ser sin egen innenlandske befolkning som en trussel, og frykter sivile for å være potensielle kinesiske eller russiske soveceller, uhyggelig “ femte kolonner ” som utfordrer stabiliteten til “ vestlige liberale demokratier. ”

NATOs utvikling av nye former for hybridkrigføring kommer på et tidspunkt hvor medlemslandene ' militære kampanjer retter seg mot innenlandske befolkninger på et enestående nivå.

Den Ottawa Citizen rapporterte i september at det kanadiske militærets Joint Operations Command utnyttet -pandemien for å føre en informasjonskrig mot sin egen innenlandske befolkning, og testet ut propagandataktikker om kanadiske sivile.

Interne NATO-sponsede rapporter antyder at denne avsløringen bare klør i overflaten av en bølge av nye ukonvensjonelle krigføringsteknikker som vestlige militærer bruker over hele verden.

Canada er vertskap for ‘ NATO Innovation Challenge ' om kognitiv krigføring

To ganger hvert år holder NATO en “ pitch-stil hendelse ” som den merker som en “ Innovation Challenge. ” Disse kampanjene – den ene ble arrangert om våren og den andre om høsten, ved å skifte medlemsland – påkalle private selskaper, organisasjoner, og forskere som hjelper til med å utvikle nye taktikker og teknologier for den militære alliansen.

De hai-tanklignende utfordringene gjenspeiler den dominerende innflytelsen fra nyliberal ideologi i NATO, når deltakerne mobiliserer det frie markedet, offentlig-private partnerskap, og løftet om pengepremier for å fremme dagsordenen for det militærindustrielle komplekset.

NATOs innovasjonsutfordring høsten 2021 arrangeres av Canada, og har tittelen “ Den usynlige trusselen: Verktøy for å motvirke kognitiv krigføring. ”

Canada NATO innovasjon utfordrer kognitiv krigføring

“ Kognitiv krigføring søker å endre ikke bare hva folk tror, men også hvordan de oppfører seg, ” skrev den kanadiske regjeringen i sin offisielle uttalelse om utfordringen. “ Angrep mot det kognitive domenet innebærer integrering av cyber, desinformasjon / feilinformasjon, psykologiske og sosiale ingeniørfunksjoner. ”

Ottawas pressemelding fortsatte: “ Kognitiv krigføring posisjonerer sinnet som et kampområde og omstridt domene. Målet er å så dissonans, innlede motstridende fortellinger, polarisere mening og radikalisere grupper. Kognitiv krigføring kan motivere folk til å handle på måter som kan forstyrre eller fragmentere et ellers sammenhengende samfunn. ”

NATO-støttede kanadiske militære tjenestemenn diskuterer kognitiv krigføring i panelhendelse

En fortalergruppe kalt NATO Association of Canada har mobilisert for å denne innovasjonsutfordringen, samarbeide tett med militære entreprenører for å tiltrekke privat sektor til å investere i videre forskning på vegne av NATO – og sin egen bunnlinje.

Mens NATO Association of Canada (NAOC) teknisk sett er en uavhengig NGO, er dens oppgave å fremme NATO, og organisasjonen kan skryte av på sin hjemmeside, “ The NAOC har sterke bånd med Canadas regjering inkludert Global Affairs Canada og Department of National Defense. ”

Som et ledd i arbeidet med å fremme Canadas NATO Innovation Challenge NAOC holdt en paneldiskusjon om kognitiv krigføring 5. oktober.

Forskeren som skrev den definitive NATO-sponsede studien fra 2020 om kognitiv krigføring, François du Cluzel, deltok i arrangementet, sammen med NATO-støttede kanadiske militæroffiserer.

NATOs kognitive krigføring Canada-panelet
5. oktober-panelet om kognitiv krigføring, arrangert av NATO Association of Canada

Panelet ble overvåket av Robert Baines, president i NATO Association of Canada. Det ble moderert av Garrick Ngai, en markedsføringsleder i våpenindustrien som fungerer som rådgiver for det kanadiske departementet for nasjonalt forsvar og visepresident og direktør for NAOC.

Baines åpnet arrangementet og la merke til at deltakerne ville diskutere “ kognitiv krigføring og nytt konkurransedomen, der statlige og ikke-statlige aktører har som mål å påvirke hva folk tenker og hvordan de oppfører seg. ”

NAOC-presidenten bemerket også lykkelig de lukrative “ mulighetene for kanadiske selskaper ” som denne NATO Innovation Challenge lovet.

NATO-forsker beskriver kognitiv krigføring som ‘ måter å skade hjernen '

Panelet 5. oktober startet med François du Cluzel, en tidligere fransk militæroffiser som i 2013 bidro til å opprette NATOs innovasjonshub (iHub), som han siden har klart fra basen i Norfolk, Virginia.

Selv om iHub insisterer på nettstedet sitt, av juridiske grunner, at “ -meningene som er uttrykt på denne plattformen ikke utgjør NATO eller andre organisasjonssynspunkter, ” er organisasjonen sponset av Alliert kommandotransformasjon (ACT), beskrevet som “ en av to strategiske kommandoer i spissen for NATOs militære kommandostruktur. ”

Innovation Hub fungerer derfor som et slags internt NATOs forskningssenter eller tenketank. Forskningen er ikke nødvendigvis offisiell NATO-politikk, men den støttes direkte og overvåkes av NATO.

I 2020 fikk NATOs Supreme Allied Commander Transformation (SACT) i oppgave du Cluzel, som sjef for iHub, å gjennomføre en seks måneders studie om kognitiv krigføring.

Du Cluzel oppsummerte forskningen sin i panelet i oktober. Han satte i gang sine kommentarer og la merke til at kognitiv krigføring “ akkurat nå er et av de hotteste temaene for NATO, ” og “ har blitt et tilbakevendende begrep i militær terminologi de siste årene. ”

Selv om fransk, understreket Du Cluzel at kognitiv krigføringsstrategi “ for tiden utvikles av min kommando her i Norfolk, USA. ”

NATO Innovation Hub-sjefen snakket med en PowerPoint-presentasjon, og åpnet med et provoserende lysbilde som beskrev kognitiv krigføring som “ A Battle for the Brain. ”

NATOs kognitive krigføring

“ Kognitiv krigføring er et nytt konsept som starter i informasjonsfæren, det vil si en slags hybrid krigføring, ” sa du Cluzel.

“ Det starter med hyperkobling. Alle har en mobiltelefon, ” fortsatte han. “ Det starter med informasjon fordi informasjon er, hvis jeg kan si, drivstoffet til kognitiv krigføring. Men det går langt utover utelukkende informasjon, som er en frittstående operasjon – informasjonskrigføring er en frittstående operasjon. ”

Kognitiv krigføring overlapper med Big Tech-selskaper og masseovervåking, fordi “ det handler om å utnytte big data, ” du Cluzel forklarte. “ Vi produserer data overalt. Hvert minutt, hvert sekund vi går, går vi online. Og dette er ekstremt enkelt å utnytte disse dataene for bedre å kjenne deg og bruke den kunnskapen til å endre måten du tenker på. ”

Naturligvis hevdet NATO-forskeren utenlandske “ adversaries ” er de antatte aggressorene som bruker kognitiv krigføring. Men samtidig gjorde han det klart at den vestlige militære alliansen utvikler sin egen taktikk.

Du Cluzel definerte kognitiv krigføring som “ kunsten å bruke teknologier for å endre kognisjonen til menneskelige mål. ”

Disse teknologiene, bemerket han, innlemmer feltene NBIC – nanoteknologi, bioteknologi, informasjonsteknologi og kognitiv vitenskap. Alt sammen lager “ det en slags veldig farlig cocktail som kan manipulere hjernen ytterligere, ” sa han.

NATOs kognitive krigføring menneskelige mål

Du Cluzel forklarte videre at den eksotiske nye angrepsmetoden “ går langt utover ” informasjonskrigføring eller psykologiske operasjoner (psyops).

“ Kognitiv krigføring er ikke bare en kamp mot hva vi tror, men det er snarere en kamp mot vei vi tror, hvis vi kan endre måten folk tenker på, ” sa han. “ Det er mye kraftigere og det går langt utover informasjonen [krigføring] og psyops. ”

De Cluzel fortsatte: “ Det er avgjørende å forstå at det er et spill på vår erkjennelse, på måten hjernen vår behandler informasjon og gjør den til kunnskap, snarere enn bare et spill om informasjon eller om psykologiske aspekter ved hjernen vår. Det er ikke bare en handling mot det vi tenker, men også en handling mot måten vi tenker på, måten vi behandler informasjon på og gjør den til kunnskap. ”

“ Kognitiv krigføring er med andre ord ikke bare et annet ord, et annet navn for informasjonskrigføring. Det er en krig mot vår individuelle prosessor, hjernen vår. ”

NATO-forskeren understreket at “ dette er ekstremt viktig for oss i militæret, ” fordi “ det har potensialet, ved å utvikle nye våpen og måter å skade hjernen på, det har potensial til å engasjere nevrovitenskap og i mange, mange forskjellige tilnærminger for å påvirke menneskets økologi… fordi dere alle vet at det er veldig enkelt å gjøre en sivil teknologi til en militær. ”

NATOs kognitive krigsføringssyops

Når det gjelder hvem målene for kognitiv krigføring kan være, avslørte du Cluzel at hvem som helst og enhver er på bordet.

“ Kognitiv krigføring har universell rekkevidde, fra å starte med individet til stater og multinasjonale organisasjoner, ” sa han. “ Handlingsfeltet er globalt og tar sikte på å gripe kontrollen over mennesket, sivilt så vel som militært. ”

Og privat sektor har en økonomisk interesse i å fremme kognitiv krigføringsforskning, bemerket han: “ De massive verdensomspennende investeringene som er gjort i nevrovitenskap antyder at det kognitive domenet sannsynligvis vil være et av fremtidens slagmarker. ”

Utviklingen av kognitiv krigføring forvandler militær konflikt totalt slik vi kjenner den, sa du Cluzel, og la “ en tredje stor kampdimensjon til den moderne slagmarken: til den fysiske og informasjonsmessige dimensjonen er nå lagt til en kognitiv dimensjon. ”

Denne “ skaper et nytt konkurranseområde utover det som kalles de fem operasjonsområdene – eller land-, sjø-, luft-, cyber- og romdomener. Krigføring på den kognitive arenaen mobiliserer et bredere spekter av kampområder enn bare de fysiske og informasjonsdimensjonene kan gjøre. ”

Kort sagt, mennesker er selv det nye omstridte domenet i denne nye modusen for hybrid krigføring, sammen med land, sjø, luft, cyber og det ytre rom.

NATOs kognitive krigføring mennesker domene

NATOs kognitive krigføringsstudie advarer om “ innebygd femte kolonne ”

Studien som NATO Innovation Hub-sjef François du Cluzel gjennomførte, fra juni til november 2020, ble sponset av militærkartellets allierte kommandotransformasjon, og publisert som en 45-siders rapport i januar 2021 (PDF).

Det kjølige dokumentet viser hvordan samtidskrigføring har nådd en slags dystopisk scene, en gang tenkelig bare i science fiction.

“ Krigføringens art har endret seg, ” rapporten la vekt på. “ Flertallet av nåværende konflikter forblir under terskelen til den tradisjonelt aksepterte definisjonen av krigføring, men nye former for krigføring har dukket opp som Cognitive Warfare (CW), mens det menneskelige sinn nå blir sett på som et nytt krigens domene. ”

For NATO er forskning på kognitiv krigføring ikke bare defensiv; det er veldig støtende også.

“ Utvikling av evner for å skade motstandernes kognitive evner vil være en nødvendighet, ” du Cluzels rapport uttalte klart. “ Med andre ord, NATO vil trenge å få muligheten til å ivareta beslutningsprosessen og forstyrre motstanderens. ”

Og hvem som helst kan være et mål for disse kognitive krigsføringsoperasjonene: “ Enhver bruker av moderne informasjonsteknologi er et potensielt mål. Den retter seg mot hele nasjonens menneskelige kapital, ” rapporten illevarslende lagt til.

“ I tillegg til potensiell henrettelse av en kognitiv krig for å utfylle en militær konflikt, kan den også føres alene, uten noen kobling til et engasjement fra de væpnede styrkene,” studien fortsatte. “ Dessuten er kognitiv krigføring potensielt uendelig siden det ikke kan være noen fredsavtale eller overgivelse for denne typen konflikter. ”

Akkurat som denne nye kampmåten ikke har noen geografiske grenser, har den heller ingen tidsbegrensning: “ Denne slagmarken er global via . Uten begynnelse og ingen slutt kjenner denne erobringen ingen frist, punktert av varsler fra smarttelefonene våre, hvor som helst, 24 timer i døgnet, 7 dager i uken. ”

Den NATO-sponsede studien bemerket at “ noen NATO-nasjoner allerede har erkjent at nevrovitenskapelige teknikker og teknologier har et stort potensial for operativ bruk i en rekke sikkerhets-, forsvars- og etterretningsbedrifter. ”

Den snakket om gjennombrudd i “ nevrovitenskapelige metoder og teknologier ” (neuroS / T), og sa “ bruk av forskningsresultater og produkter for direkte å lette ytelsen til stridende, integrering av menneskelige maskingrensesnitt for å optimalisere kampmuligheter for semi-autonome kjøretøyer (f.eks. droner), og utvikling av biologiske og kjemiske våpen (dvs. nevrovåpen). ”

Pentagon er blant de viktigste institusjonene som fremmer denne nye forskningen, som rapporten fremhevet: “ Selv om en rekke nasjoner har forfulgt, og for tiden driver med nevrovitenskapelig forskning og utvikling for militære formål, kanskje den mest proaktive innsatsen i denne forbindelse har blitt utført av USAs forsvarsdepartement; med mest bemerkelsesverdig og raskt moden forskning og utvikling utført av Defense Advanced Research Projects Agency () og Intelligence Advanced Research Projects Activity (IARPA). ”

Militær bruk av neuroS / T-forskning, indikerte studien, inkluderer etterretningssamling, opplæring, “ optimalisering av ytelse og spenst i kamp- og militærstøttepersonell,” og selvfølgelig “ direkte våpenutvikling av nevrovitenskap og nevroteknologi. ”

Denne våpeniseringen av neuroS / T kan og vil være dødelig, den NATO-sponsede studien var tydelig å påpeke. Forskningen kan “ brukes til å dempe aggresjon og fremme erkjennelser og følelser av tilknytning eller passivitet; indusere sykelighet, funksjonshemming eller lidelse; og ‘ nøytralisere ' potensielle motstandere eller pådrar seg ” – med andre ord for å mishandle og drepe mennesker.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.